חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הבארים של פעם - כיצד התחילה תרבות הברים ?

מאת: bartenderבר אירועים23/03/20111130 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

איזכורים לשתייה כאקט חברתי מופיעים מראשית ימי ההיסטוריה:

במשתאות של המצרים הקדמונים לכבוד אוזיריס - אל האדמה והצומח המצרי (ואל המוות בהמשך), שם החלו לראשונה בייצור מאורגן של משקאות אלכוהוליים, בחגיגות דיוניסוס - אל היין והפוריות בתרבות יוון העתיקה, ובבכחנלים של תושבי רומא לכבוד בכחוס - אל היין הרומי. מסיבות שתיה אלה היו מעין פולחן, מסיבות פרטיות של קהל מוגדר בעל מכנה משותף, והמשתתפים בהן לא נשאובעלותההפקהוהשתייה,אלאבאו, חגגו, שתו עד אובדן חושים - והלכו.

הברים במאה ה- 8 לספירה

החלו להופיע באנגליה אכסניות, מעין תחנות רענון לעוברי האורח, אשר זכו בשם "בתי השיכר" (Ale Houses) בזכות תפקודם העיקרי: ייעודם המקורי היה אכסניה ללינה, אך בנוסף נהנו האורחים מאוכל חם ושתיה, הרבה שתיה - בירה אנגלית טרייה מעשה בעלי הבית להתפאר. כך נוסדו בתי השתיה הראשונים, שמעמדם הלך והתחזק בחיי היום יום של אנגליה, וניכר גם בימינו.

הברים בתחילת המאה ה- 14

עם תחילת תקופת הרנסנס באירופה, חל שיפור ברמת החיים, בעיקר בכלכלה ובתרבות. האוניברסיטאות הראשונות נפתחו, ומרצים וסטודנטים שנהגו לבוא בהן סגלו לעצמם הרגלי שתיה ב"טברנות" והווי של שירי הלל לשתיה, לנשים ולכסף. המפורסמים שבשירהם הם כתבי "קרמינה בורנה" המפורסמים (Carmina Burana Manuscripts).

בצרפת הופיע ה"קברט" (Cabaret), שהיה למעשה כינוי לבית קפה או בר מסעדה אשר סיפק גם מופעי בידור ראוותניים ללקוחותיו. בתחילה נתפסו הקברטים כמוקדי משיכה לשתיינים ולפושעים ומפעיליהם נחשבו למעסיקים המפוקפקים ביותר, אך עם הזמן התחבבו הקברטים על מעמדות הפועלים והעניים והפכו לחלק אינטגרלי מהווית חייהם, כתוספת וכתחליף לבית. בעיני לקוחותיו היה הקברט יותר ממקום שתיה, כי אם המרכז השכונתי למפגשים ולשיחות. במשך הזמן נזנחה תרבות הקברט בעיקר בשל המיסוי הגבוה שהוטל על המשקאות ונבע מרישוי הקברט ב- 1632 למטרת כיסוי הוצאות המלחמה עם ספרד (עד כ- 60% מס על משקאות בפאריס).

לא חלף זמן רב, וב- 1675 ה"גינגטות" (Guinguettes) החלו להופיע באיזורים הכפריים וזכו לפופולריות הולכת וגוברת, ככל שהמיסים על היין בערים הועלו. הגינגטות היו קברטים גדולי מימדים בעלי חצרות גדולות שהציעו מוסיקה, ריקודים ומשקאות - זולים בהשוואה לקברט הפאריסאי. הצמיחה העצומה בענף זה החלה לאחר 1750: המקומות היו עממים, פשוטים ורועשים, והאנשים רקדו בהם יחפים. על פי העצומות לעצרת הלאומית של צרפת ב- 1791 (אחרי המהפכה הצרפתית), הושם דגש על חשיבותה של הגינגטה לציבור, ובמיוחד על הצורך להירגע ולהנות בימי ראשון (היום החופשי בשבוע). בין היתר טענו, כי הגינגטה היא המקום היחיד בו יכולים העניים להנות, לחפש תעסוקה, לשתות ולאכול במחירים זולים ולהנות מסביבה חמה יותר מאשר בבתיהם - דבר שמסייע להם לעבור את החורפים הקרים ולהתגבר על דלותם לעת עתה. הטיב לתאר את האוירה פייטר ברויגל האב, מגדולי הציירים הפלמיים במאה ה- 16, בציורו "ריקוד הכפריים" (ר' תמונה * בעמ' הבא).

ברוסיה באותה תקופה נוהלו בתי השתיה על ידי המדינה והוגשו בהם כהילים בלבד, בעיקר וודקה כמובן.
ב- 1780 ייסדו תושבים ברחבי רוסיה באופן בלתי חוקי "קאבאקים" - בתי שתייה, בהם הגישו לראשונה "קבאס" (Kvas) - בירה קלה העשויה מלחם מותסס. כיום ניתן להשיג ברשתות הרוסיות בארץ קבאס נטול אלכוהול - מעין "בירה שחורה" קלה ובהירה.

לעוד מידע מומלץ ראו גם : קורס ברמנים

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

קורס ברמנים - ברטנדר

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת bartender

מאת: bartenderאומנות - כללי08/11/151417 צפיות
כתבה בנושא אטרקציות בעיר ניו יורק - סיור אומנות מודרך בניו יורק בין הגלריות המפורסמות בעיר, מהווה דרך אחת לחרישת העיר ברגל, על אף שתוכלו למצוא סיורים מודרכים רכובים. קל להתמצא במפת העיר ניו יורק, כיוון שהיא בנויה שדרות החוצות את העיר לאורך ורחובות הממוספרים בסדר רץ, אשר חוצים את העיר לרוחב.

מאת: bartenderניקיון09/10/11959 צפיות
ניקוי ריפודים - ריפודים מלוכלכים או מוכתמים הם בהחלט הדרך להרוס את מראה החדר שלכם. אפילו כאלה שרק נראים נקיhם וחדשים יש לשמרם מהאבק המחלחל מתחת לפני השטח, או בכלל כתמי אוכל, חלב, ילדים, חיות מחמד וכו'. להלן מאמר מקצועי המפרט את כל המידע החיוני לניקוי ושמירת הריפודים בבית ברכב ובכלל.

מאת: bartenderבר אירועים23/03/111059 צפיות
בחו"ל ידוע, כי ברמן הוא כל מי שעובד מאחורי בר, בעוד ברטנדר הוא כינוי לבעל מקצוע מלומד ומנוסה. המאמר הבא עוסק בהשוואה בין ברמן וברטנדר

מאת: bartenderבר אירועים23/03/111232 צפיות
בר לובי - כינוי לבר המרכזי והפעיל ביותר בבית המלון. בר לובי פועל כמעט תמיד בשתי משמרות (שעות הפעילות הן בדרך כלל מ- 10:00 בבוקר ועד לאחר חצות), ישנה הקפדה יתירה על תצוגה מרשימה של מיטב המשקאות והעזרים המקצועיים, כמו גם על הופעה אלגנטית של הברטנדר (חליפה, פפיון וכו'). על פי רוב, בר זה מתפקד בנוסף כבר שירות וכמוקד התכנסות ללקוחות יושבי בר.

מאמרים נוספים בנושא בר אירועים

מאת: גולאסובר אירועים10/06/162002 צפיות
בר מתוקים ודוכני מזון מתאימים לכל סוג של אירוע , בין אם מדובר באירוע גדול כמו חתונה, או באירוע קטן יותר, כמו ימי גיבוש. המגוון הרחב של סוגי בר מתוקים מאפשר התאמה מצוינת של הכיבוד לאופי האירוע.

מאת: פלאש ברבר אירועים25/08/143172 צפיות
בר מתוקים הינו אטרקציה מתוקה ומלהיבה אנשים רבים המוזמנים לאירועים. אם אתה רוצה להפתיע את האורחים שלך, לפנק את בן או בת הזוג או את הילד בחגיגת בר המצווה שלו, אטרקציה מתוקה ומלהיבה התפורה בדיוק לסוג האירוע ולגיל האורחים הינה בר מתוקים.

מאת: ספיר ספירבר אירועים28/08/131893 צפיות
פתיחת סניפים בכל הארץ של חברת קייטרינג חלבי יכול באמת לעזור לכל חברה שאר רוצה באמת לקבל הצלחה מידית בגל הארץ בו זמנית .

מאת: בני חגואלבר אירועים11/08/131868 צפיות
אני בטוח שאיי פעם שאלתם את עצמכם, מהו בר מתוקים? ואיך אפשר לראות אותו באירוע? מאחר ויש הרבה סוגים של אירועים, חתונות, בר מצוות, בריתות וכדומה, אנו צריכים להציע לקהל שלנו משהו מתוק לאכול, משהו שיגדיל את השמחה, כאן בא לידי ביטוי בר המתוקים....

מאת: ענבל לויבר אירועים05/08/131796 צפיות
תכנון וארגון החתונה כולל תהליך ארוך ומייגע של חשיבה על פרטים חשובים מכריעים אך גם פרטים קטנים חשובים לא פחות. בגלל זה, התכנון יכול לגזול זמן רב, ומצד שני, יכול להיות מהנה ומאוד מספק. כשמצליחים ביעילות ובעזרת האנשים הנכונים להגיע לאירוע שישלב את כל מה שאתם רציתם בחבילה אחת. החתונה יכולה להיות כלי בידיים של החתן והכלה להביע את עצמם. חלק מהבחירות שעל החתן והלכה לבצע כוללות: בחירת המיקום והאולם לאירוע, בחירת העיצוב והמראה של המקום הנבחר, האוכל והמנות שיוגשו ועוד המון המון המון דברים...

מאת: ענבל לויבר אירועים05/08/131837 צפיות
אל תשקיעו כל כך הרבה מחשבה במה שתלבשו, בר ממתקים ומפלי שוקולד יהיו פינוק, הפתעה והקינוח המושלם בכל אירוע! האוכל והקינוח והאופן בו אתם והאורחים שלכם תוכלו להתפנק חשובים לא פחות, מהאולם, העיצוב, המוזיקה או העיצוב.

מאת: ענבל לויבר אירועים05/08/131826 צפיות
בשנים האחרונות, ובמיוחד בעשור האחרון, דוכני ממתקים ובר מתוקים באירועים הפכו להיות חלק כמעט בלתי נפרד מאירועים שונים ברחבי הארץ. שוקולד, ממתקים הריחות והמראות יעלו חיוך על פני כל האורחים שלכם, וזאת הבטחה!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica