עצירות ילדים נחשבת לאחת מהתופעות הרפואיות השכיחות ביותר כיום, וחלק גדול מהפניות אל רופאי ילדים נובע מתסמינים שונים של הבעיה. כאשר מזהים תסמיני עצירות טיפול יכול להתבצע בקלות יחסית דרך השילוב שבין תרופות יעילות ובטוחות לשימוש ושינויים בהרגלי התזונה ואורח החיים.
עם הופעת עצירות טיפול תרופתי מתאים יינתן במידה והילד סובל מפחות משלוש יציאות בשבוע, וכן היציאות עצמן מלוות בכאב ומאמץ רב. קיימות סיבות רבות שעשויות להצריך טיפול נגד עצירות. הרוב המכריע של תופעות עצירות ילדים נובעות מהרגלים שונים שהילד מפתח, ולכן נהוג לכנותן "עצירות הרגלית" - היא איננה נובעת ממחלה או כל בעיה רפואית אחרת, כך שניתן בעת הופעת עצירות טיפול להחיל הפנמה של הרגלים חדשים. קיים סוג נוסף של עצירות ילדים והיא עצירות מולדת המכונה גם עצירות אורגנית, אולם היא נחשבת לנדירה במיוחד.
קיימות סיבות רבות שעשויות לדרוש מההורים טיפול בעצירות. טיפול נגד עצירות עשוי להיערך בגלל גמילה מחיתול שטרם הושלמה אצל הילד, ואף קיימת עצירות ילדים הנובעת ממבוכה – ילדים רבים עשויים להיות מובכים מעשיית צרכיהם בשירותים מחוץ לבית. כמו כן, הורים רבים דורשים מילדיהם היגיינה וסדר, מה שעשוי להוביל להימנעות מעשיית צרכים – שנחשבת למעשה "לא היגייני".
בגלל המערכת החיסונית הרגישה, טיפול בעצירות אצל ילדים צריך לכלול פגישה עם רופא מומחה בטרם מתן התרופות ללא מרשם. דרך הפגישה עם איש רפואה יוכלו ההורים להתאים לילדיהם את התרופה המתאימה ביותר נגד עצירות, בהתאם להיסטוריה הרפואית של הילד.
מעבר לביצוע של טיפול בעצירות דרך תרופות, מומלץ לעודד את הילד לשתות כמות מספקת של מים מדי יום, מה שאמור לעזור לפעולה תקינה של מערכת העיכול, וכן כדאי להכניס מזונות עשירים בסיבים תזונתיים בתפריט היומי – כגון לחמים ודגנים מלאים וכן פירות וירקות עם הקליפה שלהם.