בתור מפעילי הבר, המארחים ומקדמי המכירות גם יחד, עלינו כברטנדרים מוטלת אחריות רבה הן כלפי בעלי הבר - מעסיקנו, והן כלפי לקוחותינו. מאחר ומקום העבודה של הברטנדר הוא גם מקום הבילוי של לקוחותיו, מן הראוי כי יזכור את העקרון המנחה בעבודתו -
שימת דגש על שירות ואירוח ברמה גבוהה, כמו גם על מקצוענות ואתיקה מקצועית.
ברטנדר טוב יזכור היטב את תחומי אחריותו ואת השפעתו על רווחיות הבר כעסק, ואם יקפיד לתפקד ברמות שירות ומקצוענות גבוהות גם בתנאי לחץ, ודאי יענה על ציפיות מעסיקיו וכן יתוגמל על ידי לקוחותיו בטיפים נאים.
האחריות המוטלת עלינו כברטנדרים מכסה למעשה כמה תחומים שונים תפעול הבר
הכנת והגשת משקאות וקוקטיילים.
ניהול המלאי - אסור שיחסרו משקאות המופיעים בתפריט.
הדרכת צוות המלצרים בכל הנוגע למשקאות ומתן המלצות ללקוחות.
מקצוענות
אירוח ושירות ברמה המקצועית ביותר - "ללמוד את הלקוח".
שליטה בשיטות העבודה ובקיאות במתכונים ובמותגים.
הכנת והגשת משקאות, תוך הקפדה על איכות, אסתטיקה, דיוק בכמויות וזריזות.
אתיקה מקצועית
אסור להשתכר בזמן העבודה !
אסור לזייף משקאות !
יש לנהוג ביושר ובדרך הולמת כלפי המעסיק והשותפים למקום העבודה !
היגיינה
הקפדה על היגיינה אישית וניקיון סביבת העבודה - גם מטעמי אסתטיקה אך בעיקר כחובה כלפי בריאות הלקוח !
אין לעשן בתחום הבר בזמן העבודה מטעמי היגיינה !
הופעה
הופעה נאה ואסתטית בהתאם למקובל במקום העבודה.
ציוד אישי
פנקס, עט, מצית, פותחן וחולץ פקקים, מחשבון, מגבת אישית, פנס כיס (יעיל במקרה של הפסקת חשמל, בדיקת לחץ של מתקן חבית וכו').
לשכת מידע
רצוי להיות מעודכן במידע איזורי ותיירותי.
הפסיכולוג
יש להפנות אוזן קשבת ללקוחות ובמקביל לשמור על דיסקרטיות כלפיהם. יש לאפשר ללקוחות להנות בדרכם שלהם ולהתאים את סגנון השירות לכל לקוח באופן פרטני ככל האפשר.לא מתנצחים עם לקוחות בדקויות של רזי המקצוע - הנאת הלקוח היא מטרתנו!
בטיחות הלקוח
עלינו לדאוג ללקוח שהפריז בשתייה ומגלה סימני שכרות - למנוע הגשה של שתייה חריפה, להציע כוס מים ולדאוג שיגיע לביתו בבטחה - עם חברים או במונית.
אוירה
אופי נוח, אישיות קורנת, תקשורת בין אישית נאותה וקסם אישי - כל אלה יועילו מאוד בביצוע התפקיד. חלק אינטגרלי בהוויית הברטנדר הוא "לשחק את התפקיד"... בתור עסק, הבר מוכר קודם כל אוירה ורק אחר-כך משקאות! אנשים באים לבר כדי להנות מהחברה, מהמוסיקה ומהתאורה, ובנוסף לכך מהקוקטיילים והמשקאות ! ברטנדר אשר אינו מקפיד ליצור אוירה נעימה בבר אינו ברטנדר טוב, גם אם הוא מקצוען וידען.
לעוד מידע מומלץ ראו גם : קורס ברמנים - ברטנדר