אלפי סוגים של מנועים לשערים חשמליים מותקנים ברחבי הארץ. המנועים הנפוצים ביותר הם לשערי הזזה - שערים נגררים. ישנם גם מנועים מסוגים שונים המותקנים לשערי כנפיים,שער כנף .
הרבה מאיתנו כשמעוניינים במנוע חשמלי לשער אשר ברשותם, ברוב המקרים אינם חושבים על יום המחרת , ביום בוא יצטרכו שרות תיקון לשער שמיוחד אם הוא שער חשמלי. הבעיה נפוצה בעיקר בבתים פרטיים, שם רוב העסקאות נסגרות כשהשיקול במחיר העסקה מהווה גורם הכרעה. חשוב שכולם ידעו כי גם למוצר מוזל ואטרקטיבי יש מחיר וחשוב שתהיה לכם כתובת במלוא מובן המילה, לדעת למי לפנות אם וכאשר יש תקלה ותאונה. התקנות בבתים פרטיים מתבצעות ברובם ע"י מסגרים ומזדמנים שבצד הטכני-אלקטרוני ידיעתם לא הכי חזקה. חשוב שכולם ידעו כי החל מחודש אוקטובר 2006 קיימים תקני בטיחות של המכון התקנים הישראלי לשערים חשמליים. התקן דן בנושא הבטיחותי וקובע הגדרות ברורות לאמצעי אבטחה שיש להוסיף לשער חשמלי. חשוב לציין כי כל מתקין מנוע לשער חשמלי חייב לפעול לפי התקן ואין זה חשוב כלל אם ברשותו האישור או מדבקה של מכון התקנים.
בין השאר חובה להתאים את כוח המנוע ולאפשר את עצירתו להתנגדות בכוח יד, חובה להתקין עיניות הגנה לפני ואחרי השער במישור פנים וגם במישור חוץ, במקרים מסוימים חובה להתקין עיניות גם בקו האחורי של השער. חשוב לציין כי מכון התקנים הישראלי קבע הגדרות ברורות מהו שער תקני, אך השאיר למתקין להחליט כמה עיניות וספי בטיחות להתקין כדי שהשער יעמוד בדרישות התקן. חשוב שכולם ידעו כי מתקיני מנועים אשר מתקינים שלא לפי תקן, נושאים באחריות אישית אם וכאשר תהיה תאונה עם נפגעים, ויותר חשוב שידעו כי גם הביטוח שלהם המתקינים לא יסייע להם ביום הדין כיוון שחברת הביטוח המבטחת אותם תהיה ראשונה לבדוק אם השער החשמלי הותקן לפי תקן ותבקש גם לבדוק קבלות, תעודת אחריות, דף הוראות הפעלה והנחיות הפעלה ושימוש אשר נמסרו לצרכן במועד ההתקנה. המלצתנו לכם שתתאמצו לקנות את המנוע במחיר גבוה כי בסופו של יום זה יהיה המחיר הכי משתלם, שערים אב שער בע"מ ממליצה לכם לא להתפשר בנושא הבטיחותי לשערים חשמליים.