בשנים האחרונות נושא ניהול הסיכונים לעסקים צובר הד תקשורתי גדול. לא פעם אנו שומעים על נפילתם של ארגוני ענק ומסתבר שפעמים רבות ניתן לייחס זאת לניהול סיכונים כושל. חשוב להכיר בעובדה, שכל מהלך עסקי טומן בחובו סיכון מסוים ויש לבצע שקלול של אלה, על מנת להנהיג את הארגון בתחום הסיכון הסביר. כיצד ניתן להעריך את מידת הסיכון במהלכים שונים?
כל ארגון חייב להתבונן בשרשרת האספקה שלו ולנסות לבחון עד כמה זו סבוכה וארוכה. ככל שהשרשרת מכילה חוליות רבות יותר, כך גובר הסיכון שאחת מהן תפגע בדרך להשגת המטרה הנכספת. ניהול הסיכונים בשרשרת האספקה, מתחילת פעילותו של הארגון, יבטיח את הצלחתו של הנ"ל לאורך שנים רבות. מסתבר שחוסר יכולת להעריך את מידת הסיכון באחת מהחוליות, היא זו שמפילה חברות רבות כל כך.
כיום נושא ניהול הסיכונים הפך מביטוי אופנתי למדע מדויק. ניתן למצוא היום כלים כמותיים למכביר, שיסייעו לארגון לכמת את מידת הסיכון במהלך עסקי זה או אחר. כמו כן, חשוב גם לשלב את העובדים בתהליך הפחתת הסיכונים, ע"י הסברות מעשיות וסדנאות עיוניות, שיטמיעו תרבות ארגונית, שמעודדת הצלחה ופגיעה מינימאלית בשרשרת האספקה שלו.
עולם שרשרת האספקה מכיר כיום יותר ויותר בחשיבות השלמות של כל אחת מהחוליות בשרשרת. מנכ"ל של חברה נמדד ביכולת לחזות את נקודות צוואר הבקבוק, שעלולות ליצור מכשולים בדרך ליצירת מוצר זה או אחר. מנהל טוב, ינהיג את הארגון כמו סירה בים סוער, תוך התגברות על מכשולים וניסיון לצלוח את הפערים בבטחה מקסימאלית.
לסיכום, רצוי למנף את הידע הרב שנצבר במהלך השנים, בנושא ניהול הסיכונים לטובתנו. מתודולוגיות עבודה רבות שמתפתחות, מחייבות את המנכ"ל הנבון להתעדכן באפשרות ליצור שרשרת אספקה יעילה יותר. התפתחות התחום, עקב מחקרים אוניברסיטאיים רבים שנערכו, מבטיחים שגם בעתיד נוכל לנבא את הצלחתם של מיזמים שונים ונפילתם של אחרים, על סמך מידת הסיכון שהם עתידים ליטול. כדאי להתעדכן ולוודא שאנו לא נוטלים סיכון שעלול לקרב את הקץ על ארגוננו. ניהול נכון, תוך התייעצות עם גורמים מקצועיים בתחום ניהול הסיכונים וניהול שרשרת האספקה, יבטיח שגשוג לאורך שנים.