גם לכם זה קרה. גם אתם הגעתם למסקנה כי ברצונכם להיפרד ולהתחיל מחדש. תהליך של גירושין איננו פשוט, אך תמיד חשוב לזכור כי במקום להשקיע מאמצים ומשאבים במלחמה, כדאי להשקיע אותם בפרידה חכמה. זהו הצד הפסיכולוגי והרגשי של הגירושין, הצד בו בסופו של יום, אתם רק רוצים להירגע ולהמשיך את חייכם ללא משקעים.
בישראל כיום, אחוז הגירושין עומד על 26%! (ופרידה ללא גירושין שיעור גבוה בהרבה ) זה אומר כי אחד מכל ארבעה זוגות בוחר להתגרש. מדוע האחוז הזה כל כך גבוה? אולי בשל ההתפתחות של שוויון זכויות לאישה, המוסכמות החברתיות שהתנפצו והיכולת לקבל באופן נורמטיבי משפחות לא מסורתיות (חד הוריות, חד מיניות וכד'). כך או כך, פעמים רבות תהליך הגירושין לרוב מלווה בכאב לב, עוגמת נפש, מלחמות ומאבקים בין כתלי בית המשפט ומחוצה להן. כאשר מעורבים ילדים, המצב הופך לקשה עוד יותר, מכיוון שהזוג המתגרש צריך לשמור על קשר למען טובת הילדים.
קורה לא פעם כי הורים שהתגרשו והצטבר ביניהם כעס, עלבון ומשקעים שליליים , בוחרים, שבמודע או שלא במודע, להסית את ילדיהם נגד בין הזוג השני ובכך ליצור כאב לב, בלבול ומשקעים פסיכולוגיים אצל ילדיהם.
גם כאשר אין ילדים מעורבים (הזוג לא הביא ילדים או שהם כבר בגרו ואינם ברשות הוריהם), יש צורך להגיע להסכם אודות רכוש, ממון וכד'. נושאים אלו הם מקור לא קטן למריבות ולמאבקים בין בני הזוג אשר פעמים רבות מלווה אותם שנים על גבי שנים ומונע מהם התחלה חדשה.
אלו הן חלק מהסיבות מדוע כדאי להתגרש חכם – ללא משקעים ומלחמות. איך עושים את זה? לשם כך יש צורך להתבונן על ההיבט הפסיכולוגי והרגשי של הגירושין.
ישנם זוגות הבוחרים לעשות זאת אצל מטפל כמו פסיכולוג, עובד סוציאלי, יועץ נישואין ומשלימים זאת ע"י הסכם גירושין הצד המשפטי אצל עו"ד המומחה בתחום. חשוב להדגיש כי מטרת הטיפול הוא באמת לדעת כיצד להתגרש מבלי לפגוע ולהיפגע ולא על מנת לשמר את הנישואים. הטיפול הזה נועד לזוגות שכבר החליטו כי הם בוחרים בפרידה.
דרך נוספת היא פנייה לגישור. מטרתו של תהליך הגישור היא להגיע להסכם הדדי בין בני הזוג, מחוץ לכותלי בית המשפט וללא מאבקים, חירופים וגידופים, בחדר אינטימי, נוח ונעים.
עורך דין טוב יכול אף הוא לייעץ לבני הזוג המתכוננים להתגרש ולהסב את תשומת ליבם לצד הפסיכולוגי והרגשי של הגירושין: הדיונים, המלחמות, המשקעים שיהיו לילדים ולבני הזוג זה כלפי זה, והכי חשוב, התוצאה הסופית אשר יכולה להיות בלתי מספקת עבור אחד הצדדים או שניהם. כאשר מגיעים להסכם הדדי, בני הזוג מסכימים מראש, בניחותא, על כל הסעיפים ובכך מונעים משקעים וכאב.
כאשר מתבוננים על הצד הפסיכולוגי והרגשי של הגירושין , בדרך כלל רואים רצון לפשרה, לשקט, לפרידה מכובדת והגונה. הרצון לחסוך את כאבי הלב, עוגמת הנפש, הכוחות והמשאבים הוא בדרך כלל משותף לכל מי שעומד בפני גירושין ולכן יש סיכוי טוב כי התבוננות על הצדדים הפסיכולוגיים והרגשיים של הגירושין, בין אם זה דרך טיפול, גישור, ייעוץ של עורך דין או באופן עצמאי, תקל על בני הזוג בתהליך המורכב של הגירושין.
המידע שלפניכם הינו כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/או חוות דעת משפטית. המחברת אינה נושאת באחריות כלשהי כלפי הקוראים ואלה נדרשים לקבל ייעוץ מקצועי משפטי ו/או אחר לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים