כמו כל אירוע, גם כשנארגן מסיבת בת מצווה עבור הילדה, נראה שזה יהיה אירוע מוצלח ומדובר, שכולם ייהנו ושידברו בשבחו עוד זמן רב אחר כך ואם אפשר שזאת תהיה מסיבת בת מצווה של העשור, אז למה לא. העניין במימוש הפנטזיה הזאת הוא התקציב, שברוב המקרים יהיה מוגבל אצל רובינו לפחות. אז בין כל ההוצאות האלו איפה באמת עובר הגבול בין אירוע מענה ויפה לאירוע שמוגזם בהשקעה שלו? שאלה שגם אפשר לנסח בצורה אחרת: מתי זה כבר מוגזם מדי?
בת מצווה – אין צורך להגזים במבחר המנות
כשאנחנו בוחרים את המנות, את הבופה ובכלל את כל האוכל שיהיה מעורב באירוע שלנו. מתי זה כבר מוגזם? הרי קיבולת אכילה של אדם ממוצע בכל מקרה לא תכיל את כל סוגי האוכל. אז נכון, שאנחנו רוצים שיהיו לאורחים שלנו כמה שיותר אפשרויות קולינריות, שתהיה להם האפשרות לבחור מבין כל המנות והמאכלים את אלו המועדפים עליהם. המנות שהם הכי מתחברים אליהם, שיהיו להם טעימות. אז אולי זה לגיטימי לתת אפשרות של סוג בשר או שניים וסוג של דג ואולי אפילו אפשרות למנה צמחונית. אבל אין צורך להגזים עם הסוגים והמנות. לפעמים שיש יותר מדי בחירות, האורחים יכולים ללכת לאיבוד ולא לדעת מה לבחור לאכול.
בת מצווה – אין צורך להגזים בכמות האטרקציות
ומה לגבי החלק האמנותי במסיבת בת מצווה. תקליטן זה כבר לא מספיק. האם צריך להביא גם להקת רקדנים וגם זמר או אולי בעצם שני זמרים או שני להקות רקדנים בסגנונות שונים. פרופרציה.. זאת מסיבת בת מצווה ונכון שאטרקציות שונות כמו להקת רקדנים יכולה לתרום להנאה של האורחים מהאירוע ומהמסיבה. אבל אין שום סיבה להגזים או ללכת רחוק מדי. אל תשכחו שמדובר באנשים שאתם מכירים ובאו לשמוח בשמחתכם.