התזונה המערבית חסרה את כמות המינרלים והוויטמינים לה אנו זקוקים. על מנת להגביר את ספיגת הוויטמינים בגוף, מומלץ ליטול תוספי מזון. תוספי מזון פועלים בשלל תחומים כמו: מערכת העיכול, שינה איכותית, כאבים, ספורט, לחץ דם ועוד.
סידן – חשוב ביותר לתפקוד השרירים, ולפעילות כלי הדם, הפרשה של אנזימים ועוד. המינרל נוטל חלק חיוני בתהליכי בניית השלד. כאשר הבנייה היא איטית יותר מהפירוק, מסת העצם מתדלדלת ועלולה להיווצר בריחת סידן.
הסידן קיים במוצרי חלב, בירקות, סויה, סרדינים, אגוזים וכו'.
תוסף הסידן ניתן באמצעות טבליות ויש לצרוך 1,200 מ"ג מעל גיל 50.
ויטמין די – מסייע לספיגה של הסידן במעי ובעצם, מחזק את מערכת החיסון. הוויטמין עוזר למנוע מחלות כמו רככת בקרב ילדים ואוסטיאופורוזיס בקרב מבוגרים. הוויטמין מגיע מחשיפה מבוקרת אל השמש ונמצא במזונות כמו: ביצים, גבינות, דגים וכו'. בתוספי התזונה ישנו ויטמין D2 או D3 שהוא יותר אפקטיבי.
ויטמין סי – משתתף בשלוש מאות פעולות בגוף ומסייע לספיגת הסידן בעצמות. מסייע בספיגת הברזל , בפירוק של השומנים בדם, ייצור קולגן ועוד. חשיבותו של הוויטמין היא היותו נוגד חמצון המפחית את נזקי הרדיקלים החופשיים ותורם לחיזוק מערכת החיסון. הוויטמין עוזר למנוע כמו מחלות עיניים, מחלות לב , הרגעת הגוף במצבי לחץ נפשי וכו'. האדם אינו מייצר את הוויטמין ולכן חשוב לקבלו מהתזונה ומתוסף מזון. הוויטמין קיים בכרובית, פלפלים, תותים, אוכמניות, קיווי ועוד. תוספי המזון כוללים את הוויטמין לחוד או יחד עם ויטמינים אחרים. העדר של ויטמין סי גורם לדימומים בחניכיים, עור ושיער יבש, פצעים ועוד.
מגנזיום - הוא בעל תפקיד חיוני בבניית העצמות וכחמישים אחוז ממנו מצויים בהן. תפקיד המגנזיום הוא לווסת את רמת הסוכר ולחץ הדם, לייצר חלבונים ועוד. מחסור של מגנזיום קורה בגלל תזונה לקויה או בעיות במערכת העיכול ובכליות. החוסר שלו מתבטא בעייפות, בחילות, חולשה וכו'..
מגנזיום מסייע במניעת מחלות לב, אוסטיאופורוזיס ועוד.
המגנזיום נמצא בזרעים, חמאת בוטנים, אבוקדו, חיטה, תפוחי אדמה ועוד.
תוספי המזון מכילים מגנזיום ומינרלים נוספים. נשים שעברו את גיל 31 צריכות ליטול 320 מ"ג ליום. הגברים צריכים ליטול 420 מ"ג ליום.
ויטמין B12 – הוא ויטמין חשוב ליצירת תאי דם אדומים בגוף ולמערכת העצבים. כאשר יש חוסר בוויטמין זה נוצרות רמות גבוהות של הומוציסטאין שיכולות להוביל למחלות לב. העדר שלו מוביל לצמצום בחומרים שהגוף זקוק להם למטבוליזם של המוליכים העצביים.
B12 חיוני לשמירה על המרץ ורמות נמוכות שלו גורמות לעייפות וחולשה, איבוד תיאבון , אנמיה ועוד.
אנשים שיש להם רמות נמוכות של B12 צריכים לקבל תוסף בכמות של כ-2,000 מ"ק ליום לפחות. הוויטמין קיים במזונות כמו: בשר, מוצרי חלב, ביצים, דגני בוקר ועוד. תוספי המזון של הוויטמין הם בצורת טבליות המכילות את הוויטמין בצורתו הפעילה. מומלץ ליטול את הוויטמין בשילוב עם ויטמין סי להעצמת הספיגה שלו.
הומאופתיה