מחזור מים אפורים – האם זה מותר בישראל?
מחזור מים אפורים בישראל הוא נושא יחסית מורכב, משום שיש מספר גורמים שמנסים למשוך לכיוון שלהם ולנסות להשפיע על פי תפיסת הולם שלהם. עקרונית, משרד הבריאות, שהוא המשרד הממשלתי האחראית לבריאות הציבור, טוען כי לא ניתן באמת לחבר את הבתים הפרטיים למערכת מחזור מים אפורים, משום שמדובר כאן בפוטנציאל תברואתי לא פשוט, ובבדיקות של המשרד את המים האפורים גילו אחוז גבוה מדי של חיידקי קולי במים אפורים, מה שלא מאפשר למשרד לאשר את החוק. אל מול זה, מנסים חברי הכנסת וארגונים ירוקים לשכנע כי מים אפורים יחסכו מאות מ"ק של מים לכל בית אב בישראל, המון כסף ומים נקיים לא יבוזבזו על הדחת אסלות.
מחזור מים אפורים בעסקים
משרד הבריאות החליט שניתן לאפשר לעסקים להתקין מערכות לסינון מיים אפורים, משום ששם ניתן לפקח אל העסק במסגרת רישיון העסק הניתן במהלך בירוקראטי מסודר, וכן ניתן לפקח. על מערכות הסינון שמבקשים להתקין בבתים הפרטיים לא ניתן באמת לפקח, ולכן לא מאפשרת המדינה להתקין את המערכות. במקביל לכך, כן ניתן לעשות זאת באמצעות חברות וגופים שמוכנים להשקיע את הכסף במערכות השונות של המים האפורים.
היתרונות של מחזור מים אפורים
למרות הכל, כן יש את המקום לומר כי מערכות הסינון שקיימות כיום מסוגלות לסנן את המים ולהכשיר אותם לשימוש חוזר בהדחת אסלות ובהשקיית צמחים, גינות וחקלאות כללית. שני יתרונות מאוד משמעותיים וחשובים בהתקנת מערכות הסינון המדוברות של מים אפורים הם הכמות והסכום. כמות המים שנחסכת באמצעות חסכון במים בבית, כמו גם בתעשייה, היא כל כך גדולה שלא ניתן לדמיין עד כמה אנו יכולים להרוויח מכך. אם ניתן להשתמש במים שעברו סינון לטובת הדחת אסלה, שבין כה וכה המים יורדים ישר לביוב, כן יש את במקום לחשוב על החיסכון הזה. היתרון השני הוא החיסכון הכלכלי, שכן כל קוב מים שלא יוצא מהברז, אלא ממוחזר ומשתמשים בו לצורך אחר, הוא סכום כסף שכל בית אב יכול לחסוך לאורך זמן.
לחשוב על השנים הבאות
מים אפורים יכולים להיות אחד המהלכים החשובים ביותר שאנו כבני אדם נוכל לבצע בשביל לשמר את אחד ממשאבי הטבע החשובים ביותר לנו. לא צריך לומר עד כמה המים הם צורך בסיסי שלנו, ועד כמה הטבע והחיים בכלל זקוקים גם כן למים הללו. העתיד תלוי, בסופו של דבר, בנו.