שערים מכל סוג
כולם מכירים את האמרה המפורסמת "ביתו של אדם הוא מבצרו". אכן, משחר נעוריו האדם רצה להיות בטוח שבתוך ביתו הפרטי הוא מוגן מפני כל צרה שלא תבוא, ובפרט מפני גנבים ומסיגי גבול. לכן התקנת גדרות ושערים סביב בתים, בתי עסק, מפעלים ויישובים היא אחת הפעולות הנפוצות במסגרת השמירה על הביטחון האישי. אולם שמירה על הביטחון האישי אינה מחייבת אותנו להעניק לביתנו מראה של מבצר. כיום ניתן להתקין שערים איתנים שיוכלו לספק גם הגנה וביטחון ובו בזמן יהיו יפים לעין ולא יפגמו בחזות האסתטית של הבית. המאמר הבא יסקור את סוגי השערים השונים שניתן להתקין.
שערים – עולם גדול של מגוון חומרים
שערים חזקים, איתנים ועמידים אינם חייבים להיות שערי פלדה כבדים ומכוערים. כיום ניתן לייצר שערים ממגוון רחב של חומרי גלם, ובכך להעניק גם לחזות הבית מראה אסתטי ומעוצב. ניתן לייצר שערים מעץ, פלדה, פח, אלומיניום, זכוכית ועוד. גם סוגי העץ וסוגי הזכוכית הם רבים ומגוונים. בשערים רבים מקובל אף ליצור שילובים של חומרים, כמו למשל שערים ממתכת ומזכוכית, שערים מעץ ומתכת ועוד.
שערים – הגודל דווקא כן קובע
כשמדובר בבחירת שערים, חשוב להתאים את גודל השער למקום שאליו הוא מיועד ולצרכים הייחודיים של בעלי המקום. כך למשל, בכניסה לבתים פרטיים קטנים מספיק שער צר המיועד להולכי רגל. בכניסה לבתים פרטיים שבהם יש גם חניה פרטית דרוש שער גדול יותר המיועד לכניסת רכבים. בבתים רבים ישנו גם שער להולכי רגל וגם שער לכלי רכב.
בניגוד לשערים לבית, כשמדובר בכניסה ליישובים או למוסדות ומפעלים, דרושים שערים גדולים ומאסיביים יותר. במקומות אלו יוצבו בדרך כלל שערים חשמליים גדולים, העשויים מפלדה ומיועדים ליצור בקרה על הנכנסים והיוצאים מהמקום.
שערים – אופן הפעלה וסוגי פתיחה
פרמטר נוסף לפיו ניתן להבחין בין סוגי השערים השונים הוא אופן הפעלתם. ישנם שערים שנפתחים בצורה ידנית, כמו למשל שערים לבית המיועדים להולכי רגל. שערים אלו בנויים בדרך כלל כמו דלת רגילה, הם ניתנים לנעילה באמצעות מפתח ונפתחים באופן ידני. מנגד, ישנם שערים שנפתחים ונסגרים באמצעות מנגנון חשמלי. שערים חשמליים אלו מופעלים בדרך כלל על ידי שלט הנמצא רק אצל מורשי הכניסה למקום מסוים, או על ידי הקשת קוד. ישנם שערים חשמליים שמופעלים על-ידי שומר שמוצב בביתן לצידם או בחדר אבטחה סמוך.
לשערים חשמליים יש סגנונות פתיחה וסגירה שונים. ישנם שערים חשמליים נגררים, היושבים על מסילה שעליה הם נעים לשם פתיחה וסגירה. ישנם שערים חשמליים המכונים שערי כנף, ובהם כנפי השער נפתחות כלפי פנים או כלפי חוץ. ישנם שערים חשמליים עם כנף אחת וישנם כאלו עם שני כנפיים. שערי כנף מותקנים במקומות שבהם יש די מקום לפתיחה של כנפי השער, כמו בתים פרטיים גדולים במיוחד, וילות ואחוזות.
ולבסוף, ישנם שערים חשמליים המכונים שערי זרוע. הם מורכבים מזרוע העשויה מתכת המחוברת לעמוד תומך, ואין להם דלתות כמו בשערי הזזה או שערי כנף. שערי זרוע גם כן מופעלים באמצעות שלט או לחיצה על כפתור על-ידי שומר או מאבטח. מחסומי זרוע אלו מוצבים בעיקר בכניסה למגרשי חניה פרטיים וציבוריים כדי להבטיח מקומות חניה עבור דיירי הבניין או אלו ששילמו דמי חניה.