כיום כסף מסובב ושולט בכל והוא אחד הגורמים העיקריים להליך גירושין קשה ומלא מריבות. אך למרות זאת, מה שחשוב באמת לבני זוג שמתגרש הוא הילד שלהם, אם ישנו אחד. ישנם מקרים בהם קשה להורים להחליט מי מהם יקבל משמורת ולא מצליחים לקבוע הסדרי ראיה. לצורך כך קיימים דיני משפחה, שמספקים לנו את החוקים לפיהם נדע את חובותינו וזכויותינו.
דיני משפחה הם החוקים הקובעים את הזכויות והחובות של אנשים על פי מצבם האישי. בין היתר, הם כוללים חוקים לפיהם צריכים לפעול הורי ילדים בכל הנוגע למשמורת עליהם והסדרי ראיה.
מה אומרים דיני משפחה לגבי משמורת? כאשר זוג מתגרש עליו להחליט מי מהם יקבל את הילד. גירושין הינו הליך קשה מאוד וכשמוסיפים לזה ילד, הוא הופך להיות קשה עוד יותר. על פי החוק, אימו של הילד מקבלת עליו משמורת, והיא זו שתגדל אותו, בביתה שלה. ההורה שאינו מקבל משמורת על הילד, דהיינו האב, מחויב לשלם מזונות ילדים, שצריכים לעזור לאם בגידול הילד, ולכסות את ההוצאות על צרכיו, כמו ביגוד, בריאות, חינוך, אוכל ועוד. אם האב לא ישלם את דמי המזונות כחוק הוא יוכל להילקח למאסר.
ומה לגבי הסדרי ראיה? ההורה הלא משמורן וההורה משמורן ינסו להחליט יחד על מספר הפגישות של ההורה הלא משמורן עם ילדו. בעת קביעת הסדרי ראיה, על מנת לדאוג כי לילד ולהורה שלא קיבל משמורת יהיו יחסים טובים ובריאים, על ההורה שקיבל משמורת להיות גמיש ונדיב עם שניהם. עם זאת, על מנת למנוע אי יציבות בחייו של הילד, חשוב מאוד לא לנתק אותו מאחד ההורים לזמן ארוך מדי. הדבר נכון בעיקר לגבי אימו של הילד, שכן היא זו שנמצאת איתו ברוב שעות היממה. ניתוק ארוך של הילד מעימו יביא לאי יציבות רגשית של הילד.
אם כן, ככל שאר הדינים, דיני משפחה מהווים מערכת שלמה של חוקים, חובות וזכויות, והם מפה המתווה את דרך הפעולה לפיה יש לפעול. דינים אלו הם שקובעים מה יעשו הורים לגבי משמורת או הסדרי ראיה, ועל ההורים לפעול בהתאם להם. מי שלא יפעל כחוק ייענש כחוק.