חיסכון לעת פרישה
בין אם הנך שכיר או עצמאי, כדאי שתתחיל לדאוג לעתידך הכלכלי, שכן זקנה היא דבר בלתי צפוי וכל דבר יכול לקרות בדרך אליה, חלילה. ובכלל אם תרצה לבלות קצת עם משפחתך, לאחר פרישתך כעובד, רצוי שיהיה לך כיסוי לכך.
ובכן, הבה נבחן את האפשרויות הפרושות לפנייך:
קרנות פנסיה
קרנות שכירים, המרכיבות גם אלמנט ביטוחי וגם אלמנט של חסכון לפי שנים אופנים עיקריים:
חסכון לשם קיצבה - בעל הקרן מתחיל לקבל קיצבה חודשית קבועה, מרגע הגיעו לגיל פרישה ועד ליום מותו. לאחר מותו, תמשיך משפחתו לקבל קיצבת שארים חודשית קבועה, כלומר בת זוגו וילדיו אשר טרם מלאו להם 21 שנים. קרנות פנסיה מסוג זה מורכבות מנושאים של מוות, נכות ושארים. רוב קרנות הפנסיה עובדות בשיטת הקיצבה החודשית.
חיסכון לשם צבירת הון - אפשרות, הנותנת לבעל הקרן את היכולת לקבל קיצבה חודשית של עד 75% מגובה המשכורות מהן הפריש לקרן, במקרה של אובדן כושר עבודה או פרישה, אך במקרה של מוות, תקבל משפחתו סכום חד פעמי גדול.
ביטוח מנהלים
פוליסת ביטוח, המשמשת שילוב של אלמנט ביטוחי בעבור מקרי מוות או/ו אובדן כושר עבודה ומרכיב חיסכון, לרוב בשיטת הצבירה ההונית, אם כי יש חברות, המאפשרות מעבר בין מסלול זה למסלול הקיצבה החודשית.
ניתן לרכוש פוליסת ביטוח מנהלים המבוססת אך ורק על מרכיב החיסכון, כמו כן ניתן לשלב בפוליסת הביטוח מרכיב של קופת גמל כמרכיב החיסכון בפוליסה.
קופת גמל
קופת גמל, היא אוסף של אפשרויות השקעה באפיקים שונים, אשר יכולה להרוויח ולהפסיד בהתאם לסיכונים הכלכליים השונים באפיקים אלו ויכול להוות בסיס לחיסכון לטווח הארוך.
ישנם שני סוגי קופות גמל לצורכי חסכון פנסיוני: משלמת קצבה- יש אפשרות למשוך ממנה את הנצבר בה ואילו זו שאינה משלמת קצבה- ניתן למשוך ממנה רק את מרכיב הפיצויים ולא את כל הנצבר בה.
קופת גמל יכולה להיות קרן מחלה, קיצבה, פיצויים או קרן השתלמות. ניתן למשוך כספים אשר ניצברו בקופות הגמל רק בגיל 60 ואם לפני כן אז בתשלום של 35% מס הכנסה, למעט קרן השתלמות- את כספיה ניתו למשוך לאחר תקופה של שש שנות צבירה.
תיקון חוק שנעשה בשנת 2008, מאחד את קופות הגמל לכדי קופה שאינה משלמת לקיצבה ובכך, בעת הפרישה, יקבלו בעליה קצבה חודשית.