מה גורם למחלות חניכיים , כמו נסיגת חניכיים או דלקת חניכיים ?
ובכן,היווצרות פלאק הינה הסיבה העיקרית למחלות חניכיים , אולם ישנם פקטורים נוספים אשר יכולים לתרום בהחמרת מחלות חניכיים מלבד פלאק, ביניהם –
שינויים הורמונאליים – שינויים הורמונאליים כמו אלה המתרחשים בזמן הריון , גיל ההתבגרות, גיל המעבר או המחזור החודשי גורמים לחניכיים להיות יותר רגישים, דבר זה עוזר למחלות חניכיים להתפתח ביתר קלות.
חוליים שונים- כאשר אנו נמצאים בזמן מחלה דבר זה עלול להשפיע על מצב החניכיים שלנו.
בין מחלות אלה נכללות מחלות כמו סרטן או איידס אשר מפריעות למהלך התקין של פעילות המערכת החיסונית.
בגלל שסכרת משפיעה על יכולת של הגוף להשתמש בסוכרים בדם, חולים הסובלים ממחלה זו נמצאים בדרגת סיכון גבוהה יותר להתפתחות זיהומים, בכללן מחלות חניכיים.
טיפול תרופתי – תרופות יכולות להיות בעלות השפעה על בריאות החניכיים והשיניים בשל הסיבה שחלק מאותן תרופות מקטינות את כמות הרוק בפה, אשר הינו בעל אפקט המגן על שיניים וכן על החניכיים.
חלק מהתרופות יכולות לגרום לגדילה אבנורמאלית של רקמת החניכיים.
הרגלים לא טובים – הרגלים שאינם בריאים לשיניים או לחניכיים כמו עישון ,אשר מקשה לרקמת החניכיים לרפא את עצמה במהירות וביתר קלות.
היגיינת פה – אי שמירה על היגיינת פה תקינה כמו צחצוח שיניים ושימוש בחוט דנטאלי על בסיס יומיומי הופכת את התפתחותן של מחלות חניכיים כמו דלקת חניכיים או נסיגת חניכיים לקלה ומהירה יותר.
גנטיקה – כאשר אנשים בעלי רקע משפחתי של מחלות חניכיים , דבר זה יכול להוות פקטור באשר לצמיחתן והתפתחותן של מחלות חניכיים ונסיגת חניכיים אצל בני משפחה.
במקרה כזה יש להקפיד הקפדה יתרה על בריאות השיניים ולבצע ביקורת אצל רופא שיניים באופן עקבי וכן בדיקה במידה ונראה לנו שמשהו לא תקין בשל רגישות יתר בשיניים או בשל דימום.