חפש מאמרים:
שלום אורח
19.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

האם אתם צריכים Wms או שאתם יכולים להסתפק במודול ניהול המלאי של מערכת ה- Erp שלכם?

מאת: קרן שרר טיברתוכנה23/08/20101124 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

יותר ויותר ארגונים, לא מסתפקים עוד במודול ניהול המלאי של מערכות ה- ERP שברשותם, ומשלבים מערכת WMS בניהול הפעילות הלוגיסטית שלהם. השאלה המרכזית היא "למה?" או במילים אחרות, מה יש במערכת WMS שאין במערכת סטנדרטית לניהול מלאי?

במאמר זה, בחרנו להציג בפניכם את רשימת היכולות המרכזיות של תוכנה לניהול מחסנים (WMS):

אופטימיזציה

מערכת ה- WMS מבצעת אופטימיזציה, למשאבים הפיסיים העומדים לרשות המערכת הלוגיסטית ובכך מביאה לחסכון בעלויות עבודה ובשטחי אחסון.

  • מערכת ה-WMS  ממליצה על האיתורים המיטביים לאחסון הפריטים תוך התחשבות בפרמטרים שונים, ומאפשרת:
    -  ניהול מלאי מבלי לראות את הסחורה/משטח, מה שמאפשר אחסון פריטים לגובה או לעומק בשיטת Double Deep.
    - "מיקומים דינמיים" כלומר, אין צורך לשמור "מיקומים" קבועים וניתן לנצל כל נפח פנוי לאחסון פריטים שונים.
  • מערכת ה- WMS  ממליצה על סדר הליקוט והאחסון (אחסון הפריטים לפי לוגיקה מסוימת, כמו גם המלצה על מסלול הליקוט המיטבי מקצרים משמעותית את זמן הליקוט)
  • מערכת ה- WMS  דואגת למלאי זמין לליקוט ההזמנות, על ידי רענון מלאי לאיתורים מהירים לפי הזמנות, רענון מלאי לפי הגדרות מלאי מינימום ומקסימום לאיתור, ושירון מלאי לפי משימות מחסן.
  • מערכת ה-  WMS נותנת המלצות למשטוח לפי הנפח של האיתורים או המשאית.

אוטומציה

מערכת ה- WMS עושה שימוש נרחב באמצעי דיווח ממוכנים כגון: מסופונים וברקודים, במקום בדיווחים ידניים ובכך משפרת את תהליכי העבודה הקיימים וחוסכות בטעויות אנוש:

  • דיווח הנתונים בשטח ובזמן אמת, מקצר את זמני קליטת הנתונים ואת אימות הנתונים בשטח.
  • העבודה עם המסופון וסריקת הברקודים מבטלת לחלוטין את טעויות הרישום וההקלדה.
  • האמצעים הממוכנים מבטלים את הצורך בהסתמכות על זיכרון וידע אישי של מחסנאים.

תכנון

מערכת ה- WMS מייצרת עבור המחסנאים, תוכניות עבודה מיטביות, המאפשרות תכנון משאבים יעיל, ללא תלות בגורם האנושי. דוגמא לכך, הוא מנגנון השיבוצים, שיוצר משימות ליקוט כולל פיצול/איחוד ליקוט של הזמנות, ובניית סדר הליקוט במחסן. מנגנון מתוחכם זה, בא להחליף את דו"ח ההזמנות הפתוחות (הממויין לפי פריט או תאריך אספקה) שהיווה בסיס לליקוט בתוכנות ניהול המלאי המסורתיות.

ניהול, בקרה ומדדים

  • המעבר ל- WMS מאפשר תכנון ניהול ובקרה על הנעשה בשטח, תוך התמודדות עם פעילויות שוטפות ופעילויות בלתי מתוכננות הדורשת פתרון מיידי.
  • מערכת ה- WMS מציגה בשקיפות מלאה את עבודת המחסנאים ומאפשרת לנתח ( הן ברמה האישית והן לכלל פעילות המחסן), את היקף המשימות שבוצעו, עומסי העבודה הצפויים וכד'. ניתוח המידע השוטף מאפשר לקבל תמונה של התכנון מול הביצוע, להשוות את התוצאות אל מול המדדים שנקבעו מראש (לדוגמא: תפוקה אישית של כל מחסנאי) ולהכניס כלי תגמול כגון שכר עידוד לארגון.

לסיכום, מערכת WMS היא מערכת מנחה להבדיל ממערכת מונחה, וככזו היא יודעת להנחות את המשתמש לבצע את תנועת המלאי הנכונה, בכמות נכונה, למקום הנכון ובזמן הנכון.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

קרן שרר טיבר

מנהלת פיתוח עסקי חו"ל בחברת אשבל טכנולוגיות בע"מ, היצרנית של מערכת Priority החל מ-1986.
אשבל מתמחה בפיתוח יישום ושיווק של מערכות  ZOOM  ו-Priority, תוכנות ERP, לניהול ארגוני כולל, של גופים מסחריים,וציבוריים ותעשייתיים, בארץ ובעולם

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת קרן שרר טיבר

מאת: קרן שרר טיברERP24/01/128682 צפיות
קבלת שירותי תוכנה להנהלת חשבונות בענן אמנם מאפשרת מצד אחד, לרואה החשבון של העסק, לעבוד על תוכנת הנהלת החשבונות של העסק ממשרדיו. אך מצד שני מעלה חששות בבעל העסק, לגבי יעילות העבודה של אנשי הנהלת החשבונות, הן מבחינת ממשק המשתמש והן מבחינת אבטחת המידע.

מאת: קרן שרר טיברERP11/01/128349 צפיות
כפי שסקרנו במאמרים קודמים, יעילות העבודה בתוכנת הנהלת החשבונות ניתנת לבחינה בשני נושאים עיקריים, היכולת להגיע למידע המבוקש בזמן הקצר ביותר והיכולת לרשום נתונים לתוכנה או לקולטם ממקורות שונים במאמץ הנמוך ביותר. לרשות המשתמש בתוכנה להנהלת חשבונות אוסף של כלים לאיחזור מידע כפי שיובא בסקירה שלהלן.

מאת: קרן שרר טיברERP05/01/128574 צפיות
יעילות העבודה בתוכנת הנהלת החשבונות ניתנת לבחינה בשני נושאים עיקריים, היכולת להגיע למידע המבוקש בזמן הקצר ביותר והיכולת לרשום נתונים לתוכנה או לקולטם ממקורות שונים במאמץ הנמוך ביותר. המרכיבים המתוארים כאן מתיחסים לניצול של קשרים בין ישויות תוכנת הנהלת החשבונות כדי לתת למשתמש אפשרות להגיע למידע המבוקש בהקלקה אחת או שתיים.

מאת: קרן שרר טיברERP01/01/128369 צפיות
ליכולת התנועה (להלן – נוויגציה) בתוכנת הנהלת החשבונות חשיבות רבה הן לגבי הקלות התפעולית והן לגבי זמן הלימוד שנדרש למשתמש חדש (שלא מכיר את המערכת) לתפעל את התוכנה. במאמר זה נסקור את המרכיבים העיקריים שמשפיעים על יכולת הנוויגציה של המשתמש בתוכנת הנהלת החשבונות.

מאת: קרן שרר טיברERP18/12/118420 צפיות
יצרני תוכנות הנהלת החשבונות נוהגים למכור את התוכנות שלהן כ"ידידותיות למשתמש". מהי תוכנת הנהלת חשבונות ידידותית?

מאת: קרן שרר טיברמחשבים וטכנולגיה - כללי14/12/111234 צפיות
במאמר זה נעסוק ביתרונות העסקיים הנובעים ממערכת הנהלת חשבונות "שמתקשרת" עם הניידים "החכמים" שנמצאים ברשות עובדי הארגון.

מאת: קרן שרר טיברERP05/12/118487 צפיות
במאמר זה נעסוק בהיבטים שונים של הקשר בין תוכנת הנהלת החשבונות למערכות הדואר האלקטרוני של אווטלוק וגוגל מייל, לרבות התיאור של שימושים שונים שניתן לעשות בשילוב זה.

מאמרים נוספים בנושא תוכנה

מאת: ליאורתוכנה05/10/162785 צפיות
לימודיו של הנדסאי תוכנה, מאפשרים לעבוד בתחום התוכנה, ומתקיימים בבית ספר להנדסאים. בית ספר להנדסאים, שנמצא בתל אביב יפו, מספק הזדמנות לתושבי תל אביב והסביבה, ללמוד בו. תכנית הלימודים מתעדכנת, בהתאם לשינויים שחלים במקומות העבודה העתידיים.

מאת: אריה הרשקותוכנה19/07/152366 צפיות
"אני יודע מה מצב העסק שלי" זהו אחד מהמשפטים שכל בעל עסק אמור לדעת להגיד ואני שומע זאת לא מעט. ואז אני שואל, "ואיך אתה יודע מה המצב"? הבנת התשובה לשאלה זו תעזור להבין מה משמעות התאמת תוכנה לניהול עסק.

מאת: מעיין סבןתוכנה16/04/151945 צפיות
חברות רבות ברחבי העולם וכמובן גם בישראל עוסקות במלאכה המעניינת אך גם המאתגרת של פיתוח מוצרים אשר יש בהם אלמנטים טכנולוגיים. חלקן שייכות לצוות המו"פ של חברות אשר עוסקות גם בייצור בפועל של המוצרים, בעוד שחלקן נותנות את שירותי הפיתוח והתכנון לחברות יצרניות שונות ומגוונות.

מאת: מעיין סבןתוכנה16/04/151882 צפיות
מדענים כגון ניוטון, מקסוול ואחרים העניקו לנו את המודלים המתמטיים, "חוקי המדע" שהופכים לאפשרי את החיזוי המדויק של התפתחות מערכות ועצמים פיזיקליים בחלל ובזמן בהינתן תנאי שפה מסוימים ותנאי התחלה. מתמטיקאים יישומיים המציאו שיטות נומריות המסוגלות לייצר מספרים ושרטוטים המסייעים לתאר במדויק כיצד מערכות ועצמים יתפתחו בחלל ובזמן. הדבר מאפשר לנו לבצע סימולציות, להתאים פרמטרים, ובסופו של דבר לבצע תכנון טוב יותר, אם לא הטוב ביותר.

מאת: מעיין סבןתוכנה16/04/151893 צפיות
בארבע כתבות הספקנו להכיר את שיטת התכנון והייצור בעזרת מחשב, למדנו מי עושה בה שימוש ואילו שימושים נרחבים קיימים בעזרתה. בכתבה האחרונה בסדרה נבין מהי הטכנולוגיה העומדת מאחורי השיטה.

מאת: מעיין סבןתוכנה16/04/151895 צפיות
בשלושת הכתבות הקודמות למדנו מהי טכנולוגיית תכנון וייצור בעזרת מחשב, סקרנו את המשתמשים בשיטה ומהם השימושים הרבים שנעשים בה ברחבי העולם. בכתבה רביעית זו נצלול יותר פנימה ונציג את סוגי ה- CAD הקיימים ומי עשוי למצוא שימוש בכל אחד מהם.

מאת: מעיין סבןתוכנה16/04/151751 צפיות
בשתי הכתבות הקודמות הכרנו את תחום התיב"ם – תכנון וייצור בעזרת מחשב, ולמדנו מהי חשיבותו הגדולה בעולם תכנון המוצרים בענפי ההנדסה, הפיזיקה והמדע. נגענו גם במשתמשים העיקריים בטכנולוגיה זו, ובכתבה זו נרחיב אודות השימושים ב CAD ומי מנצל זאת לטובתו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica