מכונת הקפה או מכונת אספרסו כפי שאתם מכירים אותה היא אחת הסממנים לעולם נהנתני של שנות האלפיים והמאה העשרים ואחת. עד לא מזמן שיא האיכות היה קפה נמס או קפה פילטר. כיום אם אתם נכנסים לחנות מוצרי חשמל יש שפע לא קטן של מכונות אספרסו בטווח גדול של מחירים בנוסף יש מגוון גדול של מותגים. הוא כולל ממכונות שמיוצרות במזרח הרחוק ומצד שני מכונות גרמניות ואיטלקיות סופר איכותיות. השאלה מה עושה אותן לכל כך איכותיות? איזה פרטים חשוב שתשימו אליהם לב? כאן תוכלו לקבל את התשובות העיקריות למה צריך לשים לב כשעומדים לרכוש מכונה מתוך מגוון של מכונות הנמצאות בשוק.
יש מספר פרמטרים שעליכם לשים לב אליהם כשאתם עומדים לרכוש מכונת אספרסו זה קשור במכונות קפה ואיכות פעולתן הטכנית:
שלוש השיטות לטעינת קפה למכונה:
טעינה של אבקת קפה שנטחנה לפני בבית או שנטחנה לפני בחנות היא השיטה הזולה ביותר איתה מכינים את כל סוגי הקפv כולל קפה טורקי . את פולי הקפה קונים לפני במעדניות , או אפילו בחלק קטן של רשתות השיווק, ממש לפני הכנת הקפה טוחנים כמות קטנה של פולים במטחנת קפה ביתית. הבעיה עם שיטה זאת היא בבלבול השכל הרב שכרוך בה. טחינה של פולי קפה, מילוי של אבקת הקפה במכונה, תחזוקת המכונה והמטחנה.
פודים הן מעין שקיות חד פעמיות מלאות אבקת קפה שמילאו אותה מראש. כל מה שצריך הוא לשים אותן במכונה, להשתמש ועם הסיום לזרוק לפח. הפודים הם מוצר יותר יקר מפולי קפה מגורענים יחד עם זאת הם מקצרים בצורה משמעותית את תהליך ההכנה של הקפה
השיטה היקרה אבל גם הנוחה ביותר מתבססת על אריזות אלומיניום חד פעמיות שגודלן מתאים בדיוק לכוס קפה אחת. הן מגיעות דחוסות עם תערובות שונות של אבקת קפה. השמירה על איכות הקפה היא מיטבית ואין כל עיסוק מעבר להכנת הקפה עצמו, מאידך חסרונן הגדול של הקפסולות הוא במחיר. כוס אספרסו תעלה לכם 2 – 3 ₪. את הקפסולות עצמן לא ניתן לרכוש בבתי קפה או ברשתות השיווק, אלא רק בחנויות מתמחות בודדות או בהזמנה באינטרנט.
עוצמת הלחץ בו עוברים המים דרך אבקת הקפה הוא נתון קריטי לאיכות קפה אספרסו, לחץ המים נמדד ביחידה הנקראת בַּר. מידת הלחץ צריכה להתאים למידת הטחינה של אבקת הקפה, למכונה ממוצעת מספיק לחץ של 8-10 בר. יחד עם זאת, רוב מכונות האספרסו מפעילות לחץ בטווח שבין 15 ל-19 בר.
גודלו של מיכל המים קובע את התדירות שבה תחליפו את המים בעת שימוש יום-יומי שוטף במכונת אספרסו. מיכל מים של 0.75 ליטר יספיק להכנת מספר בודד שלספלוני אספרסו ביום וישאיר ברשותכם מעט מים לניקוי הספלונים.
ההספק החשמלי - עוצמת ההספק החשמלי של מכונה הקפה נמדדת ביחידות הנקראות וואטים ככל שהעוצמה גדולה יותר כך זמן ההמתנה קצר יותר. המים נדרשים להגיע עד לחום של כ-95 מעלות. חפשו מכונה שהספקה 1000 וואט ותבטיחו לעצמכם חימום מהיר של המים