צו הרחבה לפנסיית חובה בישראל אשר נכנס לתוקפו בתחילת שנת 2008 חולל מהפיכה במשק הישראלי ותרם לכל שכמיליון שכירים מצאו עצמם לפתע נכללים בהסדרים פנסיוניים. חוק פנסיה חובה קבע כי הפקדה לקרנות הפנסיה או לקופות הגמל אינו עוד הטבה אלא הן חובת המעביד. כל השכירים במשק מפרישים ממשכורתם לפנסיה וזוכים להבטיח את עתידם עת יגיעו לגיל הפרישה מהעבודה. בנוסף, השכירים אשר הצטרפו להסדר הפנסיוני נהנים מכיסוי ביטוחי למקרה מוות או נכות וכך מבטיחים לא רק את עתידם בגיל הפרישה עת יקבלו קצבה חודשית אלא גם נהנים מכיסוי ביטוחי חשוב למקרה נכות ואובדן כושר ההשתכרות ובמקרה מוות יקבל בן/בת הזוג קצבה חודשית.
מי נהנה מצו ההרחבה לפנסיית חובה משנת 2008?
מרגע החלת החוק בשנת 2008 הצטרפו כמיליון שכירים להסדר פנסיוני תחת ההסכם הקיבוצי הכללי לביטוח פנסיוני מקיף במשק או בשמו המקוצר חוק פנסיית חובה. ההסכם מיועד עבור שכירים שלפני החוק טרם נכללו בהסדר פנסיוני ולכן רבים מהשכירים אשר נהנים מהחוק הם עובדי קבלן, עובדים במשרות זמניות ועובדים בתחום החקלאות והתיירות אשר עובדים בעבודות עונתיות. שכירים רבים אשר עבדו אצל מעסיקים קטנים ובינוניים נהנים אף הם מהצו לדוגמה שכירים העובדים במשרדים של עורכי דין ורואי חשבון, רופאים וכיוצא בזה. השכירים נהנים מבחירה חופשית באפיקי החיסכון של הביטוח הפנסיוני והם נהנים מכיסוי ביטוחי חשוב בנוסף להפרשות לפנסיה.
מהם תנאי הזכאות לפנסיה תחת החוק?
תנאי הזכאות לפנסיה אשר מוגדרים בחוק הינם גיל מינימלי 21 לגבר וגיל 20 לאישה ויש הגדרות לגיל מקסימלי עד 60 כאשר עובדים מעל גיל 60 נכללים בהסדר בהתאם לפרמטרים שונים במעט. רק עובדים שלא נכללו בהסדר פנסיוני קיים יכולים ליהנות מההסדר הפנסיוני החדש, עובדים החל משנת 2009 יכללו בהסדר לאחר 6 חודשי ותק בעבודה, ומי שמתחיל בעבודה חדשה ויש לו ביטוח פנסיוני מקבל את הטבת הזכאות לביטוח הפנסיוני החל מיומו הראשון בעבודה החדשה.
מה גובה ההפרשות לפנסיה?
ההפרשות לביטוח הפנסיוני תחת תנאי הזכאות המוגדרים בחוק מחושבים על פי השכר נטו כאשר התקרה לשכר המזכה לפנסיה היא גובה השכר הממוצע במשק הישראלי, נתון המתעדכן מדי שנה. החל משנת 2008 עלו בהדרגה אחוזי ההפרשה מטעם המעסיק והעובד כאשר בשנת 2014 יעמדו אחוזי ההפרשה של המעסיק על 5.5% משכר העובד ועוד 6% יופרשו על ידי המעסיק לפיצויים. השכיר יפריש משכרו 6% לביטוח הפנסיוני וסך הכל יעמדו אחוזי ההפרשה על 17.5%.
מי בוחר להיכן להפריש כספים?
בהוראת החוק נקבע כי השכיר מקבל את הזכות לבחור באפיקי החיסכון לפנסיה והוא רשאי לבחור בין קרן פנסיה לקופת גמל. במידה והשכיר לא מעדכן את המעביד בבחירתו חייב המעביד להפריש כספים ממשכורתו של השכיר לקרן הפנסיה המקיפה החדשה. השכיר לא מאבד את זכותו לשנות את אפיק החיסכון לפי בחירתו ועליו לבחור בביטוח פנסיוני הכולל כיסוי ביטוחי למקרה מוות ונכות. אפשרות זו חשובה והיא מאפשרת לשכירים ליהנות מייעוץ מקצועי ולבחור בקרן או בקופת גמל המתאימה ביותר עבורם ומבטיחה עבורם תשואה גבוהה לאורך זמן, דמי ניהול נמוכים והטבות נוספות.