ההסכמים נחתמו לקראת כנס של שרי האוצר ונגידי הבנקים המרכזיים של קבוצת ה-G20 של המדינות המתועשות, שהתקיים ליד לונדון. הכנס התמקד בצורך לרגולציה קשוחה יותר על הבנקים ובמימון ההולך וגדל להתמודדות עם המשבר.
ממשלת שוויץ מסרה כי כעת, עם חתימתה על ההסכם, היא תשתף פעולה עם ה-OECD במקרים של הפרות מס בינלאומיות. זו הפעם הראשונה בה שוויץ הסכימה לחוקי ה-OECD, אך בעבר היא כבר הצהירה שתתפשר בנוגע לחוקי הסודיות הבנקאית ארוכי הטווח.
ממשלת שוויץ מסרה כי כל העברת מידע מהבנקים למדינות אחרות תיעשה "כל מקרה לגופו", ועל בסיס של בקשות "קונקרטיות ומוצדקות". עם זאת היא טוענת שקבלת חוקי ה-OECD לא תשפיע על עקרונות הסודיות הבנקאית הבסיסיים של המדינה. בהודעה שנמסרה נכתב כי שוויץ "שמרה על הסודיות הבנקאית ובשל כך סירבה לכל העברת מידע. תחום הלקוחות הפרטי עדיין מוגן מצפייה לא מוצדקת מחו"ל".
שוויץ היא מרכז האופשור הגדול ביותר בעולם. לפי ההשערות, בבנקים במדינה נשמרים 2 טריליון דולר מההון העולמי שמוחזק בחו"ל.
עם זאת, עדיין נותר לראות כיצד השינוי בעמדתה של שוויץ ישפיע על הבנק השוויצרי UBS והשיחות המתמשכות שלו עם רשויות ארה"ב. בחודש האחרון מסר הבנק לממשלת ארה"ב את פרטיהם של 300 בעלי חשבונות אמריקאים, אך דחה עד כה את הבקשה למסור את פרטיהם של 52 אלף איש נוספים, החשודים בכך שהתחמקו באופן בלתי חוקי מתשלום מס. לפי ההשערות, ממשלת ארה"ב מפסידה 100 מיליארד דולר מדי שנה בשל מקלטי מס.