אם שמעת על האפשרויות הטמונות במערכת מחזור מים אפורים ודאי תרצה להתקדם שלב ולהתקין מערכת כזו בביתך. אך כיצד יודעים איזו מערכת טובה ומשתלמת יותר? שוק מערכות מחזור המים מייצר המצאות ופטנטים חדשים משנה לשנה וקל להתבלבל בין המונחים והרכיבים השונים ותפקידם. כספים רבים מושקעים כיום בתחומים של פתרונות ירוקים והטכנולוגיות מתחדשות גם במראה הפיזי וגם בדרך התפקוד בפועל.
טיהור מים או סינון מים
אם ננסה לפשט את הדברים ניתן לומר שרוב רובו של שוק מחזור המים נע סביב שני סוגי מערכות עיקריים: מערכת טיהור ומערכת סינון. טווחי המחירים יקרים יותר כשמדובר במערכות טיהור שמהן ניתן להפיק מים ברמת קרבה למי שתיה, לעומת מערכות סינון המיועדות להעביר את המים לגינה ולסנן אותם מחלקיקים הסותמים צינורות, טפטפות או משאבות. מערכות טיהור מים פועלות בכמה דרכים: או ע"י דחיסת אויר לתוך מים או בעזרת "אגן ירוק" שהיא שיטה המכילה פילטר ביולוגי שבו המים זורמים דרך מצא המכיל בקטריות המפרקות את החומרים ומטהרות את המים ברמה גבוהה. השיטה הפחות יקרה, של סינון מים, נועדה לסמוך על הטבע שידע לפרק את המרכיבים המיותרים וכל עוד לא נשתמש בטעות במים ממכונת הכביסה המלאים באבקת כביסה (שאינה טובה לצמחייה), הציפייה היא שהחומרים יתפרקו למעלה ולא יחדרו למי התהום. מערכות אלו של סינון מים נעות בטווח של כמה אלפי שקלים.
טיהור מים אפורים: בתחומי החקלאות
אחד השימושים הרבים בטיהור מים הוא בתחום החקלאות. קרוב ל-70 אחוז מהמים המתוקים משומשים לצורך חקלאות לכן מערכות מיחזור מים בתחום זה הן מצרך הכרחי. ככל שמשבר המים בישראל מחריף, מכסות המים הרגילים למגזר החקלאי מצטמצמות והדרך להחזיר מים אפורים לשימוש היא ע"י הפחתת זיהום המים עוד לפני שהם בשימוש ומערכת טיהור שפכים, אשר מושתתת על הידע שהצטבר על תהליך הפירוק הביולוגי שמתבצע במים.
מערכת טיהור מים אפורים: חיסכון משפחתי
ההשקעה כספית במערכת טיהור מים היא חד פעמית ולטווח הארוך משתלמת מאד, החיסכון במים גדול ומהווה פתרון מושלם לשנת בצורת. כמו כן התקנת מערכת מחזור מים ירוקים תורמת לסביבה ירוקה יותר ולהעלאת המודעות בקרב המשפחה לחשיבות החיסכון במים.