כולנו מכירים את האתרים שכל זמן קצוב מרעננים את הדף שבו אנו נמצאים (לפעמים עוד לפני שסיימנו לעיין בו). בדרך כלל ישתמשו בתכונת הרענון הקצוב אתרי חדשות או אתרים שבהם חלים שינויים תכופים ברמת הדף הבודד. אם שאלתם את עצמכם איך הם עושים זאת, אזי התשובה היא די פשוטה ואנחנו כאן כדי לענות עליה: באמצעות קוד Javascript כמובן.
טוב, האמת היא שהדרך הכי קלה לתזמן רענון של דף היא דווקא לא באמצעות Javascript אלא באמצעות שורת סקריםפט אחת ב - HTML שנראית כך:
<meta http-equiv="refresh" content=15>
את השורה הזו יש לשים באזור ה - head במסמך וכל 15 שניות הדף יתרענן לו באופן אוטומטי. כמובן שאפשר לשנות את זמן הרענון על פי הנדרש.
אז למה בכל זאת כדאי לדעת כיצד לתזמן אירועים ב - Javascript? כי לפעמים אנחנו צריכים לבצע פעולות על הדף בצד של הגולש. פעולות שאיננו רוצים שיגרמו לדף כולו לנסוע לשרת ובחזרה. נניח שאנו רוצים להציג שעון על המסך ובו מחוג שניות שנמצא בתנועה מתמדת. או שברצוננו לכתוב מצגת של תמונות שבה התמונות מתחלפות אוטומטית כל מספר שניות, ועוד ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
בדוגמה הבאה ניצור פונקציה שתגרום לרענון הדף 5 שניות לאחר שנקרא לה. ניתן כמובן לקרוא לה מתוך לינק או כפתור או בכל דרך אחרת המתאימה לכם. וכמובן שניתן בדרך זו לקרוא לכל פונקציה אחרת שתכתבו.
דוגמת קוד לתזמון אירוע לרענון דף:
function RefreshPage()
{
var t = setTimeout("refresh()", 5000);
}
הפונקציה setTimeout מקבלת שני ערכים: את הפונקציה שלה אנו קוראים ואת הזמן שבו הפונקציה שאנו קוראים לה תצא אל הפועל. הזמן יהיה תמיד באלפיות השנייה. מה שאומר שכל שנייה שווה 1000 אלפיות השנייה. הפונקציה שלה אנו קוראים יכולה להיות פונקציה שאתם כתבתם או פונקציה בנויה של שפת Javascript .
אם מצאת את המדריך מועיל ייתכן ותמצא עניין גם במאמרים ובמדריכים הבאים:
קריאה וכתיבה של Cookies ב - ASP.NET דפדפנים מאמרים קשורים נוספים...