שלל הסדנאות המוצעות כיום לכל המתעניין בתרבות הגוף הוא עצום. החל בביו - אנרגיה, גשטאלט, פלדנקרייז, פילאטיס, ועד לאמנויות הלחימה מייבוא המזרח הרחוק, והרשימה ארוכה.
איך ניתן למצוא את הידיים והרגליים בתוך המבחר הקאנוני וכן בענפים הנוספים חדשות לבקרים ?
למי שהתנסה בכמה מהסדנאות ודאי קל להיווכח כי יש הרבה נקודות מגע המשותפות לחלק גדול מתחומי הפעילות הגופנית, בתנאי שאינם תחרותיים. האימון התחרותי עלול לשחוק את הגוף חרף ההישגים המרשימים כלפי חוץ, בייחוד מפאת הטיפוח של חלקי גוף מסויימים על חשבון אחרים.
הגוף כשלעצמו - מה הוא מספר ?
האנטומיה אחת היא, על כל המורכבות המופלאה של התיפקוד החי, ורק צריך לגלות את המנגנונים המפעילים את השלד, השרירים, האברים הפנימיים והקשרים בין המערכות. הגילוי יכול להיות אישי, תוך כדי התירגול ותוך כדי ההתקדמות בהבנת התנועה הנכונה.
לכן כל התנסות יכולה להוות חתך כולל להיכרות עם גופך האינדיבידואלי.
מלבד ההתחברות הספונטנית עם שיטה שנמצאה מתאימה לך - מהו העיקרון המוביל שלאורו תשקול לעבוד על הגוף, בין באופן קבוצתי ובין באמצעות מטפל אישי?
ההתייחסות הפונקציונאלית למסלול שבחרת בו יכולה לשמש כעיקרון מנחה. אם השיטה סייעה לך להכיר את גופך, מיגבלותיו ויכולותיו, היא תכוון אותך לתנועה הנכונה במכלול הפעולות היומיומיות
שכרוכות בהפעלת הגוף.
כשם שאומנויות הלחימה שמקורן בצורך להתגונן "בידיים ריקות" עברו הסבה ניכרת מן ההיבט הלוחמני אל המישור הפנימי, כך שיטות טיפול שנועדו בראשיתן להתמודד עם מוגבלויות - מולדות או נרכשות -
התפתחו למצע השווה לכל נפש בלימוד ההפעלה הנכונה של הגוף.
יתרה מכך, המטפל הרב-תחומי יכול להמליץ על הכיוון שראוי לנקוט ברגע נתון, כמענה למערכת העכשווית של מצב הגוף, שהוא מטיבעו איחוד של גופ-נפש.
התנועה הפונקציונאלית כשמה כן היא: מרגע שלומדים את מנגנון התיפקודים העתיר של הגוף, המעבר לתיפקודים הדרושים לך בעיסוקיך היומיומיים נעשה קל ומדויק.