ניתוח טכני מספק למשקיעים בשוק ההון דרך נהדרת לקבל החלטות השקעה. למשקיעים רבים הניתוח הטכני מספק אישור לכך שרגע מסוים הוא הזמן הנכון להיכנס או לצאת מפוזיציה, או האם כדאי לחכות עוד לפני שיוצאים מהעסקה. למרות שמשקיעים רבים פוסלים את הניתוח הטכני בטענה שהוא אקראי ולא חד משמעי, יש הוכחות אמפיריות אשר תומכות בכך שהשיטה של ניתוח טכני אכן עובדת. להלן שלושה טיעונים אשר תומכות בנכונות של ניתוח טכני ולמה משקיעים צריכים להשתמש בשיטת ניתוח זאת באסטרטגיות המסחר שלהם.
ניתוח טכני מתבסס על חישובים סטטיסטיים
היות וניתוח טכני מתבסס על חישובים סטטיסטים, ביצועי עבר יכולים בהחלט לחזות תנועות עתידיות. הדוגמה הפשוטה שיכולה להמחיש את החשיבות של סטטיסטיקה בחיזוי מחירים של נכסים פיננסיים היא תנודתיות שלרוב נשמרת בנכסים פיננסיים. לדוגמה לא סביר שלנכס פיננסי תהיה תנודתיות נמוכה במשך חודש אחד ותנודתיות גבוה בחודש הבא כאשר התנודתיות בשוק נשארה יציבה. חברת אפל כמעט תמיד תהיה תנודתית יותר מאשר חברת ג'נרל אלקטריק.
ניתוח טכני מתבסס על הסתברות
היות וניתוח טכני מתבסס במידה רבה על הסתברויות, הוא לא יכול להיות מוחלט מבחינה סטטיסטית, אך בהחלט יכול לספק הדרכה בשוק ההון. יכול להיות נכס מסוים שידוע שאם הוא ירד במשך מספר ימים רצופים, ההסתברות שהוא יעלה ביום הבא גדולה מאשר ההסתברות שהוא יעלה. לרוב ההסתברות תחזור על עצמה ולאחר מספר חודשים הסטטיסטיקה תישמר.
ניתוח טכני מתייחס למספרים
בניגוד לניתוח פנדומנטלי אשר חוקר את הפוטנציאל העתידי של נכסים פיננסיים בהתבסס על דו"חות כספיים, הנהלה, כמו גם מידע על הסקטור והכלכלה בכלל, ניתוח טכני מתעניין רק במחיר של הנכס הפיננסי. זה מנטרל כל אלמנט של הטיה ומאפשר למשקיע לקבל החלטה יותר אוביקטיבית לגבי הנכס הפיננסי. לדוגמה, משקיע שמאמין בחברת טבע עשוי להחליט להיכנס לפוזיציה ארוכת טווח על המניה. אולם יתכן שמניית טבע כבר נקנתה יותר מדי, או שכל האינדיקטורים הטכניים מצביעים על כך שאם המשקיע יחכה שבוע או חודש, יהיו מחירי כניסה יותר טובים למניה. על ידי התבוננות בניתוח הטכני של נכס פיננסי אפשר לשפר את נקודת הכניסה לפוזיציה, ולאורך זמן זה יגדיל את הרווחיות של המשקיע.
שלושת הטיעונים האלו בנושא ניתוח טכני מסבירות עד כמה ניתוח טכני הוא חשוב בבניית תיק השקעות ובקבלת החלטות כניסה ויציאה מפוזיציות על נכסים פיננסים. למרות שניתוח טכני לא חייב לעמוד לבדו, הוא בהחלט צריך להיות חלק מהכלים לאנליזה של המשקיע בשוק ההון.