השימוש בכלי התיאטרון ובאמנות הסיפור הוא עוצמתי במיוחד. בעזרתם של כלים עוצמתיים אלה, נפתח בפני המשתתפים ערוץ תקשורת שונה.
התיאטרון הוא כלי אפקטיבי ביותר לשכנוע ולהקניית ערכים המסוגל לתת ביטוי לשאלות ודילמות חברתיות.
בהקשר של עסקים וארגונים, נכתב על התיאטרון, שהוא מהווה כלי יוצא דופן המסייע ומועיל לאנשים ברכישת מיומנויות והתנהגויות שונות בעסקים.
לתיאטרון יש עוצמות, כוחות ושימושים מגוונים ככלי בתחומי חיים שונים, לא רק ככלי בהדרכת ארגונים.
התיאטרון כשיטת הדרכה משפיע על עמדות עובדים, הוא משנה אותן ומוריד את השחיקה של העובדים.
השימוש בתיאטרון הסיפורי כאמצעי הדרכה פותח פתח לעולם מרתק של הדרכה ואימון עובדים בארגונים ובעסקים. חווית התיאטרון הסיפורי יוצרת הזדהות, מקום לפרשנות אחרת ואמצעי להפגת מתחים.
יש מישהו שלא אוהב סיפורים?
משחר ההיסטוריה הסיפור היה בסיס בתקשורת האנושית להעברת מסרים, ידע עולם ותובנות.
המהפכה הטכנולוגית שהתרחשה בסוף המאה העשרים הביאה עמה שינויים מבניים בדרך בה פועלים ארגונים וחברות. הגדרה מחודשת של התפקידים בארגון, הדמוקרטיזציה וטשטוש הגבולות בין מקום העבודה לבית, חייבה חשיבה חדשנית בכל הנוגע לתפקודם של עסקים וארגונים.
אל לנו להיות מופתעים מהעובדה שדווקא ז'אנר תיאטרלי פשוט ומורכב כאחד, שמקורו דווקא במסורות העתיקות הטרום-טכנולוגיות, מהווה היום חידוש ומענה על הצורך הבסיסי של האדם לתקשר עם אחרים.
טוויית סיפור היא אומנות בפני עצמה. הרעיון בתיאטרון הסיפורי היא העברת המסר באופן חוויתי. המספר בונה תמונה שמטרתה להעביר את המסר בדרך עקיפה ומעניינת, הוא משתמש בידע העולם שלו כדי להתאים את הסיפור למאזיניו. על המספר לגלות גמישות בכל הנוגע לסיפורים כיוון ובכוונתו להשפיע על המאזין, על ערכיו ועל מערכת המושגים שלו ולהניעו לפעולה.
התיאטרון הסיפורי יוצר הבנות בין עובדים ומנהלים, בין עובדים ולקוחות ותורם באופן משמעותי לתמיכה בשינויים. חווית התיאטרון הסיפורי עוזרת גם להגברת תחושת השיתוף בין כולם, מקלה על העבודה היום יומית ויוצרת איחוד אצל העובדים.