סדר בחיים - הרהורים אודות סדר בחיים - כיצד עושים סדר בתוך הבלגן?
כל אחד אוהב סדר, סדר בחיים, סדר בבית סדר בחדר וסדר בכל ארון וארון. המראה הכללי של המקום שבו נמצא האדם, מתאר את המתרחש בתוך הבית הפנימי שלו.
וכאן במאמר זה ברצוני לערוך אנלוגיה בין האופן בו אנחנו מסדרים חדר לבין האופן בו אנחנו מסודרים בתוך הבית הפנימי הלא הוא הנפש.
ראשית יש לתכנן. ועוד לפני התכנון יש לשאול את עצמינו מהו היעד?
למשל כשאני אומרת שאני רוצה להגיע ליעד שהוא חדר מסודר למופת. עלי להרחיב את המטרה עד לפרטים הקטנים ביותר. כלומר הסדר מתרחש קודם כל במחשבה שלי, עד לפרט הקטן ביותר.
אני מתארת מה הייתי רוצה לראות בסוף התהליך:
ברצוני שהחדר הזה יהיה מסודר, דהיינו שלכל חפץ וחפץ יהיה את מקומו המיועד לו. ושהמקום הזה יכיל את החפץ בצורה יעילה. שאוכל למצוא בקלות כל חפץ כאשר אזדקק לו בלי מאמץ רב. ושכאשר אכנס לחדר הוא יהיה נעים למראה ומשרה שלווה, כולו זועק סדר. והרגש שיתעורר בי למראה החדר המסודר יהיה תחושת הרמוניה. אחידות. אמנם כל חפץ וחפץ יהיה במקום נפרד, ארוז \ מונח \ מקופל אך ביחד יהווה חלק מאחידות מופלאה הנכנסת תחת מילה אחת: "סדר".
אחרי שהגדרתי לעצמי את היעד בפרוטרוט צריך לתכנן:
אך כרגע הכל מעורבב לי גם במוח, אז אני זורקת את כל המשפטים שעולים במוחי הקשורים לסדר בחדר ואני רושמת. אחר כך אסדר את המשפטים על פי סדר כרונולוגי, הגיוני שיתאים לעבודה יעילה.
- סילוק דברים מיותרים
- לברור
- לקטלג
- לקפל, להניח
- להחליט
- להשתחרר
- לאהוב מחדש את מה שיש
- לדעת מה שיש
- לנקות
- לתחזק
- להיזהר
- ליהנות מהתהליך
- לערוך סדרי עדיפויות
אחרי רשימה כזו חושבים מה קודם ומה אחר כך, מהו תהליך ומהי התוצאה...
תכנון סדר הופך לתהליך מחשבתי מעניין ומפרה. אמנם הרשימה הזו התייחסה לסדר בחדר, אך כך גם בסדר במוח או בנפש.
המוח שלנו רוחש וגועש וגם בו צריך לעשות סדר:
לדעת מה שיש - מהם הדברים שכבר התחלנו בהם, שאנחנו טובים בהם, שאנחנו חפצים בהם.
יש לערוך סדרי עדיפויות - הרי לא הכל אפשרי בת אחת, מה הכי חשוב?
אחר כך לברור מתוכם רק את אלה שבאמת נחוצים לנו
בהמשך יש להחליט! לבחור במה מתמקדים
ואז יש לקטלג, כל פעולה שייכת לקטגוריה אחרת.
יש לנקות ולתחזק את הדברים שאנחנו כבר עושים, יש לשמור עליהם תדיר, אחרת שוב תערם עליהם שכבת אבק והזנחה.
אחרי שמיקמנו דבר כלשהו, יש להניח אותו ולהשתחרר, אחרת המשא יהיה כבד. יש לשחרר דבר ולטפל בדבר אחר ולא הכל בו זמנית!
ישנם דברים שצריך לקפל, כי הם תופסים הרבה מקום. ואם החלטנו להעניק להם פחות מקום מגדלם הטבעי, יש לדעת לקפלם במיומנות, באופן שלא יתקמטו. דהיינו יש לצמצם אותם כדי שיתאימו לשטח שיעדנו להם.
חשוב להנות מהתהליך עצמו כי סדר נצטרך לעשות כל החיים, סדר הוא תהליך יומיומי אליו יש להתייחס במודעות מלאה.
יש להיזהר שלא להתמכר אל הסדר כמטרה בפני עצמה. כי הסידור עצמו הוא בסך הכל תהליך שמיועד להביא אותנו להגיע למקום אחר בחיים, הסדר עצמו הוא תהליך מחשבתי שגורם לצמיחה אישית.
לסיכום, תוך כדי שאת מסדרת את החדר, חישבי לעצמך על התהליך המדהים הזה שאת חווה. כי הסדר שאת עושה בארון מייצג משהו פנימי שאם תהיי מודעת לו תוכלי לקבל את הבנוס הנוסף, מעבר לסדר החיצוני שנוצר על ידך בחדר.
אז קדימה, הולכים לסדר, את החדרובד בבד את הנפש, נזרוק מה שמיותר, ונפנה מקום לתובנות חדשות...
נקודות למחשבה:
לפני הבריאה היה תוהו ובבוהו. כדי שיוכל להיווצר העולם שלנו במראה העכשווי שלו היו תהליכים, כל האור היה צריך להצטמצם כדי להכנס לכלים שיכילו אותו אחרת לא היה הבדל בין דבר לדבר וגם לא היה מקום לדברים מוגבלים, כי האור הוא בלתי מוגבל. (למשל: אם רוצים לשתות מים אי אפשר לשפוך נהר לתוך הפה, יש למזוג כמות מים לתוך כלי שיכיל את המים ורק מתוכו יוכל האדם לשתות כי גם הוא סוג של כלי מוגבל לשפע) וכך הבריאה כולה מסודרת, מקוטלגת, מחודשת, נקייה, מה שסיים את תפקידו מסתלק לו, הבריאה מסודרת כך שיש תחלופת חומרים וחידוש אינסופי, ויש סדרי עדיפויות, מה שחשוב כרגע זה מה שקורה!
כך גם הבריאה כולה מלאה אהבה לכל פרט הנמצא בה, ויש בה אינסוף זהירות שכל פרט בו ישמור על עצמו ועל ייחודיותו, ואם מהרהרים בסדר הראשון שיש בעולם ועל היווצרותו נולד בליבנו רגש מיוחד שאותו כדאי לשמור ולנצור.
טיפ: כשאת מסדרת וחשה סוג של ייאוש, עיצמי עיניים ונסי להכיל בשלמות את החדר על כל הבלגן שבו, ונסי לאהוב את החדר כמו שהוא, לקבל את זה לגמרי. זה בעצם אותו חדר בדיוק לפני הסדר וגם אחרי ואף על פי כן את מסדרת אותו ונהנית הן מהתהליך והן מהתוצאה
בהצלחה!
ידע - הדרך שלך להצליח Yeda.EIP.co.il
הכנס לאתר ותהנה מעוד מאמרים בנושא להצליח, רגשות, טיפול, אימון, יאוש ועוד ...