מה הם המאפיינים של אדריכלים?
כולנו מכירים את מקצוע האדריכלות וחלקנו אף מכירים את עבודתם של האדריכלים. אך כמה מאיתנו באמת יודעים מה נדרש כדי להיות אדריכל? אילו כישורים דרושים ואיזו רמה מקצועית על מנת לעבוד כאדריכל?
סוגי אדריכלים שונים
בראש ובראשונה חשוב להבין כי מקצוע האדריכלות כיום מתחלק לשלושה סוגים עיקריים. הראשון הוא אדריכלות מבנה, לאחר מכן אדריכלות נוף ובסופו אדריכלים העוסקים בתחום של עיצוב פנים . אדריכל מבנה אחראי על החלק העיקרי של עבודת האדריכלות , הוא זה שמתכנן את מראהו של המבנה ואת העמדתו ביחס לתנאי השטח. אדריכל נוף כשמו הוא, מתכנן את האזור סביב המבנה או את הגינה הציבורית והפארק. אדריכלים מעצבי פנים אחראיים על פנים המבנה כולל חלוקת חדרים ולפעמים עד לעיצוב פנים של ממש.
חוש טכני
טעות היא לחשוב כי אדריכלים עוסקים אך ורק בעיצוב מבנים ולא בהנדסת המבנה עצמו. כדי להיות אדריכלים חשוב להתברך בחוש טכני. אדריכלים לומדים את חוקי הבנייה בהתייחס לחוקי הפיסיקה והמתמטיקה. על אדריכלים לקחת בחשבון את יכולת עמידותו של המבנה והכוחות הפיסיקאליים המופעלים עליו ולדעת לתכנן מבנה הן אסתטי והן יציב ובטוח. אמנם מהנס בניין יכול ללוות אדריכלים בעבודתם אך לעיתים קרובות האדריכל עצמו הוא זה שלוקח בחשבון את הפרטים הללו. כשמדובר באדריכל נוף גם כאן חשוב להיות בעל חוש טכני והבנה נכונה של מהות והקשר הפרטים המופיעים בנוף כולל בטיחות ועמידותם של אלמנטים שונים כמו עצים, גדרות וכדומה.
יצירתיות וחזון
אדריכלים הם למעשה מהנדסים-אומנים, לא מספיק להיות בעל חוש טכני מפותח על מנת להיות אדריכל. אדריכלים חייבים להיות מודעים לאסטטיקה של הבנייה ולדעת לתכנן את המבנה בהתאם לחזון אומנותי של ממש. אדריכלים נדרשים לא אחת לגשר בין פונקציונאליות לייחודיות ולכך דרושה יצירתיות רבה. כמו כן, אדריכלים בעלי מעוף אמיתי יוכלו לתכנן בניינים שיזכרו בתודעתנו לשנים רבות כמו האמפייר סטייט בילדינג בניו יורק למשל או אפילו מגדלי עזריאלי בארץ. אדריכלים ייחודיים באמת יוצרים יצירות מופת בנויות בעלות משמעות ובניינים שהופכים לחלק מן ההיסטוריה האנושית.
לימודי אדריכלות
על מנת להיות אדריכלים חייבים ללמוד אדריכלות במוסד מוכר בארץ או בחו"ל. לימודי אדריכלות נמשכים בין שנתיים לשלוש שנים ומורכבים מלימודים הנדסיים ולימודי עיצוב. כדי להתקבל ללימודי אדריכלות בארץ נדרשת תעודת בגרות ומבחן פסיכומטרי. בחלק ממוסדות הלימוד נידרש גם תיק עבודות שניתן להכין במסגרת מכינה באדריכלות.