ברוב המקרים, כאשר לבני זוג אין ילדים, כל הליך גירושין סובב סביב רכוש. מה לחלוק ואיך לחלוק את הרכוש בין בני הזוג. בהרבה מקרים מתקשים בני הזוג להסדיר את החלוקה. אומנם במקרה של חלוקת רכוש אין רגשות של ילד שצריך להגן עליהם, אך רגשותיהם של בני הזוג יכולים להיפגע אם אחד מהם לא מקבל את המגיע לו. הרי כל אחד רוצה להבטיח לעצמו ביטחון כלכלי. אז איך מחליטים על חלוקת רכוש בעת גירושין?
הדרך הטובה ביותר למנוע מריבות, להסדיר ענייני חלוקת רכוש ובכך לקצר הליך גירושין היא הסכם ממון. הסכם ממון הוא חוזה בין בני זוג, שמסדיר את חלוקת הרכוש עוד לפני שהם מתחתנים. את החוזה מכינים בני הזוג טרם החתונה בעזרתו של עורך דין שמתמחה בהכנת מסמכים מסוג זה, ובו הם מפרטים אודות חלוקת רכוש במקרה שיחליטו להתגרש. בעת הליך גירושין, זהו המסמך לפיו הם יחלקו את הרכוש ביניהם.
רכוש שהחליטו בני הזוג בהסכם כי הוא רכוש אישי יישאר אצל כל אחד מהם במקרה של פרידה, ורכוש שעל פי החוזה הוחלט כי הוא רכוש משותף יחולק בין בני הזוג שאופן שווה לחלוטין.
אם בני הזוג עשו הסכם ממון, ולאחר זמן מה רוצים לשנות מספר סעיפים ותנאים בו, או אפילו את כל הנוסח שבו, הם רשאים לעשות זאת מול עורך הדין שלהם.
הסכם ממון מקובל גם בקרב ידועים בציבור, על אף שאינם מתכוונים להתחתן, והוא יוצא לפועל בעת שהזוג נפרד. באופן כללי הסכם זה אהוד בעיקר בקרב אלו מהמעמד הגבוה שמתחתנים עם מי שמגיע מרקע כלכלי נמוך יותר. במקרה הזה, ישנם מקרים בהם הסכם ממון נראה משפיל ופוגעני בעיניי זה שמגיע ממעמד נמוך, אך למעשה ההסכם יכול להגן גם עליו ולוודא כי בעת גירושין הוא לא ייצא מקופח. ישנם לא מעט מקרים בהם בעל ההון ובן זוגו לא חתמו על הסכם, ובמקרה זה בעל ההון איבד הרבה מסך כל רכושו שהוא צבר לפני הנישואים.
גירושין הם לא הליך פשוט, אך הסכם ממון יכול לעזור לקצר אותו ולחסוך מבני הזוג המתגרש כאבי ראש ומריבות אודות חלוקת רכוש. בנוסף, ההסכם מגן על שני בני הזוג מבחינה כלכלית.