ההצגה "אצלנו בחצר" היא הצגת ילדים מושקעת הבולטת בנוף הצגות ילדים המועלות בארץ. ההצגה המוזיקלית סובבת סביב שיריה של המשוררת והמלחינה הלאומית נעמי שמר ותוכנית הטלויזיה האהובה "אצלנו בחצר" בכיכבם של רינת גבאי וגיא פרידמן המשודרת בטלויזיה בכבלים הוט. ההצגה הצבעונית והשמחה נותנת מקום של כבוד לשיריה של נעמי שמר אשר אהובה הן בקרב הילדים והן בקרב המבוגרים. ההפקה מושקעת ובה מופיעים מיטב שחקני הילדים בארץ: נוסף על רינת גבאי וגיא פרידמן מופיעה אף חנה לסלאו ושחקנים ורקדנים רבים אחרים טובים.
הצגה תוססת ומרהיבה עם תפאורה ותלבושות עליזות ובה מככבים דמויותיהם האהובות והידועות של מימי ויויו מתוכנית הטלויזיה "אצלנו בחצר". רינת גבאי לא רק מככבת בהצגת ילדים זו אלא אף כתבה את המחזה להצגה אשר בוימה בידי גלעד קמחי, אלה קולסניק אחראית על עיצוב התלבושת ואילו במבי פרידמן חתום על עיצוב התפאורה.
אצלנו בחצר של נעמי שמר
נעמי שמר גידלה דורות שלמים של ילדים על ברכי שיריה אשר כתבה בעשרות שנות הקריירה הארוכה והעשירה. נעמי שמר נולדה בקיבוץ כנרת בשנת 1930 והחלה לנגן בפסנתר כב בגיל 6. כשרונה המוזיקלי דחף אותה להתפתח בכיווןוהיא המשיכה ללימודים גבוהים במוזיקה באקדמיה למוזיקה בתל אביב ובירושלים משגדלה.
הלהיט הראשון אשר התפרסם מפרי עטה היה "משירי זמר נודד" אשר ידוע יותר כ"הדרך ארוכה היא ורבה", אשר התפרסם בשנת 1957. מאז הלהיט הראשון נסקה הקריירה של נעמי שמר אל על, תוך כתיבה עבור להקות צבאיות ויצירת אינסוף להיטי ענק כ"מחר", "הופה היי", "חמסינים במשלט" ו"הכל בגלל מסמר קטן".
בשנות השישים החלה לכתוב עבור תיאטראות ולהקות אזרחיות כלהקת גשר הירקון ולהקת בצל ירוק. מתקופה זו ידועים להיטיה הגדולים "אהבת פועלי בניין", "לילה בחוף אכזיב", "איילת אהבים". השיר אשר לימים יהפוך אותה מזוהה עם האומה יותר מכל יתר שיריה היה שיר אשר יצא מספר ימים לפני מלחמת ששת הימים ואשר את הבית האחרון בו שינתה לאחר המלחמה ושחרור ירושליים. השיר הושר לראשונה על ידי שולי נתן - "ירושליים של זהב". בעקבות ההצלחה העצומה של שיר זה הפכה נעמי שמר בן לילה לפזמונאית הלאומית.
בשנות השבעים והשמונים המשיכה נעמי שמר ליצור שירים ופזמונים רבים בינהם שירי משוררים רבים ואף שירי ילדים. אלבום הילדים אשר הוציאה בתקפה זו כלל שירים כ"שלומית בונה סוכה" ו"אלף בית". להיטים נוספים מתקופה זו: "עוד לא אהבתי די", "על הדבש ועל העוקץ", "אנשים טובים".
בשנת 1983 קיבלה נעמי שמר את פרס ישראל לזמר העברי ותואר דוקטור לשם כבוד מהאוניברסיטה העברית וממכון ויצמן. בסוף שנות השמונים הפכה נעמי שמר מזוהה עם מחנה הימין הפוליטי, דבר אשר הביא לירידת קרנה כפזמונאית הלאומית, אך אפילו בתקופה זו היא הוסיפה להוציא להיטים כגון "הכל פתוח".
נעמי שמר נפטרה בשנת 2004 ונטמנה בבית הקברות בקיבוץ הולדתה כנרת.