חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

קרומבולוגיה

כשהייתי ילד קטן שאלו אותי איזה עונה בשנה אני הכי אוהב, התשובה שלי הייתה "חורף, בגלל הקרמבו".


בלי ספק הקרמבו חדר עמוק לתרבות ההישראלית, אבל הוא לא מאז ומתמיד היה פה.
קצת אחרי 1960 הגיע הקרמבו לארץ ישראל, הוא ביצע את דרכו מדנמרק ארץ היוולדו שם נולד לפני כ-200 שנה.

הגלגול הראשון של הקרמבו היה במקצתו לא פוליטיקלי קורקט כאשר נקרא "ראש הכושי" בצרפת, "נשיקת הכושי" בגרמניה, ובברטינה פשוט נקרא "כושי".
כאשר חלפה הגזענות מהעולם (על מי אני עובד) שונה שמו של הקרמבו ל"נשיקת מוס" בצרפת ו"נשיקת שוקו" בגרמניה.
גם בישראל בתחילת דרכו נקרא הקרמבו בשם "כושי".

בארץ ישראל הקטנה שלנו אוכלים למעלה מ-50 מליון קרמבוים בשנה, מה שהופך את המדינה שלנו לשיאנית העולם בצריכת קרמבו.

בהלכה יש סוגיה לא ממש פתורה לגבי אכילת הקרמבו.
על פי ההלכה על העוגייה צריך לברך "בורא מיני מזונות" ולעומת זאת על הקרם צריך לברך "שהכל נהיה בדברו".
לפי ההלכה צריך לברך במזון מעורב רק על העיקר ולא על הטפל.
אבל במקרה של הקרמבו לא ברור עם הקרם או העוגייה הם העיקר, לכן דתיים רבים בוחרים לפרק את הקרמבו ולברך על הקרם והעוגייה בנפרד.

הדרך הנפוצה ביותר לאכול קרמבו היא קודם כל לאכול את הקרם ואחר כך את העוגייה (למעלה מ-60% מההישראלים אוכלים ככה את הקרמבו שלהם).
אך דרך זאת היא לא הדרך היחידה לאכול את הקרמבו, יש דרכים יותר אלטרנטיבות.
יש כאלה שמחממים את הקרמבו במיקרוגל, יש כאלה שמעדיפים דווקא להקפיא את הקרמבו במקפיא, והדרך המוזרה ביותר, יש כאלה שאוכלים את הקרמבו בתוך פיתה או סנדוויץ'!

את המאמר נסיים ברשימה קצרה של מספר שפות והכינוי שלהם לקרמבו:
באנגלית - "Chocolate-coated marshmallow treats".
בצרפתית - "Whippet".
בגרמנית - "Schokokuss".
בדנית - "Fl?debolle".

ובעברית, פשוט "קרמבו"!

קישור למאמר המקורי: http://www.theocean.co.il/article41.php

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

רועי וולף הוא מנהל אתר המאמרים - האוקיינוס :)

http://www.TheOcean.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רועי וולף

מאמרים נוספים בנושא מתכונים ואוכל - כללי

מאת: דוד כהןמתכונים ואוכל - כללי02/04/205696 צפיות
כשמתכוננים לעריכת ארוחה חגיגית, לא מתחשבים רק באוכל אלא גם בעיצוב השולחן. בדרך כלל משתמשים בכלי הגשה יוקרתיים. כלים אלה יכולים להיות גם מפלסטיק, כלים חד פעמיים. הבאנו כמה טיפים לשימוש בכלי הגשה חד פעמיים יוקרתיים.

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי24/03/205606 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: shlomy מתכונים ואוכל - כללי22/01/205873 צפיות
מתכננים אירוע בקרוב? רוצים לבחור את הקייטרינג הנכון ביותר עבור האירוע, וזה שיתרום להצלחה שלו בצורה הטובה ביותר? אם כן כדי לכם לקרוא את המאמר הבא:

מאת: ניב אבןמתכונים ואוכל - כללי21/01/205990 צפיות
אך מה ניתן לעשות כאשר רוצים לחגוג אירוע באווירה יותר אישית, מבלי לאבד את הייחודיות של ארוחת שף טעימה ומזמינה ללא טרחה שמצריכה עמידה מול כיריים ותנורים בוערים? בשביל זה בדיוק קיימים שפים אישיים.

מאת: שרון צרפתימתכונים ואוכל - כללי13/11/196274 צפיות
יש לשים את הדגש לגבי התוכן האישי על מנת לרדת מהר ובהצלחה

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי30/07/196507 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: חיים נוימתכונים ואוכל - כללי25/10/183257 צפיות
מסעדת "וינה" השוכנת ברחוב בן יהודה 62 בתל אביב היא מסעדה ותיקה שנוסדה לפני כשבעים שנה והמתמחה באוכל יהודי נוסח מזרח-אירופה. בשנים האחרונות קמה לה עדנה לארוחה מבית האימא הפולניה או הרומניה או הרוסיה ורבים שבים ופוקדים מסעדות המתמחות באוכל היהודי המנחם הזה, חלק רב מהם תיירים ולאחרונה גם צעירים שחזרו ממסע קניות בארצות מזרח אירופה ובמיוחד מפולין, שם הפירוגי הוא מאכל לאומי.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica