הרצאה על מצבי רוח משתנים - איך להשיג יציבות רגשית?
הרצאה על מצבי רוח משתנים ועל יציבות רגשית. איך להשיג יציבות רגשית? ועוד. בהרצאה זו נשיב על השאלה: מצבי רוח משתנים, פעם יש לאדם מצב רוח ופעם לו, איך מגיעים ליציבות רגשית?
האדם לא שמח ברגע שהאדם נמצא עם אדם שיש לו קריזה, ואין דרך לצפות את הרגע הבא של האדם. גם האדם כלפי עצמו אינו רוצה לחוות את המטוטלת הרגשית שמשתנה?
אם האדם אף פעם לא היה מצליח, או תמיד מצליח, אז לא היה לו קונפליקט. אך בגלל שיש שינויים פעם מצליח ופעם לא, זה גורם לחוסר יציבות.
איך נבין זאת? ננסה להבין מהיכן הרגשות ומהו השרש של הבעיה.
הרגשות נובעים מתפיסת המציאות. האדם מרגיש כעס, שמחה, תסכול, כל אלה הם תוצאה של היחס של האדם כלפי המציאות.
אין באפשרותך לעבור באותם מים דרך הנהר. המציאות כל הזמן משתנה. והאדם, הרגשות שלו משתנים עם המציאות. ובמה זה תלוי?
ננסה ללכוד רגע במציאות, יש מציאות, יש אני, יש רצון, רוצה / לא רוצה, והשאלה היא איך אני מתייחס, רוצה או לא, העוצמה הרגשית, היא תוצאה של התפיסה של האדם את המציאות באותו רגע. ומאחר שהמציאות משתנה, ופעם חושב שזה טוב ופעם רע, פעם מבין ופעם אינו מבין, כל פעם התפיסה שלו את המציאות, וגם המציאות משתנה ממילא המצב רוח משתנה.
יש תחומים שבהם לא אכפת לאדם מה ישתנה לו בתחום הזה. אך יש דברים בחיים שבהם האדם אינו חפץ שהמציאות תשתנה אפילו בטיפה. ומצב רוחו ישתנה מן הקצה ולקצה. דהיינו שהיחס לדבר גורם למצב הרוח. ככל שהדבר חשוב יותר כך המצב רוח משתנה בהתאם לשינויים שחלו בעניין הנתפס כחשוב.
חשוב להתייחס למציאות בצורה יציבה. על האדם להחליט ולנקוט עמדה, או שאני תמיד רוצה להצליח, או שאני תמיד רוצה להפסיד, או שאני רוצה להתלונן, מהם הדברים שאני רוצה לשנות ומה לא.
לגבש עמדה.
אפילו אם אתה אומר שאתה רוצה להיות בדיכאון, גם זה בסדר, פשוט להסתכל לאמת בעיניים, אם המציאות טובה אני רוצה להבין למה, ואם היא טובה, עלי להבין עד הסוף, למה יש בה רע?
לא מספיק טוב, שזה לטובה, זה התפשרות. לברר למה אי אפשר שעכשיו יהיה טוב. לשאול מהי המציאות טובה או רעה?
האם אוכל להיות מאושר או לא? על האדם להבין מה מחפש, מהו הדבר שיגרום לו אושר. להבין את המציאות, האם היא רעה או טובה?
עליך לדעת פעם אחת ולתמיד. ואיך תבין? לברר מה הסיבה של הדברים, למשל כאשר קורה לו דבר טוב, אינו שואל מה הסיבה. רק כשאר יש לו רע שואל.
אם תמיד לא רוצה להבין אין בעיה, הבעיה היא כשאר האדם רוצה להבי, ו ואינו מבין למה זה קורה, ואינו מבין, אזי רע לו.
אז עליו לשאול, למה זה קורה לו, מישהו בוחר בשבילי מה להרגיש? יש או אין בחירה על זה?
כל זמן שלא יבין באמת את המציאות אזי יחיה בזיגזג. יציבות רגשית=הבנה יציבה של המציאות שבה לא יתלבט אם זה נכון או לא.
אם אדם חושב שהעולם רע, אולי הוא משקר והעולם כן טוב ואינו מבין זאת. על האדם להבין למה המציאות טובה / רעה, שיהיה מושג. מה הסיבה שמצבי הרוח משתנים? מה עומד מאחורי שינויי מצבי הרוח, למה אינו רוצה את הכל באותה מידה.
בסוף אחרי בירורים והתבוננויות, אזי האדם מבין את המציאות בצורה כלשהי, ואז הוא מגיע ליציבות רגשית. הרעיון הוא, שהדרך להגיע ליציבות רגשית היא על ידי יציבות תפיסתית, אם תצליח להבין את המציאות בצורה יציבה, יש דברים שפחות מבינים ויש דברים שאותם מבינים יותר, רק לא לזגזג.
אם האדם רוצה להבין אותה עד הסוף, תנסה. וברגע שהאדם מפסיק לעבור בין השלבים, הולך עד הסוף או שמפסיק לרצות להבין או להבין עד הסוף, שלא היה מצב שגם רוצה וגם לא רוצה, תהיה אמיתי עם עצמך, על ידי האמת מגיע לאמת, ויציבות תפיסתית, ואז האדם רגוע, וכל מה שקורה טוב לו באותה מידה, והוא מגיע לאיזון.
בהצלחה ויום יציב לכולם
ראה גם:
* שינויים במצבי רוח - מה יוצר מצבי רוח משתנים? איך למצב רוח מאוזן?.
* דיכאון / עצבות / עייפות בעבודה / חוסר אנרגיה / חוסר מצב רוח - מהי מהות העניין?.
* מצבי רוח משתנים / שינויים במצבי רוח - איך להגיע ליציבות רגשית?.
* יציבות בחיים / יציבות רגשית / יציבות מנטלית - איך להגיע ליציבות בכל תחומי החיים?.
* בדיקות תוכנה / בקרת איכות - האם התוכנה הרוחנית והמחשבה שלך יציבות בכל מצב?.
המאמר מאת אליעד כהן, מחבר הספר אליעד כהן - להצליח בכח המחשבה www.EIP.co.il
הכנס לאתר ותהנה מעוד מאמרים בנושא על האדם ל ..., רוגע, יעוץ, עבודה, עייפות ועוד ...