עברתם את הסינון הראשוני של קורות החיים וקיבלתם זימון לראיון עבודה. לאחר קריאות הצהלה מתחילים החששות: איך אתכונן לראיון? מה ישאלו אותי ומה אני עונה? מה אלבש? תשובות לשאלות אלו במאמר זה.
שאלות נפוצות החוזרות על עצמן במרבית ראיונות העבודה:
מה הן נקודות החולשה שלך? במקרה זה רצוי לומר נקודת תורפה אמיתית עימה אתם מתמודדים בהצלחה כמו עודף רגישות. לא כדאי לציין חולשה רצינית שאינכם מסוגלים להתגבר עליה, כמו אי יכולת לעמוד בלחצים.
מדוע עזבת את החברה בה עבדת ? על שאלה זו צריך להשיב בצורה חיובית:"עזבתי כי הרגשתי שאני לא ממצה את עצמי" או "הרגשתי שאני יכול לתרום יותר בחברה גדולה מאשר במקום קטן." לא רצוי לומר שעזבתם כי לא הסתדרתם עם הבוס או שתבעו מכם מעל ומעבר, תשובות שיסמנו אתכם כעובדים העשויים להיות בעייתיים.
היכן תהיה בעוד עשר שנים? התשובה תתמקד בתרומה שלכם לחברה וכיצד אתם שואפים להתפתח בתפקיד המיועד, כשבהמשך אתם שואפים להיות בתפקיד מתקדם יותר. יש להימנע מלומר שאתם רואים את עצמכם בדיוק באותו מקום בו אתם נמצאים כיום, תשובה המצטיירת כחוסר רצון להשקיע ולהתפתח.
איך להתכונן לקראת הראיון
הכרת החברה – הכינו שעורי בית ולימדו את הרקע של החברה, מה הם תחומי התמחותה, אילו הישגים היו לה וכו'. לימדו את התפקיד, מה הוא דורש מכם, מי יהיה אחראי עליכם. חשבו מה הן התכונות והניסיון שתציגו בראיון כהתאמה לדרישות התפקיד. הכינו שאלות משלכם לגבי החברה והמשרה, כדי להפגין בקיאות והתעניינות.
הצגה אישית – הרושם הראשוני קובע והמראיין מגבש עליכם דעה כבר בדקות הראשונות של הראיון. רצוי שתציגו את עצמכם בקצרה תוך הדגשת הכישורים שלכם באופן נמרץ ואסרטיבי. חשוב לומר רק את האמת ולא להמציא דברים.
לבוש – הקפידו להתלבש בבגדים אלגנטיים, אופנתיים ועל הופעה כללית מסודרת. התאימו את קוד הלבוש לחברה עבורה אתם מתראיינים. לבוש לראיון בחברת היי טק שונה ממה שתלבשו עבור משרת מדריך טיולים.
שפת גוף – שימו לב לשפת הגוף שלכם בזמן הראיון וקראו טיפים בנושא. כנסו לחדר בקומה זקופה ובטוחה, לחצו את ידו של המראיין והציגו את שמכם. בעת הישיבה הטו את גופכם מעט קדימה כי לשדר התעניינות בדבריו.
בטחון – שמרו על שפת גוף וטון דיבור מלאי בטחון עצמי ואל תגמגמו או תהססו בדבריכם. היו מוכנים לכל סוג של שאלה ודברו בכנות.
שכר – במידה ושואלים אתכם על ציפיות שכר, עליכם לנקוב בסכום שאינו מוגזם או מועט מדי. התכוננו מראש לשאלה זו ובררו מה השכר הממוצע בתפקיד אליו אתם מיועדים. השכר תלוי גם בגודל החברה ובהכנסותיה, ארגון קטן לא יכול לשלם כמו חברה גדולה עם הרבה עובדים. השכר תלוי בניסיון המועמד, מידת התאמתו לתפקיד, הרקע ושנות הניסיון שלו. בנוסף לתנאי השכר כדאי לבדוק לגבי תנאים נלווים כגון: רכב חברה, בונוסים, חופשות ועוד.
בהצלחה!