בניית בריכות – כבר לא לעשירים בלבד
מי אינו חולם על בריכת שחייה פרטית בחצר? הרי רק המחשבה על הקלות בה אפשר לצאת לגינה או לגג בימי הקיץ הקשים ומיד להיכנס לטבילה במים הקרירים מעבירה תחושת רוגע ושלווה אמיתית.
בניית בריכת נוי נתפסה תמיד כתחביב לעשירים בלבד, בעיקר בגלל עלות התחזוקה הנדרשת. אבל המציאות השתנתה, וכיום ניתן לבנות בריכה פרטית בעלות שאינה בשמיים ואף לתחזק אותה מבלי למשכן את הבית.
כיום נפוצים בשוק מספר סוגי בריכות:
בריכת בטון – בריכה מעוצבת בהתאמה אישית, ולכן גם המורכבת והיקרה מכולן.
בריכה מתועשת – מגיעה מוכנה מהמפעל. עשויה מפלדה מגלוונת וחלקה הפנימי מצופה יריעות ויניל.
בריכה עילית – בריכה בהרכבה עצמית המונחת על גבי הקרקע.
בריכת פיברגלס – עשויה מפיברגלס וציפוי אקרילי ונחשבת לארעית וזולה ביותר.
בניית בריכות- ההתחלה
כאשר אתם מתלבטים בין חברות בנייה שונות, כדאי לקחת בחשבון לא רק את המחיר אלא גם את רמת העבודה, המקצועיות והניסיון של כל חברה. בניית בריכת בטון מערבת תשתיות שונות בביתכם, ואתם ממש לא מעוניינים בבלגן שלם בבית רק בגלל שמתקינים לכם בריכה בחצר. לכן כדאי להציץ בעבודותיהן של החברות השונות ולהתרשם מאיכות הגימור כמו גם מהאסתטיקה.
שנית, תאמינו או לא, בניית בריכות דורשת לא מעט בירורקרטיה. בריכה פרטית החפורה בקרקע מחייבת קבלת היתר בנייה מן הרשות המקומית בה אתם מתגוררים. ואם זה לא מספיק, עליכם גם ליידע את משרד הבריאות ומשרד איכות הסביבה באיזה אופן מי הבריכה שלכם מנוקזים, מסוננים ומטוהרים. לכן, כדאי מאוד להתייעץ עם מומחה בעניין ולברר אילו דרישות ייחודיות רלוונטיות לרשות המקומית שלכם, ואיזו אינפורמציה עליכם למסור לשאר הרשויות.
בניית בריכות- מהו המחיר?
המחיר הממוצע של בריכה מתחיל בכמה עשרות אלפי שקלים ויכול להגיע עד מאות אלפי שקלים, במידה ואתם רוצים ממש להשקיע בגודל הבריכה, בגימור שלה ובמערכות הסינון והטיהור. לכך יש להוסיף כמובן את עלויות התחזוקה – הכוללות גם את הוצאות החשמל ומים – שעשויות לנוע בין 500
ל-1000 ש"ח לחודש, תלוי בגודל הבריכה ובסוג המערכות הנלוות.