חפש מאמרים:
שלום אורח
13.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מינהל מקרקעי ישראל - הרפורמה

בימים אלו, יוצאת לדרכה הרפורמה במינהל מקרקעי ישראל, הנסמכת על החלטת מועצת מקרקעי ישראל בהחלטה מס' 1185, אשר התקבלה בהתאם להחלטת הממשלה והכנסת אשר הביאו לפני כשנה לשינוי חקיקתי בהוראות חוק מינהל מקרקעי ישראל שתכליתן שינוי המדיניות הקרקעית הקיימת והקמתה של רשות מקרקעין חדשה תחת מינהל מקרקעי ישראל היא "רשות מקרקעי ישראל".

בתמצית, מטרת הרפורמה היא להקל את ההליכים הבירוקרטיים של האזרח מול מינהל מקרקעי ישראל, באמצעות העברת הקרקעות המוחכרות לידי בעלי הנכסים, והפיכתן לקרקע פרטית. 

הרפורמה תאפשר בשלב הראשון העברת בעלות מיידית על 400,000 דונם מבעלות המינהל לחוכרים שכבר שילמו מכספם עבור רכישת מלוא הזכויות בנכסים אלו, דירות, בתים ועסקים, אשר הוקמו על אדמות מינהל מקרקעי ישראל, בעיקר בשטחים העירוניים, לבעלותם של האזרחים המחזיקים בהם.  

בשלב ראשון, תינתן הבעלות למי שהינו בעל זכויות בנכס צמוד קרקע בישובי עדיפות לאומית א' ו- ב' וקו עימות, באמצעות שליחת מכתבים לזכאים לכך.

אם הנכם חוכרי נכסים המשתייכים לקבוצה זו, תישלחנה לכם הודעה על הכוונה להעביר את הבעלות לידיכם ואם לא תודיעו על התנגדותכם, תועבר הבעלות על שמכם במרשם המקרקעין ללא  כל תמורה. המדובר בנכסים הבאים:

-  דירות בבנייה רוויה וצמודי קרקע במגרשים  ששטחם עד 280 מ"ר במרכז הארץ.

-  בתים צמודי קרקע במגרש ששטחו עד 280 מ"ר במרכז הארץ.

-  בתים צמודי קרקע בפריפריה במגרש ששטחו עד שלושה דונם.

-  נכסים עסקיים בפריפריה על מגרש ששטחו עד עשרה דונם.

-  נכסי מקרקעין מהוונים למטרת מגורים או תעסוקה לגביהם נרכשו מלוא הזכויות כאשר שטח     המגרש הינו עד שני דונם.

אך יהיו כאלה שיידרשו לשלם עבור קבלת הבעלות, אם הנכם חוכרי נכסים המשתייכים לקבוצה המפורטת מטה, תידרשו לשלם לפי מדרג תשלומים ובהתאם לגודלו של המגרש, על מנת לקבל בעלות בנכסים הבאים:

-  חוכרים במגרשים מהוונים למטרת מגורים ששטחם מעל 280 מ"ר במרכז הארץ.

         -  בעלי מגרשים לתעסוקה במרכז הארץ ששטחם לא עולה על חמישה דונם.

חוכרים במגרשים מהוונים - בתים צמודי קרקע (עד דונם). 

אם הנכם חוכרי נכסים המשתייכים לקבוצה זו, יישלחו אליכם שטרות מכר ושוברי תשלום עבור רכישת הבעלות, ולאחר שתשלמו את הסכום הנקוב בשובר, בשיעור 9% מערך הקרקע (בהתאם לשומה שתקבע ע"י  שמאי מינהל מקרקעי ישראל), תוכלו לגשת באופן עצמאי ללשכות רישום המקרקעין ולרשום את הנכס על שמכם.

- במגרשי מגורים בשטח שבין 280 מ"ר ועד 540 מ"ר.

- במגרשי מגורים בשטח שבין 540 מ"ר עד 1,000 מ"ר.

חוכרים של נכסים במגרשים גדולים במרכז הארץ (מעל דונם ועד 16 דונם)

אם הנכם חוכרי נכסים המשתייכים לקבוצה זו, תצטרכו לפנות למשרדי רשות המקרקעין ולבקש, כי תיערך לכם שומה פרטנית לנכס, במסגרתה תידרשו לשלם 31% מן הפער בין שווי זכויות של המגרש בעת הקצאתו לחוכר, לבין שווי הזכויות שיקבע למגרש ע"י שמאי המינהל במועד העברת הבעלות.

חוכרים של נכסים למטרות תעסוקה

-          בנכסים שגודלם עד 1,000 מ"ר, יידרש תשלום בסך 9% מערך הקרקע.

-          בנכסים שגודלם בין  1,000 מ"ר ועד 5,000 מ"ר, ידרש תשלום בסך 31% מן הפער בין שווי זכויות במועד הקצאת המגרש, לבין שווי הזכויות שיקבע למגרש ע"י שמאי המינהל במועד העברת הבעלות.

למעשה, ברגע שתתאפשר לחוכרים לקבל בעלות על נכסיהם, ללא כל התערבות מצד מינהל מקרקעי ישראל (אשר היה צד לכל הליך והליך שנעשה בנכסים), לחוכרים לא תהא עוד תלות וצורך בקבלת הסכמת המינהל בעת ביצוע שינויים בנכסים ובכל הקשור להמשך אחזקת הנכסים ודרך ניהולם.

חשוב לזכור, כי למרות העברת הבעלות בנכסים לידיים פרטיות, אין הדבר פוטר או מייתר את החובה לקבלת היתרים מאת וועדות התכנון והבניה בכל הקשור לביצוע שינוי בנכסים.

כך, חוכרים אשר בנו ללא היתרי בניה ואשר פעלו בנכסים בניגוד להוראות הסכמי החכירה, לא יוכלו להנות מפירות הרפורמה, ויהא עליהם להסדיר תחילה את החריגות והמגבלות הקיימות בנכסים.

לאור העובדה, כי הרפורמה מתייחסת רק לחוכרים בחכירה מהוונת, לכן היא אינה חלה על נכסים במגזר החקלאי, והיא לא תחול בשלב זה על חוכרים של קרקע בייעוד חקלאי, על נחלות במושבים ומשקי עזר, למעט מגרשים שעברו הליך פיצול מתוך הנחלה, ומשקי עזר שהוונו בהתאם להחלטה 1178, וזאת עד למתן החלטת בג"ץ בנושא החלטת מועצת מקרקעי ישראל, החלטה 979, הדנה בעיגון זכוויותיהם של החקלאים באדמות המוחזקות על ידם.

 

הכותב הינו עו"ד מומחה בדיני אגודות שיתופיות, נחלות, מושבים ומשקים חקלאיים.

מייל: office@gilad-law.co.il

אתר:  www.gilad-law.co.il

 רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי. אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת כל החלטה. כמו כן, אין להעתיק, לפרסם ולהפיץ מבזק זה, כולו או חלקו, ללא קבלת אישור מאת עו"ד גלעד שרגא

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

הכותב הינו עו"ד המתמחה בדיני אגודות שיתופיות, מושבים ומשקים חקלאיים.

 

מייל: office@gilad-law.co.il

אתר:  www.gilad-law.co.il

            משק.קום

רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי. אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת כל החלטה. כמו כן, אין להעתיק, לפרסם ולהפיץ מבזק זה, כולו או חלקו, ללא קבלת אישור מאת עו"ד גלעד שרגא

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת גלעד שרגא, עו"ד

מאת: גלעד שרגא, עו"דנדל"ן ומקרקעין16/07/131454 צפיות
מעמדם וזכויותיהם של הידועים בציבור בנחלה? מה הדין בנישואים שניים בשאלת ירושת הזכויות במשק החקלאי? האם בן/ת הזוג החדש יירש את כל הזכויות בנחלה? האם הילדים מהנישואים הראשוניים עשויים למצוא עצמם מנושלים מהנחלה בעקבות הצטרפותו של בן/ת הזוג החדש למשפחה?

מאת: גלעד שרגא, עו"דדיני מיסים20/05/131577 צפיות
עסקאות שיערכו לאחר סיומה של הוראת השעה, לא יהנו מהפטור שאיפשר מכירת מס' יחידות מגורים וקבלת הפטור מתשלום מס שבח על כל יחידות המגורים הקיימות במשק, דבר שישפיע על שיעור תשלום המיסוי הצפוי למוכר המשק.

מאת: גלעד שרגא, עו"דדיני מיסים05/02/132777 צפיות
הסכנות בעריכת 2 הסכמים שונים למכירת משק חקלאי וכיצד יתייחס בית המשפט כאשר מובאת בפניו מחלוקת בין 2 צדדים לעסקת מכירת משק חקלאי, המבקשים לקבל סעד ועזרה בעסקה הבלתי חוקית שנערכה בינהם, במטרה להונות את רשויות המס?

מאת: גלעד שרגא, עו"דדיני משפחה13/11/122561 צפיות
במידה ותתעורר בעתיד מחלוקת בין היורשים, באשר לתוקפה של העברת הזכויות ללא תמורה שנתנה לאחד האחים, עשוי מקבל המתנה לגלות, כי בית המשפט יבטל את הסכם העברת הזכויות בנחלה, ולא יכיר בו כהסכם מחייב שנערך בין הצדדים וככזה שנגמר במהלך חייהם של ההורים. בית המשפט עשוי לראות בהסכם כמתנה עתידית שתושלם רק לאחר פטירת נותני המתנה, דבר הנוגד את הוראת סעיף 8 (ב) לחוק הירושה.

מאת: גלעד שרגא, עו"דנדל"ן ומקרקעין22/07/121954 צפיות
החלטתו של וועד ההנהלה על קבלתו הרוכש כמועמד לחברות באגודה שיתופית משמשת כהמלצה בלבד, היא אינה מחייבת את מוסדות האגודה ואינה משמשת משקל בעת הכרעת האסיפה הכללית במועד ההצבעה.

מאת: גלעד שרגא, עו"דדיני משפחה20/06/121671 צפיות
מתן זכות שימוש לילדים בבתי המגורים המצויים בחלקת המגורים של הנחלה, ללא עריכת הסכם מסודר, עלולה להקנות לילדים זכויות שימוש עתידיות בבתי המגורים, ללא כל כוונה מצד ההורים בעלי הזכויות בנחלה.

מאת: גלעד שרגא, עו"דנדל"ן ומקרקעין06/05/121959 צפיות
אי עמידת היזם בתנאי הסכם הפיתוח במושב, מצדיקה את ביטול הסכם הפיתוח ע"י מינהל מקרקעי ישראל, ולכן התניית מתן ארכה נוספת להשלמת הבניה בתשלום 31% מערך הקרקע הינה החלטה סבירה.

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211784 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201390 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201610 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201409 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201697 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/201071 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/201031 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica