בס"ד
לימדו אותנו שלחם לא זורקים.
אבל לפעמים נשארות פרוסות שלימות או חצאי חלות שאף אחד לא רוצה לאכול. אבל גם לא רוצים לזרוק.
אני רואה ברחוב פתרונות מאוד יצירתיים לנושא. יש ששמים את הלחם הישן (מאתמול?) בשקית ותולים בחוץ. אולי מישהו יקח...
יש המפזרים ליונים ולעופות אחרים.
אבל מלחם שנשאר אפשר וכדאי להכין מטעמים.
פירורי לחם - לייבש, לקלות מעט ולרסק לפירורים – טוב לטיגון שניצלים, דגים ועוד.
לחם קלוי – טעים עם גבינות או מטבלים שונים.
קרוטונים – לחם חתוך לקוביות קטנות קלוי בתוספת תיבול לפי הטעם (שמן זית, שום, בזיליקום, קטשופ) – טוב למרקים ולסלטים וגם.. כחטיף עם מטבל.
טוסטים - עם גבינה לבנה או צהובה, עם ביצה ועוד..
מתכון מנצח - קציצות לחם:
היתרון של קציצות לחם שאפשר להכינן מכל סוגי הלחם. חצי חלה שנשארה, פרוסת לחם כהה, מלא או לחמניה שכבר לא טריה. לאסוף במקרר עד שמצטברת כמות מספקת ולהכין קציצות. אפשר כל שבוע שבועיים לאסוף את הכמות שהצטברה ולהכין.
המצרכים:
לחם, מאתמול שלשום ועוד.. (לא מקולקל..)
מים
ביצים
מעט מלח.
ושמן לטיגון...
משרים את הלחם במים עד שיתרכך. מסננים ומוסיפים ביצה או יותר לפי הצורך. מתבלים במעט מלח ואם רוצים גם מעט פלפל. יוצרים קציצות ומטגנים.
כשזה חם – זה טעים ונחטף.
אם נשאר, אפשר להקפיא ולהוציא מידי פעם, לחמם ולהגיש.
הגשה:
פשוט להגיש חם או קר.
אפשר להגיש לילדים עם קטשופ, או עם גבינות..
ואפשר לשים כמה קציצות בחמין של שבת...
גיוונים שונים לקציצות:
- את הקציצות אפשר לשדרג מבחינת הערך התזונתי ע"י הוספת סובין, שבבי סויה מושרים, או דגנים אחרים. אולי פחות טעים, אבל יותר מזין.
- קציצות לחם ירוקות - אפשר להוסיף פטרוזיליה, כוסברה או ירקות עליים אחרים. זה צבעוני וטעים.
- קציצות לחם מתוקות - להוסיף לחומרים מעט סוכר ואפשר גם וניל, לטגן ולפזר מעל הקציצות אבקת סוכר.
בודאי אפשר למצוא עוד רעיונות לתוספות ולגיוון...
בהצלחה!