פאב קלאסי
מקור המילה "פאב" במושג "Public House" - "בית ציבורי". פאב קלאסי מצויד במיטב המשקאות, יש בו הקפדה על אוירה אינטימית ומוסיקה רגועה, ולצד השתייה מוצעים בדרך כלל גם מגוון מתאבנים (אפריטיפים). פאב קלאסי מאכלס קהל קבוע, ועל כן ישנה חשיבות רבה לאישיותו של הברטנדר וליחסיו עם הלקוחות. בפאב קלאסי הבעלים הוא על פי רוב גם הברטנדר, ואם לאו הרי שמועסק ברטנדר קבוע.
פאב אנגלי
באנגליה נפוצים פאבים שכונתיים, לעיתים אף כמה פאבים ברחוב אחד. פאב אנגלי טיפוסי פעיל רוב שעות היום (בדרך כלל מ- 13:00 ועד 23:00) ובצהרים מוגשות מנות אנגליות קלאסיות. עיקר הפעילות בפאבים אלה היא לאחר שעות העבודה, מ- 17:00 ואילך. בפאב אנגלי יש מקומות ישיבה וגם דלפקים לשתיה בעמידה. עיקר השתייה היא כמובן בירה אנגלית מסוג אייל (Ale).
בר שירות
מאופיין בעבודה מול מלצרים. ברים כאלה מצויים על פי רוב במסעדות ובמלונות והם פעילים רק בשעות הפעילות של המסעדות. בר שירות יכול להוות חלק מכל בר בו ניתן שירות גם ללקוחות ישובים בשולחנות ("עמדת Service").
בר לובי
כינוי לבר המרכזי והפעיל ביותר בבית המלון. בר לובי פועל כמעט תמיד בשתי משמרות (שעות הפעילות הן בדרך כלל מ- 10:00 בבוקר ועד לאחר חצות), ישנה הקפדה יתירה על תצוגה מרשימה של מיטב המשקאות והעזרים המקצועיים, כמו גם על הופעה אלגנטית של הברטנדר (חליפה, פפיון וכו'). על פי רוב, בר זה מתפקד בנוסף כבר שירות וכמוקד התכנסות ללקוחות יושבי בר.
בר טרופי
בר המצוי על חוף ים או לצד בריכת בית מלון. בר טרופי מציע מגוון משקאות וקוקטיילים צוננים כמו: דאקירי פירות קפוא, מרגריטות קפואות בטעמים, פינייה קולדה, שייק פירות וכו'. בבר כזה יושם דגש על עיצוב הבר וצורות הגשה מקוריות (למשל: פינייה קולדה המוגשת בקליפת אגוז קוקוס).
בר מועדון
בר המשרת לקוחות רבים, בין שיושבים "על הבר", ובין שניגשים לקבלת משקה בעמידה, וכן לעיתים אף מגיש למלצרים (כבר שירות). במועדון ישנה רחבת ריקודים, מוזיקה רועמת ואווירה תוססת, והברטנדר עובד בתנאי לחץ, ולכן חייב להיות יעיל וזריז במתן השירות. עיקר המשקאות הנמכרים במועדון הם הקוקטיילים האופנתיים לצד מותגים קלאסיים.
"דנס בר" (Dance Bar)
בר הממוקם במרכז מתחם ריקודים רחב. בניגוד למועדון ריקודים, בדנס בר נהוג לפתוח את הערב במוסיקה רגועה יחסית ובשתייה סביב הבר, וככל שהאווירה מתחממת המוסיקה נעשית קצבית יותר והקהל מתחיל לרקוד, אם כי האווירה אינטימית יותר מבמועדון. לעיצוב הבר ולרמת השירות חשיבות רבה, והלקוחות נוהגים להזמין משקאות מובחרים.
בר V.I.P.
בר המשמש אח"מים, בו מוגשים מיטב המשקאות לצד מיטב המתאבנים וחטיפי האירוח. בר כזה מאפיין מועדוני חברים אקסקלוסיביים, חדר אורחים מכובדים בבתי מלון, חדרי V.I.P בנמלי תעופה ובמסעדות יוקרה וכו'.
בר טרקלין ("Lounge Bar")
בר המאופיין בחלל גדול ומעוצב היטב, ריהוט כבד וספות ישיבה רחבות בהן מסבים האורחים. האוירה בבר כזה תוססת, ובדרך כלל מוגשים בעיקר מותגים פופולארים.
בר יינות
בר המציע מגוון רחב של יינות מרחבי העולם לצד מאכלי גורמה. לאוהבי יינות תהה זו הזדמנות נאה להיחשף למבחר יינות מיוחדים ולהנות מאיכותם בזכות ההקפדה על תנאי אחסנתם ואופן הגשתם.
לעוד מידע מומלץ ראו גם : קורס ברמנים