בתי עץ מזוהים עם הילדות ועם משחקי מחבואים. אזור זה עומד לרשות הילדים ולרשותם בלבד. כשמבוגרים מסתכלים על בתי עץ, הם מתמלאים בתחושה של רומנטיקה, אך במרבית המקרים הם לא רואים עצמם מטפסים עליהם.
בתי עץ של פעם
פעם, לפני הרבה שנים, בתי עץ היו הפרויקט המשותף של האב ובנו או בתו. השניים היו מבלים ימים ארוכים בחצר בבניית בית עץ, שבסופו של דבר שימש את הילד ואת חבריו למשחקים. המבנים הללו לא הצטיינו במיוחד לא בעיצוב יפה, ומה שחשוב יותר, לא בבטיחות. כמובן האב ניסה לעשות כל שביכולתו כדי לבנות לילדו בית עץ בטיחותי ככל האפשר, אך האמצעים שעמדו לרשותו היו בסופו של דבר מוגבלים.
בתי עץ כיום
המצב היום שונה לגמרי. קודם כל, מרבית האבות לא יודעים מאיזה כיוון מחזיקים את הפטיש, ואין להם בבית מסמרים. לאור המגבלה הזאת, בניית בית עץ עצמאית איננה אפשרית הלכה למעשה. יחד עם זאת, אין זה אומר שצריך לוותר על חלום בית העץ. ניתן לפנות לחברה מקצועית העוסקת בבניית בתי עץ, והיא תבנה עבור הבן או הבת שלכם את בית העץ המושלם. הוא יהיה מעוצב יותר ובטיחותי הרבה יותר ממה שהכרנו בעברנו. ואולי, דווקא לבית העץ הזה גם מבוגרים ירצו לטפס.
בתי עץ – לא רק לילדים
המלונאים, שמחפשים כל הזמן אחר גימיקים חדשים שימשכו את הלקוחות, מצאו כי בתי עץ יכולים לספק את הסחורה. מי לא רוצה להתעורר בבוקר כשמהחלון אפשר לגעת בענפי העץ? כמה וכמה בתי מלון יוקרתיים באירופה הקלאסית אימצו את השיטה של בניית בתי עץ, והם נהנים מפופולאריות רבה. זה לא מפתיע, שכן כולנו התארחנו במלון בטון רגיל, אך חדר מלון הבנוי על עץ – זה בהחלט חידוש.
בתי עץ – בניה ירוקה אמיתית
מעבר לחוויה המיוחדת שבתי העץ מעניקים, מדובר גם בבניה ירוקה. בניה מסוג זה מתמקדת בשימוש בחומרים טבעיים ובשימוש באנרגיה של הטבע, במטרה לחסוך באנרגיית חשמל. בית עץ בנוי כמובן מעץ, שהוא חומר טבעי, והעץ שעליו הוא ממוקם מגן עליו מפני רוחות ומפני שמש יוקדת. בצורה זו צריך להשקיע פחות חשמל בחימום וקירור במבנה שכזה.
בתי עץ בישראל
בתים הבנויים על עץ פחות פופולאריים בארץ, והם יותר משויכים למסורת האמריקאית והאירופית. יחד עם זאת, הישראלים מאמצים הרבה מהמסורות המערביות, ובתי עץ הם חלק מהעניין. אולי אין לנו כל כך אפשרות לבנות בתים על עצים כי העצים בארץ דלים מלהכיל בית שלם, אך כבר הוכחנו את האהבה שלנו כלפי בתים הבנויים מעץ, שכן כולנו אוהבים לבלות בצימרים. הצימרים אמנם לא נמצאים על עץ, אך גם הם מיישמים לא מעט מכללי הבנייה הירוקה, שכן גם הם בנויים מחומר טבעי ומנסים לנצל כמה שיותר אנרגיות טבע במטרה לחסוך בחשמל.