במובניםרבים, מחציתה השניה של המאה ה-20 היוותה כר פורה למפגש בין הפסיכולוגיה המערבית,שהבליחה בעוצמה רבה לתודעתינו לפני מעט יותר ממאה שנה, לבין חוכמת הרוח המזרחית כפישהתפתחה ב-2500 השנים האחרונות. מפגש זהעודינו בעיצומו ואט אט אנו מתוודעים לשיח השוואתי השואף להבין כמו גם ליישב תפיסותעולם שונות אלו (פלד, 2007; (Wellwood,2000. כפועל יוצא, אנועדים להתפתחותן של גישות אינטגרטיביות המשלבות גם ברמה הפרקטית בין התבונה הרבה,פרי של הפסיכולוגיה המערבית, לבין החוכמה העתיקה שגלומה בתורה ובתרגולים המזרחיים,ובינהם הבודהיזם והדאויזם. גישת הָקוֹמִי לפסיכותרפיה מבוססת קשב (mindfulness) וממוקדת גוף היא אחת מגישות אינטגרטיביות אילו שמציעה שילובבין תיאוריה לבין פרקטיקה ליצירת שינוי בחייהם של אנשים.
גישת הקומיפותחה במקור על ידי רון קורץ בשלהי שנות ה-70' ושואבת ממקרות ידע נרחבים החלמבודהיזם והדאויזם, דרך גישות פסיכולוגיות ממוקדות גוף כגון תרפיה רייכיאנית,ביו-אנרגטיקס, גשטאלט, פוקוסינג, NLP,פלדנקרייז, היפנוזה אריקסוניאנית, וכלה בפיזיקה ותורת המערכות המורכבות. מתוךסינתזה זו פיתח קורץ, ובהמשך גם תלמידיו, גישה עדינה המשתמשת ברגע ההווה ובתבונתהגוף כנתיב מהיר לחשיפת חומרים לא מודעים המארגנים את האישיות כמו גם לחיבור מחודשלאנרגיית החיים המתגלה בביטויה ההרמוני. המילה עצמה, הקומי, מקורה בשפתו של שבטההופי. שבט זה הוא אחד משבטי האומות הראשונות שחיו על אדמת ארצות הברית טרם הגעתםשל המהגרים הארופים. למילה שתי פרשנויות, שתיהן מבטאות את רוחה של השיטה. האחת - "כיצדאתה עומד ביחס לכל ממדי החיים?" והשניה - "מי אני?"
המאמר המלא:
סימיון, עידו (2010). הקומי - פסיכותרפיה מבוססת קשב (Mindfulness) וממוקדתגוף. אתר פסיכולוגיהעברית: http://www.hebpsy.net/articles.asp?id=2478