מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "משמעות החלום ופירושו"
עולם החלומות הוא אחד התחומים המעניינים והמרתקים ביותר מאז ומעולם את בני האדם, פסיכולוגים רבים עסקו ועוסקים במחקרים ובהשערות שונות, מעבדות שינה רבות הוקמו עם השנים לחקר החלום במרכזים שונים בארץ ובעולם.
ההתייחסות האקדמאית לחלומות בעבר הייתה שולית ומבטלת, לא נטו לייחס לחלומות משמעות רבה, למעט הקבלה היהודית, בה הייתה התייחסות שונה, להתייחסות זו הקדשתי את חלק ב'' בספרי "משמעות החלום ופירושו".
רק במאה האחרונה, התחילו לייחס יותר משמעות לחלומות על תוכניהם השונים, זאת בעקבות מפנה שחולל זיגמונד פרויד, אשר פיתח גישה מהפכנית בזמנו להבנת החלום. בעקבותיו הפסיכולוג קארל יונג פיתח תיאוריה אחרת, שתי התיאוריות השונות זו מזו, הן ראשית ההתייחסות הרצינית למשמעות ופשרם של החלומות.
אמנם חקירת עולם החלומות נמצאת עדיין בחיתוליה ביחס לתחומים אחרים, אך כבר מזה זמן אנו יודעים כי קיים מבנה די קבוע לשינה ולשלבי החלומות.
מדי לילה כאשר אנו עוצמים עיניים ותרדמה נופלת עלינו, עולה המסך מעל בימת התיאטרון הפרטי שלנו, בכל לילה ולילה עולים מחזות שונים, חלקם חוזרים על עצמם, חלקם שונים, את חלקם אנו זוכרים בשלמות או בחלקים, אחרים איננו זוכרים כלל.
תופעה נוספת הקיימת היא אלו המתעוררים משנתם והמוכנים להישבע כי לא חלמו כלום, האמנם לא חלמו? על כך בהמשך.
מחזות אלו חלקם הומחזו על ידי החולם, אחרים מקורם במסרים אלו ואחרים, אותם מקבל החולם.
בחלק מהמקרים החולם חווה סיטואציות שאינן נעימות, אך מתעורר בהרגשה טובה על אף החלום המוזר, כאשר בפעמים אחרות החולם חווה סיטואציות נעימות, אך מתעורר בבוקר בהרגשה לא נעימה, מדוע?...
התשובות לשאלות אלו בפרקים הבאים.
לפרטים נוספים, ורכישת ספרים בהוזלה ראה באתר המכללה www.barakcollage.com