כמו שידוע לכולנו כל אדם משתייך לעדה מסוימת אחד רוסי אחד פרסי אחד מרוקאי והשני קווקזי. השוני בין העדות גדול ורב ומתבטא בהמון דרכים הגדול מבין כולם הוא כמובן האוכל! לכל עדה יש את האוכל שלה והמון מתכונים שונים ומשונים, האחד מתוק השני חמוץ אחד חריף השני מלוח. אפשר לחלק את סוגי העדות לחלוקה כזאת אשר תבליט את המאפיינים של המון מתכונים שלהם.
החלוקה מתבצעת על פי אזור המוצא מתכונים מצפון אפריקה ידועים בכמות התבלינים הרבה לעומת המתכונים מהאזור הדרום אירופאי הידועים בבישולם האיטי, יש לציין שלכל עדה יש מתכונים שונים כולם טובים וטעמים בדרכם וכמובן שעל טעם וריח אין להתווכח.
מציאת מתכונים לכל עדה
אז איפה אפשר למצוא את רוב מתכונים האלו של כל עדה? כמובן שבכדי ללמוד הכי טוב יש ללכת לסבתא שלכם וללמוד איך לבשל אותם בדרך הטובה והאיטית חוץ מזה יש כיום ספרי מתכונים על פי עדות עם תיאור מעולה של כל מרכיב ומרכיב ואיך לבשל אותם על פי המסורת עם תמונות ותיאור מדויק. חוץ מזה יש כיום המון אתרי אינטרנט של מתכונים שנותנים מידע לפי ארצות ועדות.
כל הדרכים שמנינו לפניכם הם אופציות טובות לבשל אבל צריך לדעת שהבישול האמתי לא תמיד על ידי מתכונים לפעמים צריך להכיר את העדה ואת טעמיה וככה לבשל לפי הלב והרגש, תנסו להכיר את הריחות ואת הטעמים ורק ככה תגיעו לרמה של בישול מעולה אז יאללה קדימה למטבח תבשלו ותהנו!
זכרו, מתכונים רבים עלולים להיות קשורים חזק עם עדה מסוימת ואם תנסו להכין זאת ולא יצא לכם תוכלו לפגוע באורחים שלכם, תהיו זהירים ובצעו את אותם המתכונים המוצלחים בצורה טובה ועקבית בדיוק על פי ההוראות ולא לסטות במעט אפילו. רק בצורה הזו תוכלו לנסות ולהשתוות לאותם המתכונים שהכינו הסבתות שלנו בארצות השונות לפני העלייה לישראל, אותם המתכונים שהפכו את הילדות שלנו ושל הורינו לטובה יותר והראו המון סממנים מקומיים מאותם מקומות מהם עלו ארצה.