הבחינה הפסיכומטרית – 10 הדיברות לחיילים משוחררי שלא ניגשו עדיין לבחינה
1. הבחינה הפסיכומטרית היא הגורם המשפיע ביותר על סיכויי מועמד מסויים, להתקבל ללימודים אקדמאיים. משקלה בציון הסכם הכולל(בגרויות+פסיכומטרי) הוא 50% ואף יותר מכך.
2. בחלק מהפקולטות באוניברסיטאות יש ציוני סף קבלה בפסיכומטרי. כך למשל, לפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת"א, יש סף כניסה של פסיכומטרי מעל 670. דהיינו, שגם מועמד שסיים בגרות בממוצע 115 וציון פסיכומטרי 669, לא יוכל להתקבל לפקולטה. בחלק מהפקולטות יש גם ציוני סף באנגלית. כלומר, מחייבים ציון מסויים בחלק האנגלית, על-מנת להתקבל לפקולטה. כאלה הם הפקולטות לרפואה ומשפטים, הדורשות לפחות ציון של 120 בחלק המילולי.
3. יש תפיסה מסוימת לגבי ציוני הפסיכומטרי הנדרשים לפקולטות מסויימות(כלומר ציונים שעשויים להספיק לקבלה, למעט מקרים שבהם למועמד יש בגרות חריגה לטובה ואז די בציון נמוך יותר): הפקולטה לרפואה: 740, הפקולטה למשפטים: 650, לימודי מחשבים/הנדסת חשמל 650, לימודי פסיכולוגיה 670, לימודי הנדסה פחות מבוקשים 620, לימודי ניהול/חשבונאות 670, לימודי כלכלה 630.
4. זמן הוא פקטור מכריע בבחינה. הבחינה מוגבלת בזמן במכוון(לא כדי לפגוע בכם), על-מנת ליצור פילוג נורמלי גדול. כלומר, כל השאלות הן פתירות ע"י האדם הממוצע, אך לא כולן פתירות נכון ע"י כל אדם בזמן המצומצם שמוקצב להן.
5. ידיעה מוקדמת על כיוון הקרירה העתידית שלך, עשויה מאוד לסייע בתכנון ההתנסות בבחינה הפסיכומטרית. אם למועמד מספיק ציון של 650, הוא צריך לפתור את הבחינה כמי שבא לקבל 650 ואם ילך לו טוב, לנסות ולקבל יותר. רבים מהניגשים לבחינה, רוצים ולפתור את כל השאלות, וכך מתכננים את הבחינה שלהם שלא בדרך הנכונה.
6. החלק באנגלית. החלק באנגלית הוא הפשוט ביותר בבחינה.....למי שיודע אנגלית. אין בו קושי לוגי, אלא שהוא חלק של הבנת שפה בלבד. מי שיודע טוב אנגלית, יכול לקבל את הניקוד המקסימלי או קרוב אליו בקלות יחסית.
7. אוצר מילים, הוא חלק קטן מאוד מהבחינה. יש נטייה לקשר את הבחינה הפסיכומטרית דווקא למילון המילים. אך, הבחינה הפסיכומטרית היא הרבה מעבר לזה. המילים הם אולי החלק הכי קל מכל החלקים, מכיוון שזהו חלק שבאמת או שאתה יודע או שאתה לא. לכן, כדאי לדעת את המילים, כי הן מביאות נקודות קלות, אולם צריך להבין שידיעת המילון אינה ממצה את הבחינה ולהתכונן על שאר החלקים בהתאם.
8.נדירי הנדירים, הם האנשים שיכולים לקבל ציון גבוה בבחינה הפסיכומטרי, מבלי שהם למדו בקורס. הסיבה היא שהלומדים בקורסים השונים, לומדים טריקים וטכניקות שמסייעים להם לחסוך זמן במהלך המבחן, מה שמצמצם פערי כישורים כאלה ואחרים, מול מועמדים מוכשרים שלא הלכו לקורס. לכן, אם יש לכם מחשבות לא לגשת לקורס....תשכחו מזה.
9. לכל החברות המלמדות קורסי פסיכומטרי יש את השטיקים שלהן(הדברים היחודיים להן – שלדעת העובדים מטעם כל קורס - הופך דווקא את הקורס שלהם להכי טוב ). אולי הבולט שבין המאפיינים היחודיים הוא "מועדון 700" של קידום – בו לומדים אנשים בעלי שאיפה לציון פסיכומטרי גבוה במיוחד. בכיתה זו ממוצע הציונים עומד על 725(אחוזון 1.8)[מומלץ לאלו שרוצים רפואה].
10 מומלץ! לפני שנרשמים לקורס מסוים, להתקשר לכל המקומות שמעבירים קורסי פסיכומטרי ולשאול אותם את הדברים הבאים: (1) מחיר, (2) מחיר בשבילי J (3) למי יש הנחה מהמחיר(תתפלאו פתאום המניה של סבתא בקואופ שווה לכם), (4) איפה הסניף הקרוב אלי (5) מה אני מקבל במהלך הקורס , (6) האם אתם מוכנים לתת איזושהי התחייבות להצלחה.
אם אתם מתחילים לחפש קורס למועד פברואר או מועד אפריל 11, הקרובים, מומלץ קודם כל להתחיל לבדוק באחד משני הקורסים הבאים:
קידום אישי ומועדון 700 במבצע- http://tinyurl.com/2942vna קורס הלימוד המוביל במדינה.
לחמן - http://tinyurl.com/2vhrngl - המכון הטוב מבין המכונים שמקבלים וואוצ'רים של הצבא(קורס בהנחה סופר משמעותית- 1000+ שקל וזהו), וגם מאפשרים תשלום מהפיקדון.
לקבלת טיפים נוספים לגבי הבחינה הפסיכומטרית אתם מוזמנים לפנות למייל psichotips@walla.com ולקבל חוברת טיפים
מתנה