גירושים הם הליך מורכב וקשה מאוד לזוגות ולילדים שלהם כאחד. אם לבני הזוג יש ילדים, ההליך הופך לקשה עוד יותר, לעומת הליך גירושים בקרב זוגות שכוחי ילדים. הסיבה לכך היא שהמריבות לא שייכות כבר רק לענייני חלוקת רכוש, אלא נוגעים בדברים חשובים יותר- משמורת והסדרי ראיה. במקרים כאלו אלו לא רק חייהם של בני הזוג מושפעים מהפרידה, אלא גם חייהם של הילדים, שנוטים להיות רגישים בגילאים צעירים.
גם במקרה של ידועים בציבור (זוגות שאינם נשואים אך הם מנהלים משק בית משותף) הילדים נכנסים למערבולת שקשה לצאת ממנה, אך נקודה חשובה היא שגורל ילדים שנולדו מחוץ למסגרת הנישואים זהה לגורלם של ילדים של זוגות ידועים בציבור.
בני זוג, נשואים או ידועים בציבור, שנמצאים בשיאו של הליך גירושים ולא מצליחים להגיע להסכם בנוגע לעניינים חשובים, כדאי מאוד שיפנו אל בית המשפט לענייני משפחה. בית המשפט הזה עוסק בדיני משפחה, ומתוקף סמכותו הוא פותר בעיות אשר עולות בקרב בני זוג סביב רכוש, משמורת, הסדרי ראיה, הסדרי גירושין ועוד. בישראל בית המשפט לשלום הוא למעשה בית המשפט לענייני משפחה ובו נמצאים שופטים אשר מתמחים בתחום.
מי מבין ההורים מקבל משמורת על הילד? על פי דיני משפחה, האימא היא זו שמקבלת משמורת (עד גיל 6 הילדים כמעט תמיד עוברים לחזקת האם), אלא אם היא נמצאה כלא כשירה לגידול הילד. אם האם לא כשירה, הילדים יעברו לחזקת האב. ההורה הלא משמורן משלם כל חודש מזונות בעבור ההוצאות של הילד. את המזונות משלם ההורה בעבור כל אחד מהילדים, עד שכל אחד מהם בן 18.
במקרים בהם בני זוג לא מצליחים להגיע להחלטה לבדם בנוגע למזונות, משמורת ועוד, והם רוצים למנוע ריבים וסכסוכים, יש את בית המשפט לענייני משפחה אליו הם יכולים לפנות. גירושים הם הליך קשה בכל מקרה, אך קשה עוד יותר כאשר מעורבים בו ילדים, ולכן תמיד כדאי לגשת אל בית המשפט כדי להכריע בנושאים הקשורים לילדים. כאשר פונים לעזרת בית המשפט, יש לפעול על פי הפסיקה שניתנת.