בתקופה הנוכחית כסף הוא גורם המכריע על איכות חייהם של אנשים ונראה שהכל סובב סביבו. גם בהליך גירושין הוא מהווה נושא מרכזי ויכול להוביל להליך ארוך ומתיש הכרוך בסכסוך של בני הזוג המתגרש. למרות זאת, אם לבני הזוג יש ילד, הכסף הוא בחשיבות משנית והילד עומד בראש. ישנם מקרים בהם הזוג המתגרש מצליח להגיע להסכם אודות הילד לבדו, אך זוגות שאינם מצליחים לעשות זאת פונים אל בית משפט ובמקרה זה עליהם לפעול על פי דיני משפחה, אשר מהווים את אוסף החוקים לפיהם יש לפעול ואת החובות והזכויות של כל צד.
דיני משפחה קובעים את החובות והזכויות של אדם לפי מצבו האישי והם כוללים חוקים שקובעים מי מההורים יקבל משמורת בעת גירושין, מי ישלם מזונות ילדים וקובעים גם הסדרי ראיה.
זוג שמתגרש צריך להחליט מי מהם יקבל חזקה על הילד, כלומר מי יקבל משמורת. על פי דיני משפחה, האם של הילדים היא זו שמקבלת את החזקה עליהם, אלא אם כן היא אינה כשירה לגדל אותם. מה שמשתמע מכך הוא שהאב הוא זה שישלם מזונות ילדים. מזונות ילדים הם סכום אשר אמור לכסות את תשלום ההוצאות על צרכיו של הילד. בין היתר, מדובר בצרכי חינוך, בריאות, דיור וביגוד. אב שלא עומד בתשלום נחשב כמי שמבצע עבירה פלילית, ובמקרים חמורים הוא עלול להישלח למאסר בגין אי תשלום.
בעת שנקבעה המשמורת, הורה המשמורן וההורה הלא משמורן צריכים להחליט על הסדרי ראיה. גם במקרה הזה, אם הורים לא מצליחים להגיע להסכם לבדם, והם פונים לעזרת בית המשפט, עליהם לפעול לפי דיני משפחה. בעת שקובעים הסדרי ראיה ראוי להיות גמישים עם ההורה הלא משמורן לטובתו של הילד וההורה. על מנת שלילד יהיו יחסים טובים עם שני הוריו, וכדי לשמור על יציבות בחיי הילד, חשוב לא לנתק אותו מאביו או מאימו לזמן רב מדי.
כמו שאר חוקים במערכת המשפטית, דיני משפחה הם המערכת שמתווה דרכי פעולה להורים שאינם יכולים להגיע להסכם לבדם. החוקים האלו יעזרו להורי הילד בקביעת הסדרי ראיה, מזונות ילדים ושאר נושאים רגישים.