ב-17 בדצמבר 1999 החליטה העצרת הכללית של האו"ם כי ב-25 לנובמבר כל שנה יצויין יום המאבק באלימות נגד נשים. ממשלות, ארגונים בינלאומיים ועמותות התבקשו לארגן ביום זה פעילויות שנועדו לעורר את מודעות הציבור לבעיית האלימות נגד נשים.
עמותת אל הלב, הוקמה בשנת 2003, ומאז פועלת במרץ רב לעורר את מודעות הציבור לאלימות המופנית כלפי נשים ולהראות כי קיים פתרון, מעשי, נגיש ויעיל למיגור האלימות- הקניית מיומנויות הגנה עצמית, אסרטיביות והצבת גבולות לנשים ואוכלוסיות נוספות בסיכון.
מדריכות העמותה פועלות במסגרת עשרות רבות של ארגונים, רשויות מוניציפאליות, עמותות ומוסדות חינוך, בריאות ורווחה, ומבקשות לתרום באופן מעשי ונגיש ליצירת חברה שבה יוכלו אנשים לחיות בכבוד ובביטחון.
ע"י הקניית מיומנויות אלו, אנו מאפשרות לנשים לגלות מחדש, ולעיתים בפעם הראשונה כמה עוצמה טמונה בתוכן. ההכרה בערכן והביטחון ביכולתן מאפשרים להן לעמוד על זכותן לכבוד.
חברה בה הנשים בטוחות בעצמן ודורשות את זכותן לחיות ללא פחד היא חברה בה האלימות פוחתת, השיוויון גדל ויש אפשרות לצמיחה ושגשוג.
ע"י הכשרת מדריכות בכל רחבי הארץ והקמת בסיס רחב של סדנאות המותאמות במיוחד לאוכלוסיות שונות (פגועות נפש, שיקומיות, בסיכון ועוד ועוד) קיימת האפשרות לכל ארגון, עמותה או קבוצה פרטית ללמוד מיומנויות הגנה עצמית ולהצטרף אלינו במאבק באלימות נגד נשים.
בנובמבר הקרוב, נאחד את שני האירועים המהווים את לב ליבה של העמותה- יום המאבק למניעת אלימות נגד נשים ומעגל העוצמה ונחגוג ע"י קיום סדנאות בשיתוף ארגונים ומוסדות שונים בכל רחבי הארץ.
הסדנאות מתמקדות בבניית הביטחון העצמי והאסרטיביות כבסיס איתן להתמודדות ומניעת מצבים לא רצויים.
בין תכני הסדנאות:
1. זיהוי מצבי סיכון בדגש על פגיעות מצד בעלי מרות ומכרים.
2. בניית גבולות בריאים והצבתם תוך שיפור מודעות לזכותן המולדת של נשים על גופן, על כבודן ועל שלמות רוחן ונפשן.
3. שיפור הדימוי העצמי; עבודה על שפת גוף בוטחת והפגנת ביטחון עצמי.
4. מודעות לאפשרות ולזכות לומר "לא" ולדרוש שיכבדו זאת, במיוחד במסגרת מצבים יומיומיים הנחשבים כ"תחום אפור".
5. תרגול מיומנויות של אי-הסלמה וחשיבותו של כלי זה בהרגעת הרוחות, ובהפחתת רמת האלימות בסיטואציה נתונה.
6. נושאים של אלימות רגשית ואלימות מילולית מקבלים הכרה ומזוהים כפגיעה אלימה.
7. טכניקות פיזיות פשוטות ויעילות להתמודדות עם אלימות פיזית, בהן יש להשתמש רק כמוצא אחרון.
הסדנאות הינן חוויתית ומשלבות משחקי תפקידים והפעלות שונות, תוך מתן דגש ליצירת תחושת שותפות והעצמה הדדית של המשתתפות. האווירה החיובית והתומכת מאפשרת נגיעה בנושאים רגישים באופן בונה ומחזק.
ארגונים ומוסדות המעוניינים לקיים סדנאות, הרצאות או פעילויות חוויתיות לכבוד יום המאבק באלימות נגד נשים מוזמנים ליצור קשר עם נציגות העמותה