עצירות ילדים יכולה לנבוע ממספר סיבות עיקריות והתמודדות איתן היא קלה יחסית אך דורשת התייחסות. אז איך נדע אם ילדנו סובל מעצירות? עצירות ילדים ניתן לזהות על פי כמה מקרים: במידה והילד סובל מקושי ביציאות בביקורו בשירותים, אם הקושי הזה מלווה בכאב או אם הוא מתלונן שהוא אינו מסוגל לעשות את צרכיו, אז כנראה שהילד סובל מעצירות. עצירות נגרמת בשל צואה קשה הנתקעת במעי הגס מפאת חוסר נוזלים והרפלקס שאחראי לניקוי אינו עובד ולכן קשה להוציא את הצואה גם בעזרת מאמץ. לתסמונת עצירות תרופות היכולות לעזור ישנן תרופות ללא מרשם כך שאם התסמינים זוהו אין זה מחייב להגיע לבדיקת רופא אך תמיד מומלץ במידה והבעיה נמשכת.
מלבד טיפול תרופתי ישנן דרכים נוספות שיכולות להקל על המצב: תזונה נכונה – גוף האדם זקוק לסיבים תזונתיים אותם אפשר למצוא בפירות יבשים כגון שזיפים או תאנים וכמו-גם בפירות טריים וקטניות. הקפדה על אכילת מזונות אלו מאוד עוזרת במניעת עצירות. שתיית מים - ייתכן שהילד אינו שותה מספיק. מים הינם הדבר הבסיסי ביותר לתחזוק ולתפקוד נכון של הגוף ברמה היומיומית. כמות המים המומלצת ליום היא ליטר אחד. מניעת התאפקות – ילדים רבים מתאפקים מסיבות כאלו ואחרות, אך הם לא תמיד יגידו לכם או יתלוננו בפניכם. ייתכן שהילד מתאפק ובטווח הארוך, מסגל לעצמו הרגלי התפנות לא נכונים המחריפים את העצירות.
לא תמיד קל להבחין ממה הילד סובל אפילו אם זה מתסמונת בסיסית ונורמאלית כגון עצירות. מעבר לדאגות בקשר לגן או לבית הספר פקחו את עיניכם גם לדברים הבסיסיים והיומיומיים יותר.
גם כאשר עצירות ילדים אינה נובעת מהסיבות הנ"ל הקפדה על הנחיות אלו בהחלט תעזור בנושא של טיפול בעצירות. כיום אפשר למצוא בשוק, כנגד עצירות תרופות רבות עם או בלי מרשם, סוג הטיפול תלוי בנסיבות העצירות כמובן. התרופה המקובלת ביותר בעולם המערבי לטיפול בעצירות ילדים מבוססת על פוליאתילן גליקול, כמו לדוגמא נורמלקס הנמכר בישראל.