נשימה בריאה וספורט
מאמן אתלטיקה בניו יורק - החליט לחקור את הנושא.
ראוצ'י חיפש עזרה ומצא את הבסיס הפיזיולוגי של שיטת בוטייקו, את מחקריו של דר. ריי פיט, ואת ספרו של דר. דאולארד "תודעה, ספורט וגוף".
הוא שינה את דפוס הנשימה שלו ושל מתאמניו, ובעקבות כך שופרה בריאותם ושופרו הישגיהם.
גון מספר:
הנשימה היא טבעית לנו ביותר. אף על פי כן באימונים שמתי לב שהילדים מתקשים בנשימה.
התעמקתי בנושא, ומצאתי כיוון אחר. אחד העקרונות היה נשימת-אף. אבל כל המתאמנים אצלנו נשמו נשימת פה.אני מאמין שזה הגורם העיקרי למחלות של רצים, ומשפיע גם על פציעות שרירים גידים ועצמות.
באוקראינה, פרופסור בוטייקו חקר את הנשימה מהכיוון של מחלת האסטמה. משם הוא המשיך לבעיות בריאות נוספות, ולהבנתו נשימה בריאה אינה מהפה. כשלימד את חוליו את הנשימה הבריאה הם השתמשו פחות בתרופות לאסטמה, ובהמשך לא היו צריכים תרופות יותר.
אחד האספקטים שהוא חקר היו תפקידי הפחמן הדו חמצני. בוטייקו הבין את החשיבות של ההפחמן הדו חמצני ביצירת האנרגיה בגוף (לעומת מה שנהוג לחשוב שפחמן דו חמצני הוא פסולת).
כאן באמריקה, באימונים אנחנו חושבים רק על חמצן, ומתעלמים משאר האספקטים הפסיולוגים בהם משתתף פחמן דו חמצני.
לשלושת הבנים שלי נקבע שהם אסטמטים ונתנו להם משאפים. אחרי שלמדנו הנשימה הבריאה שינינינו את הנשימה של כולנו, והבנים לא השתמשו יותר במשאפים, ולא חוו יותר התקפים.
באימונים הם שמרו על הנשימה שלהם, והשתדלו לשמוע עליה גם בתחרויות.
בקיץ 2002, כל הרצים בנבחרת רד-הוק שינו את הנשימה שלהם. זה לא היה פשוט, לקח חודשים, וההישגים ירדו, אבל בהמשך כולם שיפרו את הרגשתם ואת התוצאות שלהם, וההתאוששות מהאימונים היתה הרבה יותר קלה.
בפעם הראשונה שהנבחרת השתתפה בתחרויות הארציות, ב-2004 נבחרת השליחים זכתה במקום הראשון, והכל תוך נשימה נכונה. בהמשך גם שיפרנו את שיא בית הספר.
אני לא מתכוון לספר כאן שברגע שמשנים את הנשימה יש שיפור בהישגים. זה בכלל לא כך, דורש התמדה ועבודה וגם משפיע על התוצאות בהתחלה.
אבל למשל הבן שלי, דיויד, המשיך להתאמן, ובשלוש השנים שעברו רק יום אחד היה חולה כך שלא הלך ללימודים, מה שקודם היה קורה בתדירות הרבה יותר גבוהה.
וזה גם הגיוני, כי כשנושמים לא נכון פוגמים במערכת החיסונית שעובדת פחות טוב כתוצאה מזה.
מידי פעם היינו מודדים את הדופק, והסתבר שאחרי אימונים מפרכים מי ששומר על הנשימה הבריאה שלו מעלה הרבה פחות את הדופק, לעומת אלו שלא למדו נשימה בריאה. גם זה שווה הרבה באימונים.
הנשימה חשובה ביותר לחיים, ולאימונים, צריך ללמוד את הנושא ולהשקיע בשינוי.
לנו ברד-הוק זה הועיל מאוד.