חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

על מה תינוק בן יומו חולם?

מאת: ד"ר זיו מאירחלומות05/10/20101104 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

 

מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "משמעות החלום ופירושו"

 

המחקר הפסיכולוגי במעבדות שינה מלמד כי שנתם של תינוקות היא ברובה שנת REM , (פעילה) לפיכך הסיקו חוקרים שונים כי שלב זה קשור להתפתחות המוח. לטענתם הקשר עשוי להיות משני כיוונים, יתכן שהתפתחות המוח גוררת הופעת שנת רים (אולי כדי להכניס סדר בהתפרצויות של צמיחת נירונים), וייתכן גם ששנת רים היא הסוללת את הדרך להתרחשות צמיחה של המוח.

כן קיימות השערות רבות נוספות לתופעה התמוהה של שנת REM ולהלן 4 סוגי הסבר נוספים על פי מספר חוקרים אחרים: 1. עמידה על המשמר 2. למידה (התגבשות או הדחה), 3. תכנות מחדש של התנהגויות טיפוסיות למין, 4. התפתחות המוח, מכאן שניתן לומר כ במקום שיש כל כך הרבה הסברים משוערים אין הבנה כלל לסיבות התופעה. עד כה לא זכתה אף אחת מן ההשערות לאישוש ברור או להפרחה חד משמעית. אמנם המחקר מלמד כי חסך בשנת REM חל אחרי אימון, הוא פוגם בלמידה ובמיוחד בלמידה של תפקידים מסובכים, אבל השפעת החסך אינה גדולה ביותר ראו מחקרו של McGrath&Cohen 1978:Smith1985) )

מחקרים בעוברים ובתינוקות אשר נולדו קודם זמנם מראים ששנת REM מופיעה לראשונה שלושים שבועות לאחר ההתעברות ומגיעה לשיאה בערך בשבוע ה-40 Roffwarg,Muzio&Dement,1966,Petter-)) כ-70 אחוז משנתם של ילודים היא שנת REM, בגיל שישה חודשיים יורד השיעור הזה ל- 30%, בגיל 8 ל-22% ובשנות הבגרות המתקדמות לפחות מ- 15%.

אם תפקיד שנת REM הוא לקדם את התפתחות המוח, נשאלת השאלה מדוע קיימת שנת REM גם בבוגרים? אחת האפשרויות לדעת החוקרים השונים היא ששנת REM ממריצה את השינויים הכבירים החלים במוח בזמן התפתחותו,מאידך כאשר אנו מעירים במעבדות השינה את הנסיינים בשנת הREM, הם תמיד מספרים כי היו באמצע חלום, דהיינו יש לציין כי שלב החלימה על פי כל המחקרים מלמד כי הוא השלב בו מתרחשת שנת ה- REM, עוד אציין כי בכל המחקרים אין כל קשר בגיל הנסיין אותו אנו מעירים, כלומר בכל גיל בו אנו מעירים את הנסיין מתברר כי הערנו אותו בעת החלום.

לעומת זאת בכל שלב שינה אחר בו אנו מעירים את הנסיין אין הוא טוען כי הערנו אותו בעת החלום, מכאן שאין ספק כי שנת ה-REM היא השינה בה אנו חולמים וחווים חוויות שונות.

אם כן, מדוע עוברים חולמים כ-70% מהזמן בו הם ישנים? ומעל הכל, על מה הם חולמים? אלו חוויות הם כבר הספיקו לחוות? מדוע הם לעתים מחייכים בעת החלימה ? מה הם רואים? מדוע תינוקות רכים החולמים רק כ-50%-30% (תלוי בגיל ) צוחקים לעיתים בשנתם, או מתעוררים בחרדה ובוכים בפחד היסטרי? האם גם זה קשור לשלב התפתחות המוח? או בשל המרצת שינויים החלים במוח כחלק מההתפתחות? אם כן מדוע לעיתים התינוק בשנת החלימה מחייך ומגיב בעזרת גפיו כאילו הוא רואה דבר מה , כמו גם שרוי לעיתים בפחדים ובהתכווצות?

מכאן שההסברים של החוקרים המלומדים לוקה בחוסר רב, הם אינם יכולים להסביר את התופעה, ובודאי שההסבר המדעי במקרה זה לא צלח.

ההסבר ההגיוני הפשוט ביותר הוא:

א. כמו שהמבוגר חולם גם התינוק חולם.

ב. כפי שהמבוגר חולם בחלק מחלומותיו על ההתנסויות שחווה כך גם התינוק חולם על חלק מההתנסויות שחווה.

ג. משך החלימה הארוך יותר של התינוק נעוץ בעובדה שהמעבר לחיים הללו צורך הסתגלות איטית יותר, על כן הוא שרוי יותר זמן בזיכרונות מהעבר, דבר המקל עליו את תנאי ההסתגלות לחיים, כך, ככל שאנו גדלים אנו זקוקים לפחות זמן הקשור בהסתגלות לחיים אלו, ואנו יכולים להתמודד עם המקום והחוויות אותם אנו חווים.

ד. על אלו חוויות חולם התינוק, או העובר?

על אותם החוויות, זיכרונות המצויים עמו מגלגולו הקודם אשר טרם עברו /נמחקו מהשלב המודע ללא מודע והם עדיין טריים במוחו.

כידוע חלק מהילדים בשלב הצעיר לרוב עד גיל 3-4 שנים זוכרים את גלגולם הקודם (בהמשך מפורטים מחקרים שונים בעניין זה התומכים בכך,).

לכאורה, קביעתי זו אינה טובה יותר מקביעתם של חוקרים רבים שציטטתי קודם לכן האומנם ??? תופתעו בהמשך.....

ציטוט של מחקר זה כאמור, מובא מתוך ספרי "גלגול נשמות כל הסודות הכמוסים", המסביר את התחבטות החוקרים בשאלה, האם ועל מה העובר והתינוק חולמים?

במהלך הטיפולים אותם אני מבצע באמצעות שחזור גלגולים לבעיות ופחדים שונים בקליניקת מכללת ברק לרפואה משלימה, לא אחת התברר, כי קיים קשר הדוק ביותר בין חוויות חלימה שונות לבין גלגולים, בספרי "שחזור גלגולים", ציטטתי עשרות מקרים טיפוליים, בחלקם רואים את הקשר ההדוק בין החלומות שלנו הגורמים לנו לרוב לקום בתחושת חרדה, או זיעה קרה, או סתם בתחושה לא טובה לבין גלגולים שונים.

לפרטים נוספים, ורכישת ספרים בהוזלה ראה באתר המכללה     www.barakcollage.com

 

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ד"ר זיו מאיר

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ד"ר זיו מאיר

מאת: ד"ר זיו מאירחלומות16/01/115451 צפיות
אצל בני האדם היודעים לדווח מילולית נמצאה הקבלה בין חוויות החלום לבין השינה הפעילה, בייחוד לבין המצב של התפרצות המתח האמוציונלי המרובה בעת השינה הפעילה, ובשינה בכלל לקראת שעות ההתעוררות. בבואנו לחפש תשובה לשאלה- האם תינוקות ובעלי חיים חולמים, נבדוק ראשית כל- האם גם אצלם קיים סוג השינה הפעילה על כל התופעות הפיזיולוגיות הכרוכות בו, דבר זה נחקר באופן יסודי ביותר.

מאת: ד"ר זיו מאירחלומות05/10/105397 צפיות
על מה חולמים פעוטות בני 2-3 שנים? מאת ד"ר זיו מאיר מכללת ברק פעוטות בני 2-3 מתקשים להפריד בין המציאות לחלום, הם אומרים שחלומות באים מהטלויזיה ובמידה והם באים מבתים מסורתיים או דתיים הם אומרים שהחלומות באים מאלוהים. אחרים אומרים שהחלומות "באים מהאגדות" או שהם "תמונות בתוך הכרית שלי". ממחקרים שונים עולה כי פעוטות עד גיל 5 זוכרים בחלק מהמקרים חיים קודמים, לא אחת קורה כי פעוט בן 3-4 קם ממיטתו ומספר להוריו כי פעם הוא היה טייס, או נהג, או אביר..אנו כהורים מבטלים זאת בתנועת ביטול זה רק

מאת: ד"ר זיו מאירחלומות05/10/105265 צפיות
נושאי החלומות המעסיקים ילדים נחקרו באופנים שונים כבר שנים רבות, אנשי חינוך, פסיכולוגים וחוקרים שונים חקרו כבר אלפי חלומות של ילדים, אחד החוקרים היה צרלס קימינס שהיה מפקח בית ספר מלונדון. צ''''רלס אסף כמות גדולה של סיפורי חלומות (כ-2,500) של ילדים משנת 1918 והתברר כי 25% מהחלומות המפחידים של ילדים מתחת לגיל 8 הכילו בעיקר פחד מגבר מעורר פלצות, עוד התברר כי כיום חולמים ילדים באחוזים דומים אותם נושאים, למעט חלומות על תקיפה מהאויר, מובן שבעבר ילדים לא הושפעו מטלויזיה או מDVD אלא ממאורעות התקופה. כיום, חלומות הילדים מושפעים גם מכלי התקשורת, ממשחקי המחשב ועוד, אולם ניתן לסווג את החלומות של הילדים מתחת לגיל 8 למספר נושאים.

מאת: ד"ר זיו מאירחלומות05/10/102310 צפיות
חלומות וסיוטי לילה מאת: ד"ר זיו מאיר נושאי הסיוטים שונים ומגוונים, מבוגרים וילדים עשויים לחוות סיוטים דומים. לדוגמא: אצל ילדים יתכן פחד מפני פרידה, בדרך כלל אלה חלומות בהם הילד הולך לאיבוד, נחטף או ננטש. כאשר אצל המבוגר הפחד עשוי להיות מפני נטישה של בן או בת הזוג, יתכן פחד מפני אובדן ילד או בן זוג... סיוטים מפני המוות עשויים להיות משותפים לילדים ומבוגרים נורמלים כאחד, מפני שהמוות הוא פחד שניתן לכנותו כאוניברסלי, כולם פחות או יותר פוחדים ממנו בהיבט זה או אחר.על כן הוא משמש נושא לסיוטים. אגדות עשויות לסייע לילדים לבטא את הפחדים שלהם, אגדות רבות מבטאות את תחושת הנטישה שחווים הילדים בחיי היומיום שלהם: כאשר משאירים אותם בגן...כאשר הם מצויים בבית בלויית הבייביסיטר....

מאת: ד"ר זיו מאירחלומות05/10/102140 צפיות
השפעת השתיה על החלומות מאת: ד"ר זיו מאיר נושא השתייה התפתח מאוד לצערי בשנים האחרונות בקרב בני נוער, כמעט מידי שבוע אנו שומעים על קטטות, דקירות נהיגה רשלנית ועוד. במדינות שונות בעולם נשאלה השאלה האם יש להקל על העבריינים במתן גזר הדין בשל היותם שתויים? אולם איש לא שם ליבו לתופעות נוספות הנגרמות מהשתייה, מעבר לעובדה שהשותה פוגע בעצמו מבחינה פיזיולוגית, נפגעות מערכות נוספות הקשורות לתגובותיו גם כאשר הוא בעצם לא שתוי. והרי ריבוי האלימות כיום במועדונים או בכלל בקרב בני הנוער התגברה לא סתם. ממחקרים רבים עולה כי שתיה של משקאות חריפים עד כשלוש שעות לפני השינה גורמת למספר דברים: 1. אדם השותה נרדם באופן כללי מהר, אולם לאחר פרק זמן של שינה קצר יחסית כ-3 שעות, הוא מתעורר פעמים רבות בלילה, הוא חווה בפועל נדודי שינה, כלומר שינה מופרעת, החסרה בשנת החלום

מאת: ד"ר זיו מאירחלומות05/10/101464 צפיות
ממחקרים שונים עולה כי עוברים ברחם חולמים. החוקרים הבריטים פרנסיס קריק וגרהם מיצ''''יסון מציינים, כי בשליש האחרון של ההריון עוברים חולמים. הסיבה לדעתם לתהליך החלום אותו עוברים חווים נעוצה בכך, כי בזמן זה מבשיל העובר ומתפתחים אצלו תהליכים מורכבים ביותר ההכרחיים לקיומו העצמאי. שנת החלום הכרחית גם משום שהיא ממריצה את מערכת העצבים המרכזית, המסייעת לקראת התפתחות מבנית בשלב מאוחר יותר, שנת הרע"מ מספקת מנגנון ליצירת מסלולים עצביים במוח. תינוקות בני יומם זקוקים הרבה יותר ממבוגרים לשנת ח

מאת: ד"ר זיו מאירחלומות05/10/101470 צפיות
חלומות מסייעים לנו באופנים שונים בתהליכי למידה. 1. בשלב הראשון של השינה, אנו חולמים אודות מאורעות שהתרחשו במהלך היום, אנו מקטלגים את המאורעות ואת מאות ואלפי הגירויים שחלפו לנו במהלך היום, מסננים אותם, מצנזרים, דברים בעלי חשיבות אנו מקטלגים ויוצרים מעין מגירות שליפה. כלומר שנת החלום היא חיונית לארגון ארוך טווח של הזיכרון, אם נמנעת מאיתנו שנת החלום, לא יוכלו להתקיים עיבוד נתונים ויהיה לנו הרבה יותר קשה להזכר באירועים מהעבר או אפילו באירועים של יום אתמול. 2. היעדר שנת החלום תגרום לנו לקשיי ריכוז במהלך היום, (הכול שם נשאר מבולגן ומבולבל) הזיכרון שלנו יהיה לקוי, אנו נהיה חסרי סבלנות, ולאורך זמן המערכת שלנו עשויה לקרוס, מאחר והחלומות מקשרים בין העולם החיצוני לבין המחוזות הפנימיים שלנו.

מאמרים נוספים בנושא חלומות

מאת: מאיר בן מרוםחלומות02/07/152309 צפיות
החלומות שאנו חולמים בכל לילה ולילה הם מפתחות לעולמות עמוקים, קסומים ובעלי מידע רב על חיינו. פתרונם של חלומות נפוץ בתרבויות רבות מאז ומתמיד, וגם אצלנו בקבלה קיימת התייחסות מעמיקה לתחום זה בחיי הנפש והרוח של בני האדם.

מאת: מאיר בן מרוםחלומות02/07/151524 צפיות
החלומות שאתם חולמים הם שבילים לעולמות הלא מודע; הם נתיבים למסרים שהנפש והנשמה שלכם מבקשות להעביר אל המודע שלכם; הם דרך להכיר את עצמכם טוב יותר; והם מפה לכיוונים הנכונים לכם בכל שלב בחיים.

מאת: ירון פלדחלומות11/10/143423 צפיות
הרעיון של מילון חלומות ושל פירוש חלומות אמנם קיים בתרבויות רבות - עוד משחר ההיסטוריה ועד לימינו, אך חשוב מאד לציין כי המשמעויות שנותנים לחלום באופן בסיסי, הן משמעויות שונות מאד. אפשר בהחלט להכיר את המשמעויות השונות, ולחשוב מה זה אומר על עולם החלומות שלנו.

מאת: danikחלומות27/12/138616 צפיות
אני יודע מה אתם חושבים: אני לא בנאדם קטן וקירח בגלימה כתומה, אז למה אני צריך לעשות מדיטציה? אם אתה רוצה שיכולת החלימה הצלולה שלך תרקיע שחקים, אז אתה צריך. סליחה.החדשות הטובות הם - שזה בעצם די כיף. הרבה דברים מגניבים יכולים לקרות במהלך מדיטציה שאתה כנראה לא יודע. זה יכול להרגיש כאילו אתה בהשפעת משככי כאבים חזקים מאוד. והעולם מסתובב בזמן שאתה תוהה מה בעצם קורה.

מאת: דר' ירון זפרןחלומות08/11/138533 צפיות
איך לזכור חלומות? מה המשמעות של סמלים המופיעים בחלום? מה המסר של החלום עבורי? דר' ירון זפרן, סופר רב מכר, מטפל ומנחה קבוצות, מלמד על פירוש חלומות / פענוח חלום.

מאת: מוטי לקסמןחלומות18/07/115218 צפיות
צום, תענית מציינים את י"ז בתמוז על מה צמים? על בני אדם? לא!

מאת: פרפרים המרחב הרוחני דפנה ביסמוטחלומות19/03/116168 צפיות
חלומות הנם ערוץ הרוחני לתת המודע שלנו ולמתרחש בחיי היום יום שלנו. חלומות ילדים הם דבר מופלא שיכול לתת לנו תמונה מדהימה על עולמם של ילדינו ולחוות אותו באמצעות החלום שלהם כפי שאנו עושים עם הציורים של ילדינו. ישנה חשיבות רבה לחלומות של ילדינו במיוחד אילו שמבטאים מצוקה, פחד ועוד ואנו מחויבים לשים עליהם דגש רב על מנת לעזור ולעיתים להציל את הילד. במאמר זה אני מסבירה על הבדלי החלימה בין הגילים השונים, הבדלי החלום בין בנים לבנות, חלוקת החלומות של ילדים לקטגוריות שונות , פירושים לחלומות נבחרים מתוך פורום

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica