במציאות של היום המערכת הבנקאית בארה"ב לא מוכנה (רוצה?) לתת הלוואות למשקיעים שאינם חיים בארה"ב, אפילו לא משכנתאות שמרניות יותר.
למשיקע המעוניין לקנות נכס בארה"ב עדיין קיימיות מספר אפשרויות:
- לקחת הלוואה בארץ. אין כל חדש ברעיון זה. בשנים האחרונות משקיעים ישראלים מעדיפים לקחת משכנתא חדשה או להגדיל את המשכנתא הקיימת על בית שקנו לפני מספר שנים וערכו עלה.
- לקנות נכס עם הלוואת בעלים. כלומר הנכס נמכר לקונה באופן שהמוכר הופך להיות ה"בנק". הקונה, שהנכס עובר על שמו, משלם את תשלומי המכשכנתא למוכר הנכס במקום לבנק. ההערכות הן (אין מעקב מדוייק אחר נישה זו) כי כ- 5% מהטרנזקיות בארה"ב נעשות באופן זה.
- הלוואה פרטית. המשמעות היא גורם פרטי, אדם או חברה, המעניקים הלוואה באופן פרטי לרוכש הנכס. בד"כ הלוואות מסוג זה מבוצעות בריבית גבוהה יותר מהריבית של הבנקים (בין 5% ל- 10% יותר). הלוואות אלו נפוצות בעיקר בעיסקאות טווח קצר.
חשוב להבין כי פתרונות אלו אינם רק פתרונות של תקופה זו בה המערכת הבנקאית בארה"ב היא קשהץ אלו פתרונות הקיימים שנים אך תקופה זו נותנת להם דחיפה מהשוליים.
אפשר גם להתייחס לפתרונות אלו כפתרונות זמניים עד הנקודה בה המערכת הבנקאית בארה"ב תאפשר קבלת משכנתאות.
הערה: משקיע זר הוא משקיע שאין ברשותו מספר זהות אמריקאי (social security number). מספר זה נותן לגוף הבנקאי לקבל חתך פיננסי על הלווה ולפי חתך זה לקבוע את תנאי ההלוואה או האם לאשר הלוואה בכלל.
מונחים:
הלוואה בעלים: owner/seller financing
הלוואת פרטים: private money / hard money