כאשר לזוג נשוי יש ילדים, בעת גירושין הילדים יהיו נושא היום, כיוון שכל הורה ירצה לגדל את אותם תחת קורת הגג שלו. המאבק הזה יכול להימשך ארוכות, על אף כי דיני משפחה אומרים כי הילדים יהיו בחזקתה של אימם. כשבני הזוג שכוחי ילדים, חלוקת רכוש היא הנושא החם. את הזמן היקר אשר מתבזבז בעת הליך גירושין בגלל הרכוש אפשר להסדיר עוד לפני החתונה, על ידי הסכם ממון.
דיני משפחה קובעים כי בני זוג אשר אין ברשותם מסמך המפרט את אופן חלוקת הרכוש בעת פרידה, שעליו חתומים שני בני הזוג, יחלקו את הרכוש ביניהם באופן שווה.
הסכם ממון הוא מסמך אשר בו מפרטים בני הזוג את אופן חלוקת הרכוש שלהם אם וכאשר הם יחליטו להיפרד. את המסמך הם מכינים בעזרת עורך דין המתמחה בהכנת מסמכים מסוג זה ושניהם חותמים עליו בהסכמה. במסמך מחליטים בני הזוג מה מתוך סך כל הרכוש הוא רכוש אישי, ובעת פרידה יישאר בידו של כל אחד מהם, ומה מתוך כל הרכוש הוא רכוש משותף, ויחולק ביניהם באופן שווה אם ייפרדו.
הסכם ממון נפוץ בעיקר בקרב בני זוג המגיעים מרקעים כלכליים שונים לגמרי. כאשר ישנו פער כלכלי גדול בין השניים, בן הזוג בעל הממון מעוניים להגן על הרכוש שלו, אשר צבר במהלך חיי הרווקות שלו. על פי דיני משפחה, אם אין הסכם כלשהו, הרכוש של בני הזוג צריך להתחלק באופן שווה בין השניים. על כן מומלץ, בעיקר במקרים של פער סוציו-אקונומי, להכין את ההסכם.
ידוע שברוב המקרים חלוקת רכוש היא גורם לסכסוכים, אשר הופכים כל הליך גירושין למעמסה גדולה ומתישה. על כן, הסכם ממון יעזור להמעיט את הנזקים העלולים להיווצר בגלל הגירושין.
חשוב לזכור כמה נקודות:
לא כל עורך דין יכול לטפל בהכנת ההסכם, כיוון שנדרשת מומחיות בתחום דיני משפחה. על כן יש להיעזר בשירותיו של עורך דין המתמחה בהסכמים כאלו.
בכל עת יכולים בני הזוג לשנות סעיף או את כל הסעיפים בהסכם, ואחר כך לחתום עליו בשנית.
ההסכם הוא הסכם משפטי לכל דבר, לכן חשוב לאשר אותו בבית משפט כדי לתת לו תוקף.