שוק האימון בישראל וברחבי העולם התפתח בשנים האחרונות – בתי ספר לאימון צצים, ומקומות המכשירים מאמנים, כמות גדלה של מתאמנים ומודעות לחשיבות של פיתוח האני. לעניין הזה סיבות רוחניות ופרקטיות, אבל זה כבר נושא לדיון אחר. משיחותי עם אנשים שעברו אימון ומאמנים זיהיתי שכל אדם הבוחר להתאמן, עושה שתי בחירות נפרדות - אחת היא בחירה בסוג האימון, והשנייה היא בחירה במאמן. לעיתים אלו בחירות אינן קשורות אחת לשנייה ובמקרים אחרים הם קשורות ביניהן מטרת מאמר קצר זה היא לעזור לך לבחור נכון.
הבחירה הראשונה: האם לבחור בכלל להיות באימון?
להלן ארבעה כיווני חשיבה לבחירה נכונה של אימון:
1. "אתה הוא המקור": כדי להפיק ערך מתהליך האימון, אתה חייב לאמץ תפיסת עולם שבה אתה מבין שאתה הוא המקור ליצירת החיים שלך, ושאתה בעל היכולת והאחריות ליצור אותם. תפיסה כזו מושתת על ההנחה שהאופן בו חיינו מתרחשים נובע מהצורה שבה אנו חושבים, מרגישים, בוחרים, מדברים ופועלים. אין זה אומר שאין בחייך נסיבות, מזל, אקראיות, אנשים נוספים ועוד - זה רק אומר שעם כל זאת האדם הוא הבסיס של חייו.
2. "אתה מביט קדימה לעתיד": תהליך האימון כולל בנייה החלטית וברורה של העתיד. האימון נע על הקשת שבין העתיד וההווה - הוא בונה את תמונת העתיד קדימה ושב להווה כדי לממש אותה. האימון נוגע מעט בעבר, בעיקר מתוך כוונה ללמוד ממנו לגבי העתיד. אם אתה מרגיש "תקוע" בעבר –ייתכן והעולם הטיפולי הוא הפתרון הנכון עבורך.
3. "אתה רוצה יותר": אתה מסתכל על ההווה שלך, אתה רואה את העתיד הצפוי שלך אם חייך יימשכו כפי שהם, ויש לך תחושה שאתה מסוגל ליותר. יותר מה? יותר הצלחה, יותר תוצאות, יותר הגשמה, יותר משמעות, יותר מבת הזוג, יותר אהבה, יותר כסף.פשוט יותר.
4. "אתה בצומת דרכים": האימון יעיל במיוחד כאשר אתה נמצא בפרשת דרכים ועליך לקבל החלטות. זו עשויה להיות צומת דרכים אשר קורה בחייך ממילא (מעבר דירה, לידה או קידום) וזו עשויה להיות פרשתדרכים שאתה יצרת (עזיבת מקום העבודה, גירושין, בניית בית).
והבחירה השנייה: מיהו המאמן הנכון עבורך?
להלן ארבעה כיווני חשיבה לבחירה נכונה של מאמן:
1. "תפיסת עולמו": חשוב ביותר שלמאמן שלך תהיה תפיסת עולם קוהרנטית, סדורה וברורה לגבי הדרך שבה אנשים יכולים ליצור את חייהם. תפיסת עולם זו צריכה להיות עם מבט על לגבי הדרך בהאנשים פועלים למען שינויים לטובה בחייהם, וזוהי מטרת האימון בכלל. המאמן שלך צריך גם הוא לחיות לפי תפיסת עולם זו, והיא חייבת להשתקף בקפדנות באופן שבו הוא חי. המאמן צריך להוות מעין "דוגמה אישית" לתפיסת עולם זו.
2. "מיקוד על אימון": המאמן שלך חייב לעסוק באימון בצורה אינטנסיבית. האימון חייב לתפוס נתח נכבד מחייו שלו, גם אם הוא עובד באופן חלקי אימון הוא סוג של אומנות, והלימוד העמוק והאמיתי של כל מאמן קורה לרוב בתהליכי האימון שהוא מבצע. אל תבחר מאמן לא מקצועי, כמו שלא היית בוחר לקחת את האופנוע האהוב שלך לסוכן ביטוח שעוסק גם במכונאות רכב בשעות הפנאי...
3. "מה שיש למאמן בשבילך": למאמן שאתה בוחר חייב להיות "משהו" עבורך. היות שהאימון הוא מקצוע מאוד מגוון, כל מאמן מגיע לתהליך האימון עם השפה שלו ואת הניסיון האישי שלו המורכב מידע, ניסיון וחוויות. הידע כולל את כל ההשכלה הרשמית והלא רשמית, את הלמידה שעבר בתחום האימון ואת עולמות הידע השונים של המאמן. הניסיון מבוסס על אירועי חייו של המאמן ואת הניסיון שצבר בהן, שים לב לעובדה שהגיל של המאמן הוא בעל חשיבות אבל מהווה מרכיב בודד בניסיון שלו. חוויותיו של המאמן כוללות את כל האירועים האישיים שהוא חווה בחייו, הכוללים אירועי שינוי בהם הוא ממש את עצמו. הניסיון הרב של המאמן מהווה בסיס לעבודה משותפת מעמיקה ולהצגת אפשרויות יצירתיות עבורך.
4. "והכי חשוב...כימיה:" לך ולמאמן שלך הולכת להיות מערכת יחסים מאוד עמוקה, אתם הולכים להיות שותפים בהכרות מאוד מעמיקה של חייך ושל חלומותייך. אתה מוזמן להתייחס למפגש ההכרות כאל בליינד דייט, ולהיות בטוח שיש לך כימיה עם המאמן הגורמת לאנשים ליצור קשר עמוק ואינטימי.
עכשיו אתה יודע אם וכיצד לבחור באימון ולבחור במאמן. הכדור בידיים שלך. בהצלחה!
מאמן לעסקים ולקריירה.