ציוד ישן מתחלק לשתי קבוצות: ציוד ישן שערכו רב – או מבחינה סנטימנטלית (ירושה מסבא או סבתא) או שערכו גבוה מאוד, וציוד ישן שאין לו ערך (כונניות ישנות חסרות תוחלת או ריהוט שבור וכו'). על מנת להוביל במהלך העברת דירה ציוד מסוג זה יש להיערך לכך בהתאם.
הובלת ציוד מיותר
שידות, כונניות, מקררים מקולקלים, טלוויזיות שבורות, מיטה שאין בה טעם – כל דבר שלמעשה אנו רוצים להיפטר ממנו ואין באפשרותנו פשוט לזרוק אותו לפח ויש צורך שמישהו יבוא ויפנה אותו עבורנו. כאשר רוצים לזרוק משהו גדול, יש צורך להביא משאית או מכולה שתפנה את הציוד לאתר פסולת קרוב ומוכר. במידה ואנו זורקים משהו קטן או רק פריט אחד ניתן להסתדר לבד, להוריד את הפריט למטה ולתת לעירייה לקחת, אך אם אנו מפנים דירה שלמה כזו, יש צורך בשירות הובלות מהבית ועד אתר הפסולת (או מיחזור).
ציוד ישן יקר
כפי שציינו, יקר הכוונה הן במובן הרגשי והן במובן הכלכלי. ציוד ישן יכול להיות רגיש יותר ושביר יותר, ועל כן יש צורך לטפל בו בעדינות מירבית. ריהוט ישן שלא ניתן להשיג כמותו – ערכו לפעמים גבוה מאוד ולכן כדאי לנסות לעטוף מה שניתן, ואם לא אז לרפד את החלקים המיועדים לפורענות. כמו כן בזמן ההובלה עצמה על המשאית להיות מתואמת, הן בדפנות שלה והן בתכנון הציוד המועמס.