לסוחרים בעולם של שוק ההון מסתמכים על כלים של ניתוח טכני במטרה לקבל החלטות מסחר משמעותיות. הכלים האלו נכללים תחת הכותרת אינדיקטורים טכניים. יחד עם זאת לא כולם משמעותיים במהלך המסחר. צריך לדעת כיצד פועל כל אינדיקטור טכני.
ממוצע נע. אינדיקטור טכני זה לא תמיד יכול לזהות את הכיוון של המגמה הנוכחית. זאת אומרת הוא לא יכול לומר האם המחירים יעלו או ירדו. יחד עם זאת סוחרים יכולים להיעזר בו כדי להעריך את העוצמה של המגמה – האם שינוי יתרחש לאט או במהירות. במקרה שהמגמות משתנות במהירות יש להעזר באסטרטגיות אטיות ופשוטות.
מומנטום. מומנטום הוא סוג של אינדיקטור שמודד את קצב השינוי של המחירים. יחד עם זאת, כאינדיקטור לניתוח טכני, הוא לא יכול לתת לך רמת מחירים אמיתית. מחשבים את המומנטום על ידי החסרה של מחיר סגירה היסטורי עם מחיר סגירה עכשווי של השוק.
תאוריית פיבונאצ'י. אחד הכלים היותר מורכבים של ניתוח טכני הוא מספרי פיבונאצ'י. הם פותחו על ידי המתמטיקאי פיבונאצ'י, אשר נולד באיטליה בסביבות שנת 1170. הוא תרם את תרומתו לעולם המתמטיקה דרך סדרות פיבונאצ'י, סידרה של מספרים שבה כל מספר בסדרה הוא הסכום של שני המספרים הקודמים בסדרה, חוץ משני המספרים הראשונים כמובן. משתמשים בעקרון שלו כדי לזהות נקודות תמיכה והתנגדות בשוק.
המתנד הסטוכסטי. אחד האינדיקטורים הטכניים שנעשים בהם שימוש נרחב הוא המתנד הסטוכסטי. הוא גם קל לפירוש. כאשר הולכת להיות מגמת ירידה, מצפים שהמחירים ינועו לרמות הנמוכות של טווח המחירים. וזה יהיה בדיוק הפוך עם מדברים על מגמה עולה.
ניתוח טכני – שימוש בתוכנות
כיום מנתחים טכניים עושים שימוש בתוכנות כדי לזהות תנועות בשוק, תוכנות שלוקחות בחשבון גורמים שונים אשר יכולים להשפיע על המגמה. תכונות רבות כיום יכולות גם ליצור דו"ח טכני. ניתן לעבוד עם איתותים טכניים , שהם איתותים אשר נשלחים למשקיעים ומתבססים על תוכנות לניתוח טכני.