גירושין - לא סוף העולם
החלטה על גירושין אף פעם אינה קלה. גם כאשר המצב בין בני זוג רחוק מלהיות אידיאלי, זה לא פשוט לקום יום בהיר אחד ולפרק את התא המשפחתי. קל וחומר כאשר יש גם ילדים בתמונה, ואלה מטבע הדברים יהיו הראשונים להיפגע מפרידת הוריהם – שינוי מהותי בשגרת חייהם, המלווה בניפוץ של אידיאל השלמות המשפחתית. מעבר לכך, סיום הנישואין כרוך בהליך משפטי ארוך, יקר ולא קל מבחינה רגשית. כך שניתן לומר כי במצבים בהם ניתן להגיע ל"שלום בית" בין בני הזוג, מומלץ בחום לעשות זאת. כאשר זה בלתי אפשרי, אין מנוס מלהתמודד עם המשבר ולנסות להמשיך הלאה, גם אם הדבר מלווה בשינויים רבים בשגרה ואף ברמת החיים.
גירושין, הסכם או דיונים?
כאשר שני הצדדים מחליטים באופן הדדי על פרידה, ואף מסכימים ביניהם על אופן חלוקת הרכוש, הסדרי המשמורת ותשלום המזונות, לא נותר להם אלא לעגן זאת בהסכם שיאפשר להם קבלת גט. במידה וקיימת מחלוקת בין בני הזוג לגבי אופן פירוק הנישואין, הם יהיו חייבים לפנות לערכאות שיפוטיות. בישראל ניתן להגיש תביעות גירושין לבית דין הרבני או לבית המשפט לענייני משפחה, שיחסם לנושא שונה מהותית זה מזה. ההנחה הרווחת היא כי ביה"ד הרבני נוטה לתמוך בגבר, כחלק מתפיסת עולמו הדתית, בעוד ביהמ"ש לענייני משפחה – שנחשב לליברלי יותר – נוהג לצדד דווקא באשה. כך או כך, החוק קובע כי בית הדין הראשון אליו הוגשה תביעת הגירושין הוא זה שידון ויכריע בה.
לעיתים רק אחד הצדדים מעוניין להיפרד, למשל במקרים של בגידה; דווקא במצב כזה מומלץ להימנע ככל האפשר מהידרדרות לניהול מאבק כוחני ו"מלוכלך" אלא לנסות להגיע לפשרה – פתרון מהיר, זול ואלגנטי בהרבה, עם פגיעה מזערית בילדים. בכל מקרה, בין אם מושגת הסכמה הדדית על סיום הנישואין ובין אם לאו, מומלץ לפנות לעורך דין מנוסה המתמחה בתיקי גירושין, שיידע הן לנסח הסכם גירושין והן לנהל אסטרטגיית גירושין במקרה הצורך. ככל שאסטרטגיה זו תהיה מותאמת אישית לצרכי הלקוח, כך יושגו לו התוצאות האידיאליות – ואלה, כידוע, עשויות להשפיע רבות על חייו ועתיד ילדיו.