חפש מאמרים:
שלום אורח
23.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

קציצות לחם - זול וטעים...

בס"ד

לימדו אותנו שלחם לא זורקים.

אבל לפעמים נשארות פרוסות שלימות או חצאי חלות שאף אחד לא רוצה לאכול. אבל גם לא רוצים לזרוק.

אני רואה ברחוב פתרונות מאוד יצירתיים לנושא. יש ששמים את הלחם הישן (מאתמול?) בשקית ותולים בחוץ. אולי מישהו יקח...

יש המפזרים ליונים ולעופות אחרים.

אבל מלחם שנשאר אפשר וכדאי להכין מטעמים.

פירורי לחם - לייבש, לקלות מעט ולרסק לפירורים – טוב לטיגון שניצלים, דגים ועוד.

לחם קלוי – טעים עם גבינות או מטבלים שונים.

קרוטונים – לחם חתוך לקוביות קטנות קלוי בתוספת תיבול לפי הטעם (שמן זית, שום, בזיליקום, קטשופ) – טוב למרקים ולסלטים וגם.. כחטיף עם מטבל.

טוסטים - עם גבינה לבנה או צהובה, עם ביצה ועוד..

מתכון מנצח - קציצות לחם:

היתרון של קציצות לחם שאפשר להכינן מכל סוגי הלחם. חצי חלה שנשארה, פרוסת לחם כהה, מלא או לחמניה שכבר לא טריה. לאסוף במקרר עד שמצטברת כמות מספקת ולהכין קציצות. אפשר כל שבוע שבועיים לאסוף את הכמות שהצטברה ולהכין.

המצרכים:

לחם, מאתמול שלשום ועוד.. (לא מקולקל..)

מים

ביצים

מעט מלח.

ושמן לטיגון...

משרים את הלחם במים עד שיתרכך. מסננים ומוסיפים ביצה או יותר לפי הצורך. מתבלים במעט מלח ואם רוצים גם מעט פלפל. יוצרים קציצות ומטגנים.

כשזה חם – זה טעים ונחטף.

אם נשאר, אפשר להקפיא ולהוציא מידי פעם, לחמם ולהגיש.

 הגשה:

פשוט להגיש חם או קר.

אפשר להגיש לילדים עם קטשופ, או עם גבינות..

ואפשר לשים כמה קציצות בחמין של שבת...

גיוונים שונים לקציצות:

- את הקציצות אפשר לשדרג מבחינת הערך התזונתי ע"י הוספת סובין, שבבי סויה מושרים, או דגנים אחרים. אולי פחות טעים, אבל יותר מזין.

- קציצות לחם ירוקות - אפשר להוסיף פטרוזיליה, כוסברה או ירקות עליים אחרים. זה צבעוני וטעים.

- קציצות לחם מתוקות - להוסיף לחומרים מעט סוכר ואפשר גם וניל, לטגן ולפזר מעל הקציצות אבקת סוכר.

בודאי אפשר למצוא עוד רעיונות לתוספות ולגיוון...

בהצלחה!

 



תגיות המאמר: קציצות, לחם


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ציפורה בראבי -

ד.א.  teilot1@walla.com

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ציפורה בראבי

מאת: ציפורה בראבייהדות22/07/18947 צפיות
יום תשעה באב המוכר כיום צום ואבל לעם היהודי הינו יום מלא משמעות וכוח. לא רק זיכרון חורבן הבית נמצא ביום זה. גם התקווה לראות בבניינה ועוד כמה נושאים חשובים לעם ישראל. להתנער מן העפר. .

מאת: ציפורה בראביתרבות דיגיטלית19/07/185241 צפיות
המקום אליו מחוברים הילדים והצעירים בכלל וגם מבוגרים רבים הוא – הטלפון הנייד שלהם, החיבור הדיגיטלי שלהם לעולם. רק נסו לקחת אותו מהם. לא יעלה על הדעת!

מאת: ציפורה בראביפרשת השבוע06/08/131591 צפיות
על נוח נאמר: איש צדיק תמים. על אברהם נאמר: התהלך לפני היה תמים. בשבחי התמימות.

מאת: ציפורה בראביפרשת השבוע06/08/131431 צפיות
הבחירה בין טוב ורע - וארץ ישראל כנגד המצוות כולן!

מאת: ציפורה בראביפרשת השבוע06/08/131444 צפיות
לא רק קשיים כלכליים הינם מבחן לאמונה. גם עושר יכול להיות מבחן.

מאת: ציפורה בראביפרשת השבוע06/08/131398 צפיות
משה משתף את העם בכאבו על כך שאינו מורשה להיכנס אל הארץ המובטחת. ואתחנן אל ה'..

מאת: ציפורה בראביפרשת השבוע06/08/131233 צפיות
משה מול העם בכניסה אל הארץ המובטחת.

מאמרים נוספים בנושא מתכונים ואוכל - כללי

מאת: דוד כהןמתכונים ואוכל - כללי02/04/205769 צפיות
כשמתכוננים לעריכת ארוחה חגיגית, לא מתחשבים רק באוכל אלא גם בעיצוב השולחן. בדרך כלל משתמשים בכלי הגשה יוקרתיים. כלים אלה יכולים להיות גם מפלסטיק, כלים חד פעמיים. הבאנו כמה טיפים לשימוש בכלי הגשה חד פעמיים יוקרתיים.

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי24/03/205675 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: shlomy מתכונים ואוכל - כללי22/01/205938 צפיות
מתכננים אירוע בקרוב? רוצים לבחור את הקייטרינג הנכון ביותר עבור האירוע, וזה שיתרום להצלחה שלו בצורה הטובה ביותר? אם כן כדי לכם לקרוא את המאמר הבא:

מאת: ניב אבןמתכונים ואוכל - כללי21/01/206082 צפיות
אך מה ניתן לעשות כאשר רוצים לחגוג אירוע באווירה יותר אישית, מבלי לאבד את הייחודיות של ארוחת שף טעימה ומזמינה ללא טרחה שמצריכה עמידה מול כיריים ותנורים בוערים? בשביל זה בדיוק קיימים שפים אישיים.

מאת: שרון צרפתימתכונים ואוכל - כללי13/11/196346 צפיות
יש לשים את הדגש לגבי התוכן האישי על מנת לרדת מהר ובהצלחה

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי30/07/196580 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: חיים נוימתכונים ואוכל - כללי25/10/183274 צפיות
מסעדת "וינה" השוכנת ברחוב בן יהודה 62 בתל אביב היא מסעדה ותיקה שנוסדה לפני כשבעים שנה והמתמחה באוכל יהודי נוסח מזרח-אירופה. בשנים האחרונות קמה לה עדנה לארוחה מבית האימא הפולניה או הרומניה או הרוסיה ורבים שבים ופוקדים מסעדות המתמחות באוכל היהודי המנחם הזה, חלק רב מהם תיירים ולאחרונה גם צעירים שחזרו ממסע קניות בארצות מזרח אירופה ובמיוחד מפולין, שם הפירוגי הוא מאכל לאומי.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica